اقتصاد سریلانکا پس از شیوع کرونا آسیب جدی دیده است. زیرا سریلانکا به شدت به گردشگری متکی است، این امر باعث شد سریلانکا قادر به پرداخت حقوق به کارمندان دولت نباشد. به همین دلیل مشکلات خانوادگی نیز افزایش یافت.
به منظور کاهش این مشکلات، بسیاری از افراد سریلانکا را ترک کردند و به دنبال کار در خارج از کشور رفتند. با این حال، کشورهای خارجی به همه کسانی که به آنجا رفتند کمک نکردند. چون تاثیر کرونا در آنجا هم دیده شد. دولت سریلانکا به منظور رونق اقتصادی و افزایش درآمدهای ارزی، ۵ سال مرخصی به کارمندان دولت داد. به همین دلیل بسیاری از کارمندان کشور سریلانکا را ترک کردند. تعداد شاغلان در بسیاری از بخش های دولتی کاهش یافته است.
دولت سریلانکا برای کاهش این مشکلات بیکاری با چندین کشور عربی مذاکره کرد و تفاهم نامه هایی را امضا کرده است. این کشور نه تنها با کشورهای عربی بلکه با برخی کشورهای اروپایی نیز قراردادهایی دارد.
در سال ۲۰۲۴ با خروج ۳۱۲۸۳۶ نفر از کشور برای فرصت های شغلی در خارج از کشور، رکوردی تاریخی برای بیشترین تعداد مهاجران سریلانکایی برای کار ثبت شد و رکورد قبلی ثبت شده در سال ۲۰۲۲ را شکست که روند قابل توجهی از مهاجرت نیروی کار در سال های اخیر را برجسته می کند. در شش سال گذشته (۲۰۱۹-۲۰۲۴) ۱.۳ میلیون نفر از سریلانکا به دنبال کار در خارج از کشور بوده اند. از میان کسانی که امسال کشور را برای پیدا کردن شغل ترک کردند، ۱۸۵۱۶۲ کارگر مرد و ۱۲۷۶۷۴ کارگر زن بودند. کویت در سال ۲۰۲۴ با ۷۷۵۴۶ نفر به عنوان مقصد اصلی کارگران سریلانکا شناخته شده است. امارات متحده با جذب ۵۱۵۵۰ کارگر سریلانکایی دومین مقصد محبوب است.
جالب توجه است که آمارهای دفتر استخدام خارجی سریلانکا نشان می دهد که ترجیحات فزاینده برای اشتغال در کشورهایی مانند کره جنوبی، اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و ژاپن وجود دارد. امسال ۷۰۹۸ نفر از سریلانکا در کره جنوبی، ۹۶۶۵ نفر در اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و ۸۶۶۵ نفر در ژاپن کار پیدا کردند که نسبت به سال های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.
حواله های کارگران خارجی نیز افزایش قابل توجهی داشته است که نشان دهنده نقش مهم مهاجرت نیروی کار در اقتصاد ملی این کشور است. در سال ۲۰۲۳، ۲۹۷۵۸۴ نفر از سریلانکا برای کار به خارج از کشور رفتند که شامل ۱۶۴۶۸۰ کارگر مرد و ۱۳۲۹۰۴ کارگر زن بود.
نظر شما