خودکشی زمانی رخ می دهد که شخصی به طور داوطلبانه جان خود را می گیرد. اغلب، این راهی برای پایان دادن به احساس ناامیدی، سرخوردگی یا حل مشکلی است که نمی توانند راه حل دیگری برای آن بیابند.خودکشی یک جوان برای خانواده و دوستان یک فاجعه است. والدین، خواهران و برادران، همکلاسی ها و همسایگان اغلب از خود می پرسند که آیا می شد کاری برای جلوگیری از بازگشت جوان قبل از اقدام به خودکشی انجام داد.
بر اساس مطالعه دانشگاه کلانی، خودکشی در میان نسل جوان سریلانکا نیز رایج است. بنابراین، توجه به جوانان که تعیین کننده توسعه هر کشوری هستند، بسیار مهم است.بر اساس گزارش سمیناری که توسط موسسه ملی بهداشت روان سریلانکا دکتر نیل فرناندو در سپتامبر ۲۰۲۱ منتشر شد، سالانه ۴۰۰۰ نفر در سریلانکا خودکشی می کنند. همچنین آمارها نشان می دهد که بیشتر قربانیان بین ۱۵ تا ۴۴ سال سن دارند.
یک مطالعه دانشگاه کلانی نشان داده است که نفوذ رسانه های اجتماعی عامل اصلی خودکشی است. جوانان امروزی به راحتی به حجم زیادی از مطالب مربوط به خودکشی در رسانه های اجتماعی، به ویژه یوتیوب و فیس بوک دسترسی دارند. ضمن اینکه مضامینی مانند مواد مخدر، خودکشی و خشونت نیز در اکثر آهنگ های محبوب سینهالی رایج است.
آهنگهای مبتنی بر این مضامین تقریباً در همه جا در وسایل نقلیه عمومی، محلهای کار صنعتی و حتی مغازههای کنار جاده پخش میشوند. با توجه به این وضعیت مردم آهنگ ها را حفظ و در حافظه خود ضبط می کنند. این در نهایت نگرش خودکشی را در میان آنها عادی کرده است.
طبق گزارش ها، "چالش نهنگ آبی" یک بازی خودکشی آنلاین برای نوجوانان است که ۵۰ کار را در ۵۰ روز تعیین می کند. گفته می شود این چالش با مرگ و میر بسیاری در سراسر جهان همراه است. اما اول "بازی" به نظر می رسید.
"چالش نهنگ آبی" (همچنین به عنوان "نهنگ آبی" شناخته می شود) یک رویداد شبکه اجتماعی است که از سال ۲۰۱۶ در بسیاری از کشورها وجود داشته است. این یک "بازی" است که توسط مدیران در عرض ۵۰ روز به بازیکنان اختصاص داده شده است، که قبل از معرفی چالش نهایی، خود به خود و بیخطر است. ResearchGate که مطالعه ای در مورد تأثیرات بازی نهنگ آبی بر کودکان و جوانان انجام داد، دریافت که بیشترین جستجو برای نهنگ آبی در بنگلادش، پاکستان، هند، سریلانکا و ایتالیا بوده است.
یک مطالعه "ResearchGate" که موارد گزارش شده این بازی را مورد بررسی قرار داد، تأیید کرد که افرادی با تجربیات منفی زندگی هدف قرار گرفتند.
بودکین طراح و ذهن شیطانی پشت توسعه بازی "چالش نهنگ آبی"، گفت که او این بازی را برای از بین بردن "موجودات"، "ضایعات بیولوژیکی که به جامعه آسیب می زند، ساخته است و آن (نهنگ آبی) جامعه را از چنین افرادی پاک می کند".
تجارب منفی زندگی اغلب منجر به افسردگی، درماندگی و انزوا می شود. شدت افسردگی متفاوت است. اگرچه اکثر افراد مبتلا به افسردگی تلاشی برای دست کشیدن از زندگی خود نمی کنند، افسردگی با افزایش خطر خودکشی مرتبط است.
نوجوانان و جوانانی که اقدام به خودکشی می کنند اغلب با مشکلات خاصی مانند سوء مصرف الکل یا مواد مخدر و درگیری با والدین/مقامات دست و پنجه نرم می کنند. این چالش ها زمانی بدتر می شوند که حمایت مورد نیاز خود را دریافت نکنند.
در دنیای امروز، جایی که شکارچیان منتظر حمله به قربانیان جوان بیگناه هستند، والدین به ویژه باید مراقب تغییرات در رفتار فرزندان خود باشند و به موقع برای آنها کمک بگیرند.در میان سازمانهای پیشرو که در سریلانکا با خودآزاری مبارزه میکنند، میتوان به " سریلانکا سامیترایو" - یک سازمان غیرانتفاعی با تمرکز بر "پیشگیری از خودکشی"، بنیاد کالجهای اجتماعی کالیفرنیا و مرکز پیشگیری از خودکشی اشاره کرد.
منبع: https://www.dailymirror.lk/opinion/Suicide-and-adverse-effects-of-social-media/۱۷۲-۲۹۳۳۵۵
نظر شما