با وجود فراوانی استعدادها، خلاقیت ها و داستان سرایی ها متنوع در نیجریه ، هنوز صنعت فیلم نیجریه یعنی نالیوود در حد انتظار نتوانسته است جایگاه خود را در عرصه بین المللی تثبیت کند و همانند دو رقیب جهانی خود یعنی هالیوود و بالیوود از استحکام ، ماندگاری و محبوبیت نسبی بالایی برخوردار باشد.
صنعت خلاق فیلم نیجریه به ویژه نالیوود، بزرگترین از نوع خود در آفریقا و سومین صنعت بزرگ جهان پس از هالیوود در آمریکا و بالیوود در هند، در سالهای اخیر شاهد رشد قابل توجهی بوده است و توانسته است از مرزها عبور کرده و مخاطبان خود را در سراسر جهان مجذوب کند .
کسب درآمد متوسط 15.32 میلیارد دلار و تولید خیره کننده حدود 2500 فیلم در سال، که آن را به یکی از پرکارترین صنایع فیلم از حیث کمیت در جهان تبدیل کرده است . از نظر هندسی این صنعت متحول شده و استراتژی های تجاری این کشور را تغییر داده است و رویکرد های فیلمسازی را در این کشورمورد بازتعریف قرار داده است.
فیلم به عنوان یک رسانه ، برای اولین بار در اواخر قرن 19 به نیجریه وارد شد و به صورت چشمی از دستگاه های فیلم متحرک ، مشاهده شد و در اوایل قرن بیستم با دستگاههای پیشرفته جایگزین گردید . اولین مجموعه فیلم در سالن یادبود گلوور در لاگوس از 12 تا 22 اوت 1903 به نمایش درآمد و اولین فیلم بلند ساخته شده در نیجریه، فیلم Palaver در سال 1926 به کارگردانی جفری بارکاس است که بازیگران نیجریه ای در آن نقش های مهم ایفا کرده اند .
پس از استقلال نیجریه در سال 1960، تجارت سینما به سرعت گسترش یافت و خانههای سینمایی جدید تأسیس شد. در نتیجه، فیلمهای نیجریهای در سینماها در اواخر دهه 1960 تا دهه 1970 افزایش یافتند . در سال 1972، فرمان بومی سازی این صنعت صادر شد که در آن خواستار انتقال مالکیت حدود 300 سالن سینما از صاحبان خارجی به نیجریه ای گردید و همین امر موجب ایفای نقش فعال نیجریه ای ها در صنعت سینما و فیلم شد. رونق نفت از سال 1973 تا 1978 نیز کمک زیادی به تقویت خود به خود فرهنگ سینما در نیجریه در این دوره کرد.
پس از افول دوران طلایی صنعت فیلم ، صنعت فیلم نیجریه ، دومین رونق بزرگ را در دهه 1990 تجربه کرد. این صنعت در اواسط دهه 2000 به اوج خود رسید و به دومین صنعت بزرگ فیلم در جهان از نظر تعداد تولیدات سالانه فیلم تبدیل شد و آن را بالاتر از ایالات متحده و پس از هند قرار داد. این پیشرفت موجب شد نمایش قیلم در سراسر قاره آفریقا، و در نتیجه کارائیب و دیاسپورها، گسترده تر شد.
از اواسط دهه 2000، در دوران افول دوران فیلم ویدئویی، چشم انداز صنعت فیلم نیجریه برای ارتقای کیفیت و حرفه ای بودن ، دستخوش تغییر ساختاری شد . از سال 2013، سینمای نیجریه بر اساس ارزش و درآمد حاصل از آن به عنوان سومین صنعت فیلم با ارزش در جهان رتبه بندی شد.
بنیانگذار جشنواره فیلم بومی زبان آفریقا (Ailff) در سخنانی در مورد نقش جشنواره های فیلم در توسعه صنعت فیلم گفت: در سال های اخیر، صنعت جشنواره فیلم آفریقا افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است و سینمای آفریقا را به سمت جلو سوق داده است. به گفته وی، موجی از جشنوارههای فیلم منطقهای پویا در سراسرآفریقا به وجود آمده است که زمینه پرورش خلاقیت و بستری را برای فیلمسازان فراهم میکند تا استعدادهای چشمگیر خود را به نمایش بگذارند. او گفت: رویدادهایی مانند جشنواره بینالمللی فیلم آفریقا، جشنواره بینالمللی فیلم زنگبارو جشنواره بینالمللی فیلم دوربان جایگاه خود را به عنوان بازیگران کلیدی در مدار جشنواره فیلم آفریقا مستحکم کردهاند. به گفته وی، چشم انداز جشنواره فیلم آفریقا در حال تغییری دگرگون کننده است زیرا فیلم هایی را می شناسد و از آنها تقدیر می کند که به مسائل اجتماعی مبرم می پردازند،میراث فرهنگی را گرامی می دارند و از تنوع حمایت می کنند.
در حال حاضر صنعت خلاق فیلم نیجریه بطور میانگین 3 درصد ار تولید ناخالصی سالانه این کشور را به خود اختصاص داده است.
منابع :
https://guardian.ng/art/realigning-african-film-industries-through-festivals/
نظر شما