دو سریال خلیجی که به مناسبت ماه رمضان در شبکه های عربی کشورهای خلیج فارس پخش می شود با واکنش ها و اعتراضات زیادی روبرو شده است و برخی از منتقدان، دست اندرکاران این سریال ها را به تلاش برای عادی سازی روابط با اسرائیل و فراموش کردن مظلومیت مردم فلسطین متهم می کنند.

دو سریال خلیجی که به مناسبت ماه رمضان در شبکه های عربی کشورهای خلیج فارس پخش می شود با واکنش ها و اعتراضات زیادی روبرو شده است و برخی از منتقدان، دست اندرکاران این سریال ها را به تلاش برای عادی سازی روابط با اسرائیل و فراموش کردن مظلومیت مردم فلسطین متهم می کنند.

این دو سریال با نام های «مخرج ۷» و «أم هارون» توسط شبکه ی عربستانی “أم بی سی” (MBC) پخش می شوند و آشکارا تلاش می کنند با پرداختن به موضوعات جنجالی، رابطه با اسرائیل را عادی سازی کنند.

هر کدام از قسمت های سریال «مخرج ۷» به یک موضوع متفاوت می پردازد و در قسمت سوم این سریال که در روز یکشنبه پخش شد، به رابطه با اسرائیل پرداخته است.

در داستان این قسمت فرزند خانواده از طریق اینترنت با یک کودک اسرائیلی بازی می کند و پدر خانواده خشمگین می شود و به او می گوید که باید رابطه ی خود را با کودک اسرائیلی قطع کند. اما مادر خانواده به او می گوید: تو زیاده روی می کنی، اجازه بده کودکان بازی کنند.

اما نقطه اوج داستان در جایی است که یکی از کاراکترها به پدر خانواده می گوید: «اسرائیلی ها هم مثل تو انسان هستند. از سوی دیگر اسرائیل چه بخواهی و چه نخواهی وجود دارد. دلیل اصلی بدبختی ملت های عرب در طول این سال ها، موضوع فلسطین است. فقط حرف و حرف و حرف، در حالیکه هیچ نتیجه ای نگرفته ایم. اگر تو فکر می کنی با جلوگیری از بازی پسرت با دوست اسرائیلی خود می توانی اسرائیل را نابود کنی، سخت در اشتباهی. هر کسی که فکر می کند اسرائیل روزی نابود خواهد شد، متوهّم است. ملت های عرب سال هاست این حرف ها را می زنند. در حالیکه حکومت های خودشان یکی پس از دیگری نابود شدند و اسرائیل بدون هیچ مشکلی باقی است. فلسطینی ها در هر فرصتی به عربستان حمله می کنند. در حالیکه حمایت های مالی عربستان از آنها بسیار زیاد بوده است. لذا ما (عربستان) هم باید برای کسب منافع اقتصادی خود با اسرائیل روابط تجاری داشته باشیم. دشمنان واقعی ما کسانی هستند که قدردان حمایت ما نیستند و شبانه روز بیش از اسرائیل به ما دشنام می دهند».

این صحنه ها و گفتگوها مورد انتقاد گسترده ی بسیاری از نویسندگان و فعالان و کاربران شبکه های مجازی قرار گرفته است.

از سوی دیگر برخی از کاربران به دفاع از این سریال و مطالب مطرح شده در آن پرداختند و تاکید کردند که این سریال واقعیت هایی را بیان کرده که مردم از گفتن آنها هراس داشتند.

این در حالیست که شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی در مورد این سریال در روز دوشنبه تاکید کرد: «این نخستین باری است که در عربستان علنا گفته می شود که اسرائیل دشمن آنها نیست. این یک تحول بزرگ است که مرزهای عادی سازی را رد کرده است و خواستار توسعه ی صلح و روابط گرم میان مردم اسرائیل و عربستان شده است. در قسمت سوم این سریال پیام های مثبتی در مورد اسرائیل بیان شده است و از توسعه ی روابط اجتماعی و تجاری با شهروندان اسرائیلی حمایت شده است».

** دروغ های تاریخی:

در سریال «أم هارون» داستان یک زن یهودی روایت می شود که در کشورهای خلیج فارس با مشکلات زیادی روبروست. این سریال به صورت مشترک توسط امارات و کویت تولید شده و پیام های واضحی در مورد مظلومیت و مشکلات یهودیان دربر دارد.

«محمد الثنیان» پژوهشگر تاریخی در مورد رفتار شبکه ی «ام بی سی» می گوید: سیاست این شبکه این است که آنقدر در مورد عادی سازی صحبت کند، که روابط عربستان و اسرائیل واقعا عادی شود.

وی افزود: در سریال ام هارون پیام های سیاسی بر اساس دروغ های تاریخی بیان می شود. از جمله اشغال اسرائیل توسط انگلیس و همچنین ضرورت همزیستی مسالمت آمیز با یهودیان. شبکه ی ام بی سی تلاش می کند با محور حافظه ی تاریخی ملت های عرب، یهودیان را مظلوم معرفی کرده و بر ضرورت همزیستی مسالمت آمیز با این ملت مظلوم!!! تاکید می کند و در این میان هیچ اشاره ای به ظلم و ستم های بزرگی که به ملت فلسطین شده، نمی شود.

کد خبر 1637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =