دومین مجمع تمدنی لیانگژو در هانگژو

     "مجمع لیانگژو" امسال با موضوع "تبادل و یادگیری متقابل و شکل جدید تمدن بشری"، بیش از 300 مهمان چینی و خارجی از بیش از 60 کشور و منطقه از جمله باستان شناسان، نویسندگان و موسیقیدانان را دعوت کرد. مهمانان کنفرانس بحث های عمیقی را در مورد موضوعاتی مانند "بازتولید تمدن: باستان شناسی و تنوع تمدن از منظر جهانی"، "خلاقیت ادبیات - طنین ادبیات جهان و توسعه جامعه بشری" و "پیشرفت روح موسیقی - پژواک مدرن سنت های موسیقی چینی و خارجی" انجام دادند.

     در 25 نوامبر، دومین "مجمع لیانگژو" (Liang zhu) با حمایت مشترک وزارت فرهنگ و گردشگری، اداره دولتی میراث فرهنگی و دولت مردمی استان ژه جیانگ، در شهر هانگژو استان ژه جیانگ افتتاح شد. نایب رئیس کمیته ملی کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین آقای شائو هونگ (Shao hong)، وزیر فرهنگ و گردشگری آقای سون یی لی (Song ye li)، دبیر کمیته حزب و استاندار استان  ژه جیانگ آقای وانگ هائو (Wang hao)، وزیر فرهنگ السالوادور آقای کاستیلو و رئیس فرهنگستان هنر ایران آقای شاه حسینی در مراسم افتتاحیه شرکت کردند و سخنرانی کردند.

     "مجمع لیانگژو" امسال با موضوع "تبادل و یادگیری متقابل و شکل جدید تمدن بشری"، بیش از 300 مهمان چینی و خارجی از بیش از 60 کشور و منطقه از جمله باستان شناسان، نویسندگان و موسیقیدانان را دعوت کرد. مهمانان کنفرانس بحث های عمیقی را در مورد موضوعاتی مانند "بازتولید تمدن: باستان شناسی و تنوع تمدن از منظر جهانی"، "خلاقیت ادبیات - طنین ادبیات جهان و توسعه جامعه بشری" و "پیشرفت روح موسیقی - پژواک مدرن سنت های موسیقی چینی و خارجی" انجام دادند.

     بر اساس تاریخ 5000 ساله تمدن چین، این مجمع نقش تجربی آثار لیانگژو را به طور کامل ایفا می کند، دیدگاه های تاریخی را با دیدگاه های جهانی ترکیب می کند، بر زمینه های کلیدی مانند میراث فرهنگی، ادبیات و موسیقی تمرکز می کند، تحقیقات نظری عمیقی در مورد مبادلات و یادگیری متقابل بین تمدن ها انجام می دهد، مسیرهای عملی را بررسی می کند، جهت همکاری را برنامه ریزی می کند و اجماع را در میان محافل فرهنگی کشورهای مختلف برای همکاری با یکدیگر برای اجرای ابتکار تمدن جهانی جمع آوری می کند.

دومین مجمع تمدنی لیانگژو در هانگژو

     در مجمع اصلی "مجمع لیانگژو" در 25 نوامبر، آکادمیسین آکادمی ملی علوم آمریکا، آکادمیسین آکادمی علوم و هنر آمریکا، استاد دانشگاه ایالتی آریزونا و برنده چهارمین جایزه یک عمر دستاورد مجمع جهانی باستان شناسی آقای جین الن بیوکسترا (Jane Ellen Buikstra)، استاد درجه یک دانشگاه پکن، رئیس موسسه آثار فرهنگی و باستان شناسی شهر ژینگژو (Zheng zhou)، کارشناس ارشد "پروژه اکتشاف تمدن چین فاز 1-4" آقای ژائو هویی (Zhao hui)، روسیو اوویدو پرز د تودلا، عضو هیئت داوران جایزه ادبی سروانتس، رئیس انجمن ادبیات آمریکای لاتین اسپانیا، آکادمیسین آکادمی اسپانیا نیکاراگوئه، و نویسنده اسپانیایی آقای روسیو اووییدو پرز د تودلا (Rocío Oviedo Pérez deTudela) و غیره سخنرانی های اصلی خود را به اشتراک گذاشتند.

     نویسنده مشهور و نایب رئیس انجمن نویسندگان چین آقای مای جیا (Mai jia)، در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت: "از یک سو ادبیات باید به تنهایی خلق شود و از سوی دیگر نیز باید افق دید خود را گسترش دهد و ایده های جدید و الهامات جدیدی را در رویارویی ایجاد کند و رویداد بزرگی مانند مجمع لیانگژو تقابل ایده ها است". ""من شخصا فکر می کنم لیانگژو منبع بسیار غنی از خلاقیت ادبی دارد، مطالب زیادی وجود دارد، به عنوان یک نویسنده در ژه جیانگ، احساس می کنم مسئولیت و تعهد دارم که برای لیانگژو کتابی بنویسم". "داستان های زیادی از لیانگژو وجود دارد، اگرچه ما چیزهای زیادی گفته ایم، اما من معتقدم که هنوز باید به حفاری و ادامه گفتن ادامه دهیم و آینده لیانگژو بهتر خواهد شد".

دومین مجمع تمدنی لیانگژو در هانگژو

دومین مجمع تمدنی لیانگژو در هانگژو

دومین مجمع تمدنی لیانگژو در هانگژو

       آقای شاه حسینی، رئیس فرهنگستان هنر ایران، در مراسم افتتاحیه مجمع لیانگژو سخنرانی می کند

     باستان شناس ژائو هویی در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت: "البته نیروی اصلی در مطالعه فرهنگ چینی خود دانشمندان چینی ما هستند، اما ما همچنین امیدواریم که محققان خارجی در تحقیقات ما شرکت کنند. لیانگژو بخشی از تاریخ چین است و چین بخشی از کل تاریخ بشر است، در مطالعه تمدن های باستانی، محتوای چین نسبتا کم است و مطالعه فرهنگ لیانگژو از اهمیت زیادی برای این امر برخوردار است و مجمع لیانگژو مکانی را برای مبادلات عمیق فراهم می کند". وی معتقد است که مجمع لیانگژو نه تنها برای ارتقای درک مردم از شهر باستانی لیانگژو و تمدن باستانی چین است، بلکه به مردم اجازه می دهد تا بیشتر درک کنند که چگونه چین گام به گام به امروز رسیده است.

     در طول برگزاری این مجمع، نمایشگاه دستاوردهای "مجموعه بزرگ نقاشی های چینی سلسله های گذشته" و کنسرت ویژه "پژواک لیانگژو" نیز برگزار می شود.

                                          (منبع: سایت روزنامه یانگژو، 05/09/1403)

http://www.yangtse.com/content/1949410.html

ملاحظات تکمیلی:

1-رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، آقای دکتر شاه‌حسینی در دومین مجمع بین‌المللی هانگجو، اظهار داشت: بدون رکن فرهنگ و هنر و نگاه به ارزش‌های اصیل انسانیِ خلق شده در آثار هنری، هیچ تحولی در جهان کنونی، نمی‌تواند در مسیر توسعه و رشد، هدف گذاری گردد. در روابط علمی، ادبی، فرهنگی و هنری کشورهای مختلف، به دلیل سرشت و ذات و ماهیت آن‌ها، مرزهای جغرافیایی و سیاسی نمی‌تواند سدِ راهِ ارتباط و گفتگوی سازندۀ آنان باشد.

جمهوری اسلامی ایران و کشور چین، با سابقۀ همسایگی و با پیشینۀ ارتباط عمیق همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در درازنای تاریخ، با بیش از دو هزار سال تعاملات، همواره بر حفظ اصالت و معنای فرهنگ خود تأکید داشته و الگویی ارزشمند از تعامل و همکاری‌های خردمندانه بر اساس اصول مشترک، برای تمدن بشری به ارمغان آورده اند. امروز در موقعیت سیاسی و فرهنگی، عناصر هستی‌بخشِ حیات بشری همچون هنر، در معرض تهدید واقع شده است.

خوشبختانه در غرب آسیا و به‌ویژه در  جمهوری اسلامی ایران، برخلاف الگوهای غربی، با تکیه بر  ارزش‌های والای انسانی در تمدن شرقی و اسلامی، تمام گونه‌های درخشانِ هنر، به جایگاهی والا دست یافته اند. معتقدیم که فرهنگ و هنر، ارکان اصلی رشد و توسعه برای بشر امروزی است. بدین سبب، تلاش برای بهره گیری از ظرفیت‌های نهفتۀ هنر، در جهت تقویت آرمان‌ها و ارزش‌های مشترک را، امری لازم می‌دانیم و ضمن اعلام آمادگی در این امر، معتقدیم که باید با بهره‌گیری از هنر اصیل، صدای مظلومان جای جایِ جهان و به‌ویژه ستم آشکار به ملت لبنان و فلسطین و پهنۀ پر از درد و آلامِ مردم غزه را به جهانیان برسانیم.

 فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد پل ارتباطی محکم و پایدار میان هنرمندان مشرق‌زمین و خاورمیانه، تشکیل نمایشگاه آثار هنری در کشورهای مسیر کمربند - راه  را به صورت دوره ای دوسالانه، پیشنهاد می‌نماید.

2-در دومین مجمع بین المللی لانگجو، جناب آقای شاهو معاون مجلس دولت خلق چین و نایب رئیس کمیته ملی کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین، اظهار داشت: تمدن مانند آب است که اشیاء را بی‌صدا مرطوب می‌کند. آغوش باز، پذیرا بودن و یادگیری، شرط‌های لازم برای حفظ تمدن‌های جهانی است. تمدن چین از قدیم به گشودگی و مدارا زبانزد بوده است.

3- جناب آقای سون یه لی، وزیر محترم فرهنگ و گردشگری دولت خلق چین، به تاریخ و تمدن پنج هزار سالۀ چین و نقش میراث فرهنگی لیانجو اشاره کرد و گفت: «این همایش می‌تواند از زاویۀ دید تاریخی و جهانی،  میراث فرهنگی و ادبیات و موسیقی را در تبادلات تمدنی و یادگیری از یکدیگر، بررسی، و  راه عملی برای همکاری بیشتر را باز کند، تا محافل فرهنگی کشورها با هم، تفاهم برای ابتکار تمدن جهانی را محقق سازند.

 

کد خبر 22530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =