بزرگداشت سالانه روز جهانی زن هر ۸ مارس فرصتی برای بررسی موقعیت زنان در حوزه عمومی است. در بحبوحه دوره آشفتگی سریع، از زنان توقع داریم که بتوانند با سرعت روزگار هماهنگ شوند. نابرابری دیجیتالی، نابرابری اقتصادی تا غیر مناسب بودن دستمزد برای زنان مواردی است که تاکنون باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
فناوری هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) و رباتیک مطمئناً بر قدرت فضای میدانی که زنان در آن کار می کنند، تأثیر می گذارد. برای این منظور، توانایی رقابت با دیجیتالی سازی دستگاهها با درک همه مزایا و معایب یک ضرورت است. به ویژه اینکه زنان اغلب به عنوان صیادان، کارگران مزرعه و کارگران کارخانه که اکنون نیز شروع به برقراری ارتباط با حوزه دیجیتال می کنند، کار می کنند.
در حال حاضر جنبش برابری زنان نیز چالش های مربوط به لایحه ایجاد کار را تجربه می کند که می خواهد حقوق مرخصی زنان را مورد بازنگری قرار دهد، و ظهور لایحه پایداری و استحکام خانواده است که در تلاش است تا نقش زنان را به حوزه اصلی به عنوان سرپرست اصلی فرزندان بازگرداند.
این وضعیت موجی است که به طور ناخودآگاه همچنان بر الگوی حرکت زنان تأثیر می گذارد تا ظرفیت خود را مرتباً بهبود بخشند و در عین حال می توانند خود را به عنوان نان آور خانواده جهت مشارکت فعال در کاهش زنجیره فقر قرار دهند.
خشونت
بر اساس یادداشت سالانه سال ۲۰۲۰ که توسط کمیسیون ملی زنان منتشر شده است، در سراسر ۲۰۱۹ تعداد ۴۳۱.۴۷۱ مورد خشونت علیه زنان وجود داشت. این رقم نسبت به سال قبل که ۴۰۶.۱۷۸ بود، افزایش یافته است. این بدان معناست که زنان هنوز زندگی ناامن و فریب خورده توسط ایجاد فرهنگ مردسالار را تجربه می کنند.
موارد در حوزه خانوارها به ۶.۵۵۵ مورد (۵۹ درصد) رسیده است و سپس خشونت علیه دختران با ۲.۳۴۱ مورد (۲۱ درصد) رخ داده است.
زنان، به ویژه زنان خانه دار، به دلیل وابستگی اقتصادی و عدم دسترسی، هنوز در وضعیت پایین قرار دارند، از جمله مواجهه با انواع نفوذ است که هنوز هم مشارکت دو برابر را به دوش می کشند، خصوصاً مربوط به مسئولیت مراقبت از فرزندان. اغلب از آموزه های دینی تفسیر می شود که زنان را به عنوان پیشگام مسئولیت در مدیریت خانواده قرار می دهند.
داده های آژانس مرکزی آمار برای سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که ازدواج دختران زیر ۱۸ ساله هنوز در ۲۰ استان اندونزی به حدود ۱۱.۲ درصد اتفاق افتاد، به این معنی که زنان در سن کودکی (زیر ۱۸ سال) ازدواج کرده اند. زنان در سن باروری به دلیل سنگین بودن مراقبت از فرزندان، همچنان از سرعت آموزش و پرورش محروم شده اند. در نتیجه، شوهر نان آور اصلی است.
با توجه به شرایط زناشویی در سنین جوانی، مشکلات بسیاری در رابطه با پایداری خانواده وجود دارد، هم رشد فرزندان (کودک نوپا) که نگرانی رشد کم (استانتینگ) موجود است، درآمد اقتصادی محدود و هم خشونت کلامی یا جسمی که زنان تجربه می کنند. خانواده های خانوار جوان به عنوان پیشگام جوانه در توسعه باید از نظر روابط برابری تقویت شوند تا استقامت و پایداری بیشتری داشته باشند.
سواد تغذیه
زنان باید درک خود را از سواد تغذیه بهبود بخشند، یعنی در مورد تامین ریز مغذی های حاوی روی (Zn)، آهن (Fe)، ید (I) و ویتامین آ که باید توسط مادران جوان درک شود. این بسیار حیاتی است زیرا مربوط به کیفیت زندگی کودکان در آینده می شود.دولت از طریق وزارت امور اجتماعی در صدد مداخله در تغذیه خاص از طریق برنامه کمک غذای غیر نقدی یا برنامه غذایی اصلی است.
حساس به داده ها
زنان به عنوان طرفداران رسانه های اجتماعی که با دنیای آنلاین سیستم عامل های دیجیتال آشنا هستند، باید نسبت به مداخلات مربوط به داده های شخصی حساس باشند. اگر حرکت سرعت فنّاورانه مشاهده شود، عبارت داده های بزرگ بهعنوان کانال جمع آوری اطلاعات در تعداد بزرگ از داده ها برای اهداف تجاری پدید می آید. این داده ها شامل اطلاعات شخصی است که مستعد سوء استفاده برای منافع معین است.
زنان باید با وجود داده خصوصی که توانایی تبدیل شدن به داده های دسته جمعی را دارند و به راحتی مصرف عمومی می شود، آشنا شوند، چه رسد به اینکه برای برخی از منافع سیاسی استفاده می شود. از سوی دیگر، پاداش جمعیتی سال ۲۰۳۰ که می خواهیم از آن استفاده کنیم، می بایست با داده های تفکیک شده حاوی طبقه بندی سفت و سخت و با اندازه گیری از پیشینه های فردی ارائه شود. بنابراین، تهیه نقشه و تخصص شبکه آسان خواهد بود، به ویژه زنان باید با بازسازی منظم رهبری در کلیه فضاهای عمومی شرکت کنند.
با بینش انتقادی از مشکلات پیش روی زنان، آماده سازی نسل رشد کودکانی که در دام شیوع سوء تغذیه قرار نمی گیرند و درک از داده های عمومی، زنان قادر به تسریع و محافظت از منافع عمومی خود خواهند بود تا در ایجاد پایداری ملت و تسریع در اهداف توسعه، شتاب بیشتری کسب کنند. هیچ کس عقب نمی ماند.
نورلیا دیان پارامیتا: عضو سازمان محمدیه و رئیس سابق ناشئۀ العائشیه (نهاد بانوان جوان محمدیه) ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰.
دوشنبه، ۰۹ مارس ۲۰۲۰ (۱۹ اسفند ماه ۱۳۹۸)
منبع:
https://news.detik.com/kolom/d-۴۹۳۰۸۹۰/akselerasi-peran-publik-perempuan
نظر شما