پایان کار جماعت اسلامی در اندونزی

هزاران عضو سابق و همدلان گروه شبه‌ نظامی جماعت اسلامی (JI) در شهر سولو جاوای مرکزی گرد هم آمدند تا انصراف خود را از دیدگاه‌ های افراطی اعلام کرده و وفاداری خود را به اندونزی اعلام کنند.

جماعت اسلامی یک شبکه تروریستی منطقه‌ای است که مسئول حملات مرگبار متعددی در اندونزی در دهه 2000 میلادی از جمله بمب‌گذاری‌ های مختلف دراندونزی بوده اند. بعنوان نمونه  درعملیات تروریستی بالی در اکتبر 2002 که بیش از 200 کشته بر جای گذاشته بود، مسوولیت آن جماعت اسلامی پذیرفته است.  هدف نهایی این گروه خلافت اسلامی در سراسر آسیای جنوب شرقی بوده است. در این نشست  1200 نفر از اعضای خودخوانده سابق جماعت اسلامی از مناطق مختلف جاوای مرکزی شرکت کردند، در حالی که 6000 نفر دیگر از طریق ویدئو کنفرانس این مراسم را دنبال می کردند. یکی از نمایندگان گروه اظهار داشت:
ما اعضای سابق جماعت اسلامی و همچنین جهادی‌ های سابق درافغانستان و مورو [فیلیپین] از سوراکارتا، کدو و سمارانگ، حمایت خود را از انحلال جماعت اسلامی که در 30 ژوئن 2024 در بوگور اعلام شد، ابراز می‌داریم. ما به جمهوری متحد اندونزی (NKRI) وفاداری خود را اعلام کرده و از دیدگاه ‌های افراطی و گروه‌ های تندرو فاصله می‌گیریم و قوانین و مقررات اندونزی را رعایت می‌کنیم. این مراسم با حضور مقامات بلند پایه‌ای از جمله رئیس پلیس ملی، لیستیو سیگیت پرابوو، رئیس آژانس ملی مبارزه با تروریسم (BNPT)، ایدی هارتونو، وزیر امور اجتماعی سیف‌الله یوسف و فرمانده اسکادران مبارزه با تروریسم 88، سنتوت پراستیو برگزار شد. چندین روحانی مسلمان و رهبران سابق جماعت اسلامی نیزدر این مراسم حضور داشتند. رئیس پلیس ملی  لیستیو سیگیت گفت: «این اعلامیه نتیجه رویکردهای نرم و گفت‌وگو است» و بر اهمیت استراتژی‌ های غیرخشونت‌آمیز در مقابله با افراط‌گرایی تأکید کرد. رئیس BNPT، ایدی هارتونو تعهد دولت را برای کمک به اعضای سابق با برنامه ‌های کارآفرینی و تسهیل بازگشت آن‌ ها به جامعه کثرت‌گرای اندونزی ابراز داشت.

ایدی گفت: «ما متعهدیم که اطمینان حاصل کنیم اعضای سابق جماعت اسلامی می‌توانند مشارکت‌های مثبتی برای ملت و جامعه داشته باشند.» سازمان جامعه المسلمین به‌ دنبال ترویج آموزه‌ های وهابی است. جماعت اسلامی در اندونزی به تأسیس مدارس و مراکز آموزشی، آموزش مبلغان مذهبی و انتشار کتاب و مجله می‌پردازد. فعالیت ‌های این سازمان‌ ها در اندونزی با انتقاداتی نیز مواجه شده است. برخی از منتقدان بر این باورند که این سازمان‌ ها به ‌دنبال ترویج افراط‌گرایی مذهبی و وهابی‌گری دراندونزی مشغول اند. همچنین برخی ازاین سازمان ‌ها به ارتباط با گروه‌های تروریستی متهم شده‌اند.

منبع:

https://jakartaglobe.id/news/thousands-of-exjemaah-islamiyah-militants-abandon-radicalism-and-pledge-allegiance-to-nation

کد خبر 22409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =