تقویت ارتباط و ضرورت رابطه با مسلمانان معتقد به اسلام معتدل و میانه، مطلبی مهمی است که اگر هم صد در صد بر مبنای ضرورت های انتخاباتی بیان شده باشد، باز هم مفید خواهد بود . چون از سوی یک رهبر بودایی با داشتن سابقه افراط گرایی بیان شده است .

با اعلام قبلی از سوی روحانی بودایی آقای « Gnanasara  » رهبر گروه  Bodu Bala Sena    مبنی بر تجمع در شهر کندی به منظور تصمیم گیری برای آینده کشور ، این تجمع در روز یکشنبه مورخ ۱۶/۴/۹۸ انجام شده است .

این تجمع د رحالی برگزارشد که از قبل از سوی رهبران مسلمان درشهرکندی هشدارهایی درخصوص این تجمع داده شده و حتی اعلام شده بودکه مغازه مسلمانان در این روز بسته خواهد بود. این تصمیم به واسطه سابقه رفتارهای افراط گرایانه گروه Bodu Bala Sena اتخاذ شده است .

در این تجمع آقای « Gnanasara  » اعلام داشته که او هیچ وابستگی سیاسی  ندارد اما نا کارآمدی رهبران و گروه های سیاسی باعث شده که حتی دموکراسی نیز در سریلانکا با ناکارآمدی مواجه گشته است . وی برای رسیدن به نتایج مطلوب در انتخابات آتی و به منظور تشکیل یک پارلمانی با اکثریت بودایی در سریلانکا ، اظهار امید واری کرده که اگر از میان ده هزار معبد ، فقط هفت هزار معبد با این ایده همراهی کنند موفق به رسیدن به این هدف خواهند بود البته پیش شرط این موفقیت را اتحاد همه شاخه های بودیسم و رهبران بودایی دانسته است .

وی همچنین به موضوع حوادث تروریستی اخیر و حمله به مسیحیان پرداخته و از دولت خواسته تا گفتگو با « جمعیت العلمای سیلان » را قطع کند و در این خصوص به برقراری ارتباط با جامعه مسلمانان صوفی در سریلانکا بپردازد و اعلام داشته، این مسلمانان بخشی از فرهنگ سریلانکا به حساب می آیند. چه لزومی دارد که هم نخست وزیر و هم وزرای مسلمانان فقط با جمعیت العلمای سیلان مذاکره می کنند. همچنین وی به روحانیون بودایی تاکیدکرده که باید درجلوگیری از افراط گرایی فعال باشند .

او همچنین از شاخه جمعیت العلمای سیلان در شهرکندی به خاطر ایجاد ترس و وحشت درمیان مسلمانان نسبت به این تجمع انتقاد کرد وگفت در حقیقت آنها باعث شدند تا مردم ازحضوردر این تجمع محروم شوند .

توضیح :

۱- گروه Bodu Bala Sena و به خصوص رهبرش ، یک گروه کاملا بودایی - افراطی بوده و به داشتن سوابق افراط گرایی و عمل به خشونت بر علیه مسلمانان در مقاطعی ، محکوم هستند. رهبر این گروه دوران محکومیت اش را از قریب به یکسال قبل درزندان می گذراند . اما ماه گذشته شامل عفو رئیس جمهور قرار گرفت و آزاد شد .

۲ - انتخاب شهرکندی برای این تجمع با توجه به این که این شهر به عنوان مرکز معنوی بودیسم در سریلانکا قلمداد می شود، می تواند در ظاهر از وزن سیاسی بودن این تجمع کاسته و به آن رنگ وبوی مذهبی بدهد .

۳ - با توجه به این که جامعه مورد هدف قرار گرفته درحملات تروریستی اخیر در این کشور، مسیحیان هستند اما برخی از رهبران بودایی بیش از مسیحیان در این خصوص موضع گیری داشته اند که این امر نگرانی مسلمانان را به همراه داشته است. این شیوه و سبک سخنرانی از رهبر افراطی ترین گروه بودایی، می تواند تا حدودی این نگرانی ها را درمیان مسلمانان بکاهد.

۴- بنا بر شنیده ها، به دعوت جمعیت العلمای شهر کندی، مسلمانان ضمن عدم حضور در سطح شهر، با گرفتن روزه نذری برای ختم به خیر شدن این تجمع دعا کرده اند.

۵-  ظاهرا آقای « Gnanasara  » در سخنرانی اش دلیل انتقاد به گفتگوهای دولت با جمعیت العلمای سیلان را، سابقه ارتباط این جمعیت با گروه های افراطی – تروریستی مسلمان برشمرده است.

۶- هر چند آقای « Gnanasara  » در این تجمع اعلام داشته که برای اهداف سیاسی کار نمی کند و گروه آنان یک گروه سیاسی نیست ولی سابقه انتخابات ها در سریلانکا حاکی از وزن تعیین کننده اقلیت های غیربودایی در سرنوشت انتخاب ها می باشد لذا با توجه به سابقه فکری – عملیاتی این گروه و با توجه به آزادی وی از زندان با فرمان عفو رئیس جمهور شاید بتوان فعالیت های وی را در چارچوب برنامه های آتی رئیس جمهور ارزیابی نمود. در غیر این صورت اگر این مطالب غیرتاکتیکی بیان شده باشد، می تواند مقدمه بسیار خوبی برای بازگرداندن فضای اعتماد عمومی در این کشور و رفع نگرانی ها باشد.

۷- با این موضع گیری و مطالب مطرح شده در این تجمع، مجددا افکار افراط گرایانه متاثر از تبلیغات وهابیت و عربستان در سریلانکا، زیر انتقاد قرارگرفت و از سوی رهبر افراطی ترین گروه بودایی، ضرورت داشتن ارتباط با مسلمانانی که معتقد به اسلام معتدل و میانه هستند مطرح شد .

تقویت ارتباط و ضرورت رابطه با مسلمانان معتقد به اسلام معتدل و میانه، مطلبی مهمی است که اگر هم صد در صد بر مبنای ضرورت های انتخاباتی بیان شده باشد، باز هم مفید خواهد بود . چون از سوی یک رهبر بودایی با داشتن سابقه افراط گرایی بیان شده است . نکته ای که رهبران فکری و سیاسی مسلمانان در سریلانکا باید از آن بهره لازم را ببرند. البته اگر تمویل های " ارتجاع عرب " فرصت آن را بدهد .

کد خبر 1270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =