فستیوال فیلم حقوق بشر برلین با نمایش ۲۵ فیلم مستند آغاز می‌شود

از ۴ تا ۱۲ اکتبر (۱۳ مهر تا ۲۱ مهرماه)، جشنواره فیلم حقوق بشر برلین مجموعاً ۲۵ فیلم مستند با موضوعات دموکراسی، حقوق بشر و آزادی مطبوعات را به نمایش می‌گذارد.

این جشنواره روز ۴ اکتبر با اکران فیلم «دموکراسی نوآر» اثر کانی فیلد افتتاح خواهد شد. بسیاری از فیلمسازان، شخصیت‌های برجسته و فعالان به برلین خواهند آمد تا با مخاطبان به بحث بپردازند. برنامه کامل جشنواره اکنون منتشر شده و بلیت‌ها از هم­ اکنون قابل خریداری هستند.

«یان سباستین فریدریش-روست» که این جشنواره را با همکاری «لیدیا اسپیسبرگر» مدیریت می‌کند، در این رابطه گفت: امسال خوشحالیم که می‌توانیم برنامه‌ای برجسته با فیلم‌هایی ارائه دهیم که به موضوعاتی مانند کاهش دموکراسی، نقض حقوق بشر و آزادی مطبوعات از زوایای مختلف می‌پردازند. تمرکز ویژه امسال نیز بر اروپا خواهد بود، چرا که انسانیت، از درب خانه ما آغاز می‌شود. اسپیسبرگر افزود: دموکراسی، آزادی مطبوعات و بیان متأسفانه دیگر حتی در اروپا هم بدیهی نیستند. فیلم‌ها قدرت دارند تا به مشکلات اشاره کنند، مردم را به حرکت درآورند و الهام‌بخش جهانی بهتر باشند. در سطح جهانی، جنبش‌های راست‌گرای پوپولیستی به طور فزاینده‌ای نفوذ پیدا کرده و ارزش‌های بنیادینی مانند آزادی، برابری و حاکمیت قانون را تضعیف می‌کنند. «دموکراسی نوآر» فیلم افتتاحیه به نمونه مجارستان پرداخته و نشان می‌دهد که چگونه نیروهای اقتدارگرا به طور هدفمند نهادهای دموکراتیک را تضعیف می‌کنند. در این فیلم، سه زن حضور دارند که با این روندها مقابله می‌کنند و برای جامعه‌ای دموکراتیک و آزاد مبارزه می‌کنند. کارگردان «کانی فیلد» و شخصیت اصلی فیلم «بابت اوروزی» نیز در جشنواره حضور خواهند داشت.

در فیلم «یک ساعت از وسط هیچ‌جا»، کارگردانان «اوله الفن­کمپفر» و «کاترین سووارد»، داستان «مارتی روزنبلوث»، وکیل مدافع را دنبال می‌کنند که از افرادی که در بزرگ‌ترین مرکز بازداشت مهاجران ایالات متحده زندانی هستند، دفاع می‌کند. شرایط در آنجا تقریباً مشابه زندان‌های آمریکایی است. این فیلم پس از مراسم اهدای جوایز در ۱۱ اکتبر، اولین نمایش خود را در برلین برگزار می‌کند. هر دو کارگردان فیلم و مارتی روزنبلوث در این مراسم حضور خواهند داشت.

در فیلم «کشیدن یک خط»، راchita Taneja، تصویرگر را دنبال می‌کنیم که با کمیک‌های سیاسی خود برای آزادی هنر و بیان و علیه نفرت و از دست رفتن دموکراسی در هند مبارزه می‌کند.

فیلم «جنگل» ساخته لیدیا دودا نشان می‌دهد که چگونه خانه یک خانواده در مرز لهستان با بلاروس به مرکز سیاست پناهندگی اروپا تبدیل می‌شود. «ژان باتیست بونه»، کارگردان و عکاس نیز در فیلم «نجات جان‌های ما» به همین موضوع می‌پردازد. او در فیلم‌های خود پناهجویان و امدادگران را در کشتی نجات «اوشن وایکینگ» همراهی می‌کند.

امسال دهمین سالگرد نسل‌کشی ایزدی‌ها است. فیلم مستند «مدیحه» ساخته «حسن اسوالد» (که برای اولین بار در آلمان نمایش داده می‌شود) همزمان یک فیلم مستند و یک دفترچه خاطرات تصویری از مدیحه، یک زن جوان ایزدی است که به این شیوه تلاش می‌کند تا ترومای ربوده شدن توسط داعش و خشونت جنسی که متحمل شده است را پردازش کند.

فیلم «ما ساکت نمی‌شویم، فیلمی برای آزادی» به تأثیرات قانون مبارزه با تروریسم در اسپانیا بر آزادی هنر و بیان می‌پردازد. سه خواننده رپ کاتالونی به دلیل اظهارات سیاسی در اشعارشان به زندان محکوم شده‌اند. موزیسین‌هایی مشهور مانند آنا تِیجو از این اعتراض حمایت کرده و متن‌های آن‌ها را بازخوانی می‌کنند. آدریانو گالانته، تهیه‌کننده و نویسنده هم در اکران فیلم در برلین حاضر خواهد بود. فیلم «سرزمین ما، آزادی ما» ساخته «زیپی کیمندو» و «مینا نانجی»، به یک روایت جایگزین از تاریخ استعماری کنیا می‌پردازد. در این فیلم، «وانجوگو کیماتی» به دنبال بقایای پدرش می‌گردد که به تحقیق درباره جنایات دوره استعماری بریتانیا و تأثیرات آن بر صدها هزار کنیایی که به فقر کشیده شدند، می‌انجامد.

جایزه فیلم مستند ویلی برانت

امسال نیز هفت فیلم شانس دریافت جایزه معتبر فیلم مستند «ویلی برانت برای آزادی و حقوق بشر» را دارند. این جایزه که توسط بنیاد صدراعظم ویلی برانت اهدا می‌شود، سه هزار یورو ارزش دارد. هیئت داوران بین‌المللی هر ساله این جایزه را به یک فیلم مستند مسابقه‌ای با عملکرد هنری و محتوایی برجسته اعطا می‌کند. برای شنیدن صدای نسل جوان، امسال نیز یک جایزه از سوی هیئت داوری جوانان اهدا می‌شود. تماشاگران نیز می‌توانند در این رقابت شرکت کرده و به فیلم مورد علاقه‌شان رأی دهند. فیلمی که بیشترین رأی را کسب کند، جایزه مخاطبان را دریافت خواهد کرد.

جشنواره فیلم حقوق بشر برلین در سال ۲۰۱۸ توسط «یان سباستیان فردریش-راست»، مدیر اجرایی سازمان بشردوستانه و توسعه‌ای «اقدام علیه گرسنگی»، تاسیس شد. امروزه این جشنواره به عنوان مهم‌ترین جشنواره فیلم حقوق بشری آلمان با تأثیرگذاری بین‌المللی شناخته می‌شود. این جشنواره فیلم‌هایی از سراسر جهان را به نمایش می‌گذارد که به شیوه‌ای تأثیرگذار از نقض حقوق بشر و مقاومت در برابر آن حکایت می‌کنند. این جشنواره با ارائه یک برنامه جانبی جامع، همچنین یک سکویه‌ی بی‌نظیر برای تبادل نظر و شبکه‌سازی بین سازمان‌های مردم‌نهاد، فیلمسازان، فعالان، سیاستمداران و مخاطبان فراهم می‌کند. شخصیت‌های برجسته حقوق بشری، سیاستمداران و هنرمندانی مانند آی وی‌وی، نادیا مراد، فیلیپو گراندی، لجین الهذلول، گزین شوآن و انیسه امانی در سال‌های گذشته ریاست افتخاری این جشنواره را برعهده داشته‌اند.جشنواره فیلم حقوق بشر برلین ۲۰۲۴ از ۴ تا ۱۲ اکتبر با همکاری سازمان «اقدام علیه گرسنگی» و «سازمان «گزارشگران بدون مرز» که برای آزادی مطبوعات و اطلاعات در سراسر جهان تلاش می‌کنند، برگزار می‌شود.

منبع:  presseportal - news.feed-reader

کد خبر 21458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =