معرفی کتاب "تحقیق جنگ ایران و عراق و تأثیر آن" اثر دکتر جی کی یون

نویسنده با بهره گیری از دستاوردهای تحقیقات کارشناسان چینی و خارجی به بحث در مورد جنگ ایران و عراق از دیدگاه چینی پرداخته است.ساختار اساسی و  محتوای اصلی کتاب شامل هفت فصل و نتیجه گیری است. فصل اول به طور جامع علل اصلی جنگ ایران و عراق از جمله اختلافات مرزی و سرزمینی، درگیری های ملیتی، اختلافات مذهبی، تعارضات نظام و ایدئولوژیک، تفاوت¬های شخصیتی رهبران دو طرف، مقایسه تغییرات قدرت جامع ملی دو کشور و تغییرات دو کشور در وضعیت بین المللی را بررسی می کند.

شرح حال نویسنده کتاب تحقیق جنگ ایران و عراق و تأثیر آن:

دکتر جی کی یون استاد دانشکده تاریخ و فرهنگ دانشگاه جنوب غربی، مدیر مرکز ایران شناسی دانشگاه جنوب غربی، استاد راهنمای دکتری تاریخ جهان در گرایش تاریخ منطقه ای وملی ، معاون انجمن خاورمیانه چین ، عضو انجمن قوم شناسی جهان چین، عضو انجمن دوستی ایران و چین و مدیر شورای هفتم انجمن آسیا وآفریقایی چین است. در سال ،2014 ایشان به عنوان کارشناس برجسته ملی عمومی سازی علوم اجتماعی معرفی شد .ایشان مؤلف ۸ کتاب و مترجم 3 اثر است که  منتشر شده است و از آثار معروف وی می توان به  "پژوهش در رابطه ایران و جهان اسلام" و "روند  مدرنیزسیون ایران" توسعه ایران،وتاریخ ایران،اشاره کرد.وی بیش از ۸۰ مقاله( بیش از ۲۰ مقاله در مجلات اصلی) منتشر کرده است. همچنین  ۹ پروژه  ملی و استانی را مدیریت کرده  و به فرجام رسانیده است.

خلاصه ای از کتاب " تحقیق جنگ ایران و عراق و تأثیر آن :

نویسنده با بهره گیری از دستاوردهای تحقیقات کارشناسان چینی و خارجی به بحث در مورد جنگ ایران و عراق از دیدگاه چینی پرداخته است.ساختار اساسی و  محتوای اصلی کتاب شامل هفت فصل و نتیجه گیری است. فصل اول به طور جامع علل اصلی جنگ ایران و عراق از جمله اختلافات مرزی و سرزمینی، درگیری های ملیتی، اختلافات مذهبی، تعارضات نظام و ایدئولوژیک، تفاوت¬های شخصیتی رهبران دو طرف، مقایسه تغییرات قدرت جامع ملی دو کشور و تغییرات دو کشور در وضعیت بین المللی را بررسی می¬کند.

فصل دوم جریان جنگ ایران و عراق را از نگاه راهبردی و تاکتیکی مورد بحث قرار داده است و به طور خاص درباره آغاز و تأثیر جنگ زمینی، جنگ شیمیایی، جنگ شهری، حمله به کشتی و جنگ دریایی و زمینی را بحث می کند. فصل سوم جنگ ایران و عراق را از زاویه حکمفرمانی هوایی مورد بحث قرار می  دهد و قدرت نیروی هوایی، سطح آموزش و اثر بخشی نبرد ایران و عراق را به تفصیل مقایسه می کند. فصل چهارم جنگ ایران و عراق را  از دیدگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد بحث قرار می دهد که اثربخشی رزمی و نفوذ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ایجاد ساختار را نشان می دهد.فصل پنجم به روابط سازمان های بین المللی و جنگ ایران و عراق می پردازد.جنگ ایران و عراق در عصر جهانی شدن اقتصاد و منطقه ای شدن رخ داد و نظام حکمرانی جهانی شروع به شکل گیری کرد.بنابراین سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا ، سازمان کنفرانس اسلامی، اتحادیه کشورهای عربی و شورای همکاری خلیج فارس به طور فعال  میانجیگری کردند که در نهایت منجر به آتش بس ایران و عراق شد. فصل ششم جنگ ایران و عراق و روابط بین قدرت های بزرگ را مورد بحث قرار می دهد .آمریکا به ظاهر سیاست بی طرفی را در قبال ایران و عراق اجرا می کرد، اما در واقع به سمت عراق متمایل بود. شوروی به مراتب بیشتر از ایران از عراق حمایت می کرد. فرانسه همیشه از طریق فروش اسلحه از عراق حمایت می¬کرد . ترکیه سیاست بی طرفی را اجرا می کرد و با هر دو طرف تجارت می-کرد و منافع زیادی به دست می¬آورد. چین  به عنوان کشور در حال توسعه ، فعالانه صلح بین ایران و عراق را ترویج و نقش سازنده ای ایفا می¬کرد.چین وقتی ایران در یک وضعیت انزوای بین المللی قرار داشت،با ایران خوب رفتار می¬کرد و این گونه پایه ای محکم  برای روابط آینده چین و ایران ساخته شد. فصل هفتم عمدتاً از دیدگاه اقتصادی تأثیر جنگ ایران و عراق را بررسی می¬کند و خسارات اقتصادی ناشی از جنگ ایران و عراق به دو طرف را از جهت  ساختار صنعتی، منابع نیروی انسانی، واردات و صادرات ، تلفات و زیان‌های مستقیم و غیرمستقیم مورد بحث قرار می دهد.در پایان، نتیجه گیری آمده است.

کد خبر 17620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =