دولت پاریپورنا اندونزی:  فعلیت پانچاسیلا

اندونزی یک کشور مجمع الجزایراست که دارای اقوام، فرهنگ ها و زبان های مختلف است. اندونزی دارای ۱۷.۵۰۴ جزیره، ۱.۳۴۰ گروه قومی و ۵۴۶ زبان است. با این حال برغم تلاش استعمار برای تفرقه و جدایی به لطف و برکت پانچاسیلا، این ملت می تواند با هم متحد و یک کشور و یک ملت بزرگ را بسازند.

اندونزی یک کشور مجمع الجزایراست که دارای اقوام، فرهنگ ها و زبان های مختلف است. اندونزی دارای ۱۷.۵۰۴ جزیره، ۱.۳۴۰ گروه قومی و ۵۴۶ زبان است. با این حال برغم تلاش استعمار برای تفرقه و جدایی  به لطف و برکت پانچاسیلا، این ملت می تواند با هم متحد و یک کشور و یک ملت بزرگ را بسازند. برای درک کامل اندونزی، باید معنای فلسفی پانچاسیلا را از تاریخ این ملت درک کنیم. مبارزات این ملت برای استقلال، تاریخ این ملت را به یک واقعه مهم برای ورود به دوره جدیدی از یک کشور مستقل و مقتدرتبدیل کرده است. بنابراین برای تأسیس یک ملت، لازم است که پایه و اساس کشوری ایجاد شود که بتواند از تنوع و پیشینه آن حمایت کند. به همین دلیل است، پانچاسیلا به عنوان اساس ایدئولوژی دراندونزی حضور و نمود پیدا کرده است.

همانطور که میدانید، اندونزی ها مدتها پیش از استقلال خود، تجربه های تاریخی وحدت در تنوع را داشته است. در سال ۱۹۹۵ زمانی که ایالات متحده درمورد حق رأی دادن به زنان کشورش بحث و گفتگو کرد، اندونزی به زنان حق رأی داده بود. درحالی که کشورهای اروپایی هنوز درخصوص شهروندان مهاجر ابراز نگرانی می کردند، این کشور از زمان تأسیس به وجود آنها توجه داشته است. پانچاسیلا از تنوع بنا شده است، یعنی تلاش بنیانگذاران یک ملت متحد از تنوع شخصیت ها و ویژگی ها برای شکل گیری ۵ اصولی که به نقطه ملاقات همه عناصر ملت تبدیل شده است. پنج اصول عبارتند از :

اصل اول، وحدانیت یا ربوبیت خداوند است که از اصل یک وحدانیت یا ربوبیت دارای فرهنگ ناشی می شود.

اصل دوم، انسانیت عادلانه و متمدن است که از اصول بین المللی یا انسانیت ناشی می شود.

اصل سوم، وحدت اندونزی است که از اصل ملیت اندونزی ناشی می شود.

اصل چهارم، دموکراسی به رهبری خرد در مشورت / که از اصل اجماع یا دموکراسی ناشی می شود.

اصل پنجم، عدالت اجتماعی برای همه مردم اندونزی است که از اصل رفاه اجتماعی را در بر می گیرد.

اصول اساسی کشور مستقل اندونزی که توسط بنیانگذاران این کشور تدوین شده بود، از آسمان هم فرود نیامده، همچنین از آموزه های هیچ کشوری روی زمین، مانند مانیفست کمونیست یا اعلامیه استقلال، پیروی نکرده است. پانچاسیلا از تاریخ زمین اندونزی استخراج شده است که نه تنها از دوران استعمار، بلکه به ۲.۰۰۰ سال تمدن و اوج شکوفایی نوسانتارا (مجمع الجزایر) بر می گردد.

پانچاسیلا منبع هویت، شخصیت، اخلاقیت و جهت دهی برای امنیت و نجات ملت است. به عبارت دیگر ما می توانیم درک کنیم که هراصل درپانچاسیلا باید در روح همکاری متقابل تفسیر شود که دراصول خداشناسی، فرهنگی، انترناسیونالیسم، انسانیت، عدالت، ملیت و دموکراسی و رفاه گنجانده شده است.

کتاب "دولت پاریپورنا" در خصوص سه چیز بحث می کند: تاریخیت، عقلانیت و فعلیت پانچاسیلا. در این کتاب، تاریخ تولد ملت اندونزی، معنا و فعلیت آن به طور کامل آمده است. با خواندن این کتاب از ما دعوت می شود فلسفه اساسی پانچاسیلا را مطالعه کنیم که از آن الهام بگیریم که پانچاسیلا را در زندگی ملت داری و کشور داری روزمره به کار ببریم. پانچاسیلا از قدرت حیاتی و اجماع بنیانگذاران کشور برای یافتن توافق در مورد اصول اخلاقی تأسیس جمهوری اندونزی متولد شد. مشکلات کنونی ملت اساساً ازپانچاسیلا جدا نیستند. آنچه لازم است این است که چگونه می توان با درک فلسفه پانچاسیلا، بین مشکلات ملت و دولت رابطه برقرارکرد. سپس پانچاسیلا را اساس پارادایم تفکر درحل آن قرار دهیم. پانچاسیلا دارای ریشه های تاریخی و یک زمینه قوی است که نمی توان آن را از پویایی این ملت جدا کرد. تا زمانی که جمهوری اندونزی پا برجا است، پانچاسیلا از نظر مکان و زمان جدا نخواهد بود. علاوه بر این، پانچاسیلا مفهومی است که از ایده های زمان خود عبور کرده و می کند.

اندونزی در آینده باید پانچاسیلا را مطابق با پویایی روبرو شده تفسیرکند. جامعه اندونزی برای رهایی از انواع پویایی ها به راهنمایی نیاز دارد. آن زمانی است که اندونزی باید به پانچاسیلا برگردد. نزدیک شدن به انچاسیلا فرمول اصلی است. با یادآوری پیام سوکارنو، پانکاسیلا یک "ستاره بزرگ پویا" برای راهنمای مسیر ملت خواهد بود.

منابع:

https://www.kemlu.go.id/

https://www.kemdikbud.go.id/main/

کد خبر 21277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =