تأملی در نمایش میراث فرهنگی در چین  

     تمدن چین دارای تاریخ طولانی است و فرهنگ سنتی عالی چینی بخش مهمی از تمدن جهانی است که نقش مهمی در به ارث بردن روح ملی و اجرای استراتژی قدرت فرهنگی دارد. هماهنگ ساختن  فرهنگ عالی سنتی چینی با آموزش [جدید]  دردوره های مختلف آموزش اجباری می تواند به طور کامل به عملکرد آموزش فرهنگی کمک کند و به هدف آموزش فرهنگ مردم بینجامد.

 راهبرد ِ گنجاندن فرهنگ عالی سنتی چینی در آموزش اجباری

                   

     تمدن چین دارای تاریخ طولانی است و فرهنگ سنتی عالی چینی بخش مهمی از تمدن جهانی است که نقش مهمی در به ارث بردن روح ملی و اجرای استراتژی قدرت فرهنگی دارد. هماهنگ ساختن  فرهنگ عالی سنتی چینی با آموزش [جدید]  دردوره های مختلف آموزش اجباری می تواند به طور کامل به عملکرد آموزش فرهنگی کمک کند و به هدف آموزش فرهنگ مردم بینجامد.

     در سال های اخیر، دولت چین به طور فزاینده ای بر اهمیت به ارث بردن فرهنگ سنتی عالی چین تأکید و در مرحله آموزش اجباری،اصلاح برنامه درسی جدید برای زبان چینی، انگلیسی، اجتماعی، موسیقی و سایر دوره ها در مدارس ابتدایی و متوسطه به وضوح مطرح شده است تا در آموزش موضوعات به فرهنگ سنتی عالی چینی توجه شود. معلمان تمام رشته ها باید با توجه به ویژگی های موضوع، فرهنگ سنتی چینی عالی را در برنامه درسی آموزش اجباری بگنجانند و به طور مناسب، نسبت فرهنگ سنتی چینی عالی را در امتحانات افزایش دهند. فرهنگ سنتی عالی چینی ثروتی ارزشمند است که به همت همه گروه های قومی در فرایند توسعه تاریخی بلند مدت انباشته شده است، و شامل افکار فلسفی غنی، مفاهیم اخلاقی و روح انسانی است و یک نیروی محرکه معنوی پایان ناپذیر برای ملت چین است...

(سایت روزنامه فرهنگ چین 07 / 08 / 2023، خبرنگار: شی جی هی (Xie zhi hai)

https://news.bjd.com.cn/

2023/08/21/10537449.shtml

ملاحظه:

1-دربرنامه های گوناگون فرهنگی از جمله بازدید از موزه ها و برگزاری نمایشگاه­ها و مناسبت های فرهنگی، به بازشناسی عناصرعناصر تاریخی و هویتی و فرهنگی و تقویت آن در بین نسل­ های جدید و بویژه دانش آموزان تأکید می ورزند.

2- سابقه تمدنی و تاریخی چین را به عنوان یکی از قدیمی ترین تمدن های جهانی با برنامه های مختلف، یادآور می شوند؛ برای نمونه:  نمایش بیش از ۲۲۰ اثر تاریخی، تاریخ یک میلیون ساله انسان درسرزمین چین  در نمایشگاه وطن شرقی، که در آن ادعا شده:

چین یکی از مناطق غنی از منابع باستان‌شناسی انسان در جهان است. از سال 1929 که اولین جمجمه انسان باستان در محل  Zhoukoudian کشف شد، بیش از 70 ناحیه در چین کشف شده است که بقایای انسان باستان را به همراه دارد. نمایشگاه وطن شرقی با تکیه بر مجموعه های غنی مؤسسه چینی مطالعات مهره داران و انسان باستان و موزه ملی چین، با 220 مورد در چهار بخش "رقابت برای بقا"، "ایستاده در شرق"، "نخستین هوش" و "راه مدرن"، دستاوردهای اخیر چین را در زمینه انسان باستانی، باستان شناسی سنگی و مطالعه DNA باستان، به نمایش گذاشت.

تأملی در نمایش میراث فرهنگی در چین  

تأملی در نمایش میراث فرهنگی در چین  

برای نمونه دیگر:

نمایشگاه آثار فرهنگی در ایستگاه قطار

تأملی در نمایش میراث فرهنگی در چین  

این عکس از بخش «دو هزار سال ایستگاه غربی - نمایشگاه آثار باستانی محله لی‌ژاتانگ» در ایستگاه قطار غربی هانگژو گرفته شده است.

  در سال ۲۰۱۹، در آستانه ساخت ایستگاه راه‌آهن غربی هانگژو، باستان‌شناسان محوطه تاریخی لیجی‌اتانگ را- در منطقه‌ای که ایستگاه راه‌آهن غربی هانگژو در آن قرار دارد- کشف کردند. پس از کاوش و حفاری باستان شناسی، در مجموع نزدیک به 800 اثر فرهنگی از لیجیاتانگ کشف شد. از فوریه 2023، "نمایشگاه اصلی حفاری" از آثار فرهنگی کشف شده در لیجیاتانگ در ایستگاه راه آهن غربی هانگژو به نمایش گذاشته می­شود و داستان های تاریخی رخ داده در این سرزمین را برای گردشگران رهگذر بیان می­کند.

(منبع: شین هوا، نویسنده: جیانگ هان 2023-08-09)

3-  به حضور همه اقوام در شکل گیری فرهنگ و تمدن اشاره می­کنند و فرهنگ چینی  را حاصل مشارکت همه اقوام می دانند؛ فرهنگ سنتی عالی چینی به همت همه گروه های قومی در فرایند توسعه تاریخی پدیدار شده است.

4- به دیدگاه رئیس جمهوری محترم چین شی جینپینگ درمتن سخنرانی درنشست سران بریکس در این بافتارمی توان نظری افکند: چین باسابقه تمدنی درخشان همواره به فرهنگ و تمدن و صلح و دوستی توجه داشته است ؛هژمونیسم و سطله جویی هرگز در ذات چین نیست و پکن هیج انگیزه و علاقه ای برای وارد شدن به میدان رقابت قدرت ندارد.

5- ایران به سبب داشتن میراث جهانی و تاریخی و سابقه دیرینه تمدنی با برگزاری مناسبت فرهنگی و هنری و نمایش موزه ای آثارتاریخی در چین، می­تواند مخاطبان بسیاری را جذب کند. همکاری دو جانبه و چند جانبه موزه ای بین ایران و چین و سایرکشورها و نمایش آثار در پایتخت های کشورهای همکار و تبادل گروه های هنری و استادان باستان شناسی و متخصصان موزه  به توسعه مخاطبان فعال فرهنگی خواهد انجامید.

کد خبر 16972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =