دستگیری جوان سریلانکایی به جرم مخالفت با رژیم صهیونیستی

در جایی که آزادی بیان انکار یا محدود می شود، دموکراسی یا ناقص است یا وجود ندارد. این توصیف جهانی از دموکراسی اعلام می‌کند که انتخابات آزاد به تنهایی دموکراسی ایجاد نمی‌کند، بلکه آزادی بیان، در میان سایر اصول دموکراتیک، نیز اهمیت دارد.

طرفداری از فلسطین، تروریسم نیست

در جایی که آزادی بیان انکار یا محدود می شود، دموکراسی یا ناقص است یا وجود ندارد. این توصیف جهانی از دموکراسی اعلام می‌کند که انتخابات آزاد به تنهایی دموکراسی ایجاد نمی‌کند، بلکه آزادی بیان، در میان سایر اصول دموکراتیک، نیز اهمیت دارد.
تاکید بر آزادی بیان، آزادی را با کامل ترین معنای آن آغشته می کند. با این حال، آزادی آزادی الاغ وحشی نیست. برای حفظ خود نیاز به نظم و انضباط دارد. ضرب المثل قدیمی "آزادی من به جایی ختم می شود که بینی تو شروع می شود" معنای عمیقی دارد. به همین دلیل است که دولت‌ها بیش از حد مداخله می‌کنند و قوانینی را برای حفظ امنیت ملی و هماهنگی جمعی از جمله دیگر اهداف دولت وضع می‌کنند.
این ستون امروز با به رسمیت شناختن چنین محدودیت های مفهومی و قانون اساسی برای آزادی بیان، نگرانی های جدی را در رابطه با تعهد دولت به ارزش های دموکراتیک پس از دستگیری مشکوک یک فعال جوان در کلمبو در ۲۲ مارس ایجاد می کند.
در حالی که قوانین مربوط به خرابکاری زمینه کافی برای دستگیری را فراهم می کرد، افسران مجری قانون نسبت به محتوای برچسب ها بیش از حد واکنش نشان دادند. آنها این فعال جوان را تحت قانون ظالمانه پیشگیری از تروریسم دستگیر کردند، قانونی که به طور گسترده در محافل ترویج دموکراسی به عنوان ناسازگار با ارزش های دموکراتیک محکوم می شود.
در حالی که به نظر می رسد دولت تمام تلاش خود را می کند تا از اقدام پلیس به دلایل امنیت ملی دفاع کند، همانطور که در پاسخ های سخنگوی رسانه های کابینه و وزیر نالیندا جایاتیسا دیده می شود، دستگیری یک سوال جدی در مورد مرز باریک بین آزادی بیان و تروریسم ایجاد می کند.
آیا وزیر می تواند به وضوح توضیح دهد که آزادی بیان کجا متوقف می شود و تروریسم کجا شروع می شود؟ یک تردید منطقی در ذهن فعالان طرفدار عدالت و مردم صلح طلب ایجاد می شود که پلیس اکنون در تلاش است تا شواهدی را برای متهم کردن جوانان به تروریسم و ‌توجیه بازداشت تحت PTA معیوب ایجاد کند.
پیشینه ای در مورد دستگیری جوانان برای درک زمینه جنجال ضروری است. این نسل کشی ریشه در نسل کشی مداوم اسرائیل در نوار غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ دارد. این نسل کشی اعتراضات جهانی را برانگیخته است - همانطور که باید - و منجر به تشکیل پرونده های متعدد در دادگاه بین المللی دادگستری و همچنین صدور حکم بازداشت برای نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، بعد از آن توسط دادگاه کیفری بین المللی شد. حتی در سریلانکا، چندین تظاهرات برگزار شد که فعالان جوان از جناتا ویموکتی پرامونا - حزب اصلی تشکیل دهنده قدرت ملی خلق حاکم - در بسیاری از آنها شرکت کردند.
مواضع JVP طرفدار فلسطین مطمئناً آرای آن را به ارمغان آورد، به ویژه آرای مسلمانان سریلانکا که ۹.۷ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
مظنون، محمد رشدی اهل کلمبو، در اوایل بیست سالگی است. او در یک مغازه در مرکز خرید مشغول به کار بود. برچسب هایی که گفته می شود او چسبانده است، عبارت "F… Israel" را نوشته است. یک فرد ناشناس تصاویر این استیکرها را گرفته و به پاسگاه پلیس کامپانا ویدیا ارسال کرده و خواستار اقدام شده است. پلیس با بازرسی فیلم دوربین مداربسته، این جوان را تحت عنوان PTA دستگیر کرد.
افسران پلیسی که این دستگیری ها را انجام داده اند ممکن است به اندازه کافی باهوش نباشند یا به اندازه کافی با ادبیات انگلیسی آشنا نباشند تا بفهمند که کلمه چهار حرفی F فقط به جفت یا ناسزا اشاره نمی کند. این کلمه معانی متعددی دارد. استفاده از آن به شدت و اساساً وابسته به زمینه است. به گفته ابزار هوش مصنوعی گوگل Gemini، این ابزار همچنین بیانگر احساسات قوی است: می تواند خشم، ناامیدی، انزجار یا حتی تعجب را بیان کند. همچنین به عنوان تشدید کننده صفت استفاده می شود. در میان برخی از انگلیسی زبانان بومی، هر کلمه دیگری که بیان می کنند یک کلمه F است. این کلمه بخشی از ادبیات آزادی‌بخش انگلیسی است، مدت‌ها است که در استفاده عادی شده است، و دیگر همان شوکی را ایجاد نمی‌کند که آثار TE Lawrence در رمان عاشق لیدی چاترلی در دهه ۱۹۲۰ ایجاد کردند.
واژه F مدت‌هاست که در روابط بین‌الملل نیز نفوذ کرده است، به طوری که ویکتوریا نولند، دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ شنیده بود که عصبانیت خود را از اتحادیه اروپا با گفتن "F... اتحادیه اروپا" ابراز کرد. جو بایدن، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، علیرغم اینکه شریک نسل کشی اسرائیل بود، نتانیاهو را زمانی که تعهد  را برای حمله نکردن به رفح در جنوب غزه زیر پا گذاشت، "دروغگو" خواند.  
پایان نامه ها را می توان در مورد استفاده از فحاشی، به ویژه واژه اف که اکنون عادی شده، در سیاست بین الملل نوشت.  
با توضیح استفاده از کلمه F به عنوان مخالفت سیاسی، امیدواریم سلسله مراتب پلیس زمینه زبان مخالف از جمله کلمه F را در نظر گرفته و از دستگیری عجولانه فعالان به اتهام تروریسم خودداری کند.
اگر ابراز احساسات طرفدار فلسطین تروریسم است، پس همه کسانی که در راهپیمایی ها و اعتراضات برای محکومیت نسل کشی اسرائیل در غزه شرکت کرده اند نیز مرتکب تروریسم می شوند. این شامل جوانان JVP می شود.  
با این حال، وزیر می گوید که مظنون برچسب متفاوت است و می افزاید که تحقیقات برای مشخص شدن اینکه آیا او دیدگاه های افراطی دارد یا خیر ادامه دارد. چنین موضعی مشابه آنچه در ایالات متحده در سال‌های پس از حملات ۱۱ سپتامبر رخ داد، تشدید هویت قومیتی است.  
با توجه به کشتارهای یکشنبه عید پاک که توسط افراط گرایان اسلامی انجام شد، برخی ممکن است به نفع پروفایل های نژادی یا قومیتی استدلال کنند. اما آیا این بدان معناست که همه مسلمانان تروریست های بالقوه هستند؟ اینجاست که دستگاه اطلاعاتی نیازمند پختگی و هوشیاری است. به هر حال، هوشیاری ابدی بهای آزادی است. توجه داشته باشید، هر کسی صرف نظر از منشاء قومی خود می تواند تروریست باشد. JVP زمانی یک گروه تروریستی ممنوعه بود.
این موضع که هر مسلمان یک تروریست بالقوه است، پیش بینی خوبی برای هماهنگی ملی و کثرت گرایی دموکراتیک نیست. مسلمانان بخشی جدایی ناپذیر از سریلانکا هستند. این وظیفه دموکراتیک دولت است که با احساسات طرفدار فلسطینی شهروندان خود همدردی کند. دولت سریلانکا باید در کنار چه کسی باشد - با اسرائیل نسل کشی یا شهروندان مسلمان خود؟ هنگامی که رئیس جمهور آر. پرماداسا در سال ۱۹۸۹ با این سؤال روبرو شد، طرف مسلمانان را گرفت و گفت که آنها "مردم من" هستند.
آیا اقدام پلیس نشان می دهد که در سریلانکا جایی برای انتقاد از اسرائیل وجود ندارد؟ اگر چنین است، این یک توهین جدی به اعتبار دموکراتیک دولت است.
چگونه اعمال آزادی بیان برای محکومیت نسل کشی می تواند به تروریسم تبدیل شود؟ کشوری که مقامات آن معتقدند آزادی بیان تروریسم را ترویج می کند، آن کشور یک کشور فاشیستی است. دستگیری این جوانان شباهت های وحشتناکی با دولت ترامپ دارد که در حال تبدیل ایالات متحده به یک دولت فاشیست و دستگیری فعالان طرفدار فلسطین برای اخراج است.  
در گذشته نزدیک در سریلانکا، پلیس یک وکیل مسلمان و فعال حقوق بشر را به اتهامات تروریستی که هنوز اثبات نشده است، بازداشت کرد. این همان پلیسی است که یک پزشک مسلمان را به اتهامات واهی بازداشت کرد. این همان پلیسی است که در هفته های اخیر از جوانان به دلیل اشتراک گذاری کلیپ های ویدئویی حامی فلسطین و یک جوان دیگر به دلیل نوشتن شعری در حمایت از فلسطین بازجویی کرده است. وزیر پلیس باید به پلیس بگوید که طرفداری از فلسطین تروریسم نیست. اگر نه، ممکن است لازم باشد بپرسیم: آیا ائتلاف حاکم از سیاست طرفدار فلسطینی خود که در زمان مخالفت و اکنون در آغوش گرفتن اسرائیل از آن دفاع می کرد، دور می شود؟ بر این نگرانی‌ها، عدم اقدام دولت برای بررسی مراکز و تجارت‌های صهیونیستی در حال رشد در این کشور است.  
یک دولت سوسیالیستی واقعی یک دولت بشردوستانه است. اگر یک دولت سوسیالیستی با دولت تروریستی مانند اسرائیل که هیچ پشیمانی از کشتن کودکان ندارد، طرف شود، پس چنین دولتی یک دولت شبه سوسیالیست است.

نویسنده: امین عزالدین

https://www.dailymirror.lk/print/opinion/Pro-Palestinianism-is-not-terrorism/۱۷۲-۳۰۵۹۳۰

مجیب الرحمن نماینده مسلمان پارلمان سریلانکا نیز به دستگیری این جوان مسلمان واکنش نشان داد و به خبرنگاران گفت: این یک اقدام خودسرانه پلیس بوده و اگر قرار باشد به خاطر طرفداری از فلسطین و مخالفت با اسرائیل افراد دستگیر شوند باید همه ما و بسیاری از مردم سریلانکا را دستگیر کنید چون ما مخالف نسل کشی و کودک کشی این رژیم هستیم و در کنار مردم فلسطین هستیم. وی گفت: رئیس جمهور در سخنرانی های انتخاباتی گفته بود در کنار مردم فلسطین است ولی الان رفتارش با آن گفته ها مغایر است و بهتر است روشن نظر خود و دولتش را بیان کند. وی با اشاره به مرکزی در کلمبو که محل تجمع یهودیان و اسرائیلی هاست  گفت: این مرکز و فعالیتهای آن غیرقانونی است و من در این مورد از نخست وزیر در مجلس سوال کردم ولی پاسخ درستی نداد.

https://www.facebook.com/share/v/۱۵bDbesgMF/?mibextid=wwXIfr

کد خبر 23592

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =