بیست و پنجمین دوره جوایز بهترین روزنامه نگاران، رویدادی معتبر سالانه برای تجلیل از بهترین های رسانه های مکتوب در کشور، امروز (۰۷) در سالن رقص امپایر، هتل مونت لاوینیا برگزار می شود.
امسال ربع قرن از درخشش، فداکاری و تأثیر روزنامه نگاری را گرامی می داریم. در حالی که جوایز در ۱۸ بخش اهدا می شود، پنج روزنامه نگار ارشد جایزه یک عمر دستاورد را دریافت خواهند کرد. این رویداد توسط انجمن ویراستاران سریلانکا با همکاری انجمن مطبوعات سریلانکا و اتحادیه های کارگری وابسته به آن انجمن روزنامه سریلانکا، جنبش رسانه های مستقل و انجمن روزنامه نگاران کارگری سریلانکا برگزار می شود. دریافت کنندگان دستاوردهای یک عمر دستاورد امسال عبارتند از آمایاپاپیلای یوگامورتی، امین، چاندریکا ویجسوندارا، بنت روپاسینگه و زانیتا کریم.
آمایاپاپیلای یوگامورتی فعالیت رسانه ای خود را به عنوان یک کاریکاتوریست سیاسی و همزمان با نوشتن مقالات و اشعار طنز در مجله طنز محبوب تامیل "سیریتیرام" آغاز کرد. یوگامورتی روزنامه نگاری تمام وقت را در سال ۱۹۹۶ آغاز کرد. ویراکساری در ابتدا مقالاتی را که از زبان انگلیسی و سینهالی ترجمه شده بود به مجله ارائه می کرد. سپس در آوریل ۱۹۹۷ به عنوان کاریکاتوریست و مترجم روزانه به دیناکورال پیوست و تا به امروز در آنجا مشغول به کار بوده است. یوگامورتی حدود ۵۰۰۰ کارتون سیاسی و حدود ۵۰۰۰ اثر ترجمه شده در روزنامه های دیناکورال و ویراکساری منتشر کرد.
چاندریکا به روزنامهنگاری از دوران مدرسه علاقمند شد و در سال ۱۹۷۸ به عنوان کارآموز به مجله تواسا گروه روزنامه مستقل پیوست. او از آنجا برای ریورازا و روزنامه های آخر هفته، ابتدا به عنوان نویسنده و سپس به عنوان سردبیر برای حدود ۱۲ سال کار کرد. در سال ۱۹۹۲ به عنوان دستیار سردبیر به مجله لانکادیپا پیوست. از آن زمان تا سال ۲۰۲۱، او نزدیک به ۳۰ سال به عنوان سردبیر روزنامه دیلی لانکادیپا خدمت کرد و کمک زیادی به محبوبیت این روزنامه در بین خوانندگان آن کرد. چاندریکا نه تنها یک روزنامه نگار ارشد، بلکه یک نویسنده و مترجم کهنه کار است که با نوشتن کتاب های کودک و کتاب برای بزرگسالان جوان به توسعه ادبیات سینهالی کمک کرده است. تیکیری کاتاندارا، کومادو هنه یالوو، نام گام اوپاتا و ... از آثار او هستند که برای برنامه درسی مدارس توصیه شده اند. کتاب پانچالا ساها پانچیلا او همچنین برای دریافت جایزه بهترین کتاب ادبیات کودکان در جوایز ادبی دولتی ۲۰۲۴ پیشنهاد شد.
ان ام امین تحصیلات خود را در کالج زاهیرا گذراند. او تحصیلات عالی خود را در دانشگاه کلانی ادامه داد و در آنجا مدرک لیسانس خود را دریافت کرد. امین حرفه روزنامه نگاری خود را در سال ۱۹۷۶ زمانی که به لیک هاوس (روزنامه های وابسته سریلانکا) به عنوان روزنامه نگار کارآموز در سرمقاله دینامینا پیوست، آغاز کرد. او در آنجا به مدت ۲۴ سال به عنوان گزارشگر ستادی کار کرد و بسیاری از بخش های مهم از جمله مجلس را پوشش داد. بعدها به عنوان سردبیر اخبار در تینکاران و واآرا منجری مشغول به کار شد. امین سردبیر همه نشریات تامیل در لیک هاوس و مدیر و سردبیر مجله نوامانی بود. امین در طول چندین دهه فعالیت خود در صنعت رسانه، که برای رفاه حرفه ای رسانه نیز کار کرده است، انجمن رسانه مسلمانان سریلانکا را در سال ۱۹۹۵ تأسیس کرد. او در حال حاضر رئیس انجمن رسانه مسلمانان سریلانکا است.
او بیش از ۲۲ سال هماهنگ کننده کشور بخش سریلانکا انجمن رسانه های مستقل جنوب آسیا و عضو کمیسیون شکایات مطبوعاتی بوده است. او همچنین یک مدرس مدعو در روزنامه نگاری است که دوره دیپلم روزنامه نگاری را در دانشگاه کلمبو، دانشگاه جنوب شرقی سریلانکا، کالج روزنامه نگاری سریلانکا و موسسه روزنامه نگاری سریلانکا پوشش می دهد.
روپاسینگه فعالیت روزنامه نگاری خود را در سال ۱۹۶۳ تحت هدایت داناپالا، یک چهره برجسته در صنعت روزنامه آغاز کرد. روباسینگه بر اصول گزارشگری خبری تسلط داشت و به زودی به عضوی ضروری در تیم تحریریه دواسا تبدیل شد. او در سال ۱۹۶۴ هنگامی که او و ۹ روزنامه نگار دیگر به موضع روزنامه در مورد قانون روزنامه معرفی شده توسط دولت اعتراض کردند، از گروه دواسا کنار رفت. پس از استعفا، در همان سال به عنوان خبرنگار به این مجله پیوست. در طول سه دهه بعد، او با همکاری با روزنامه نگاران مشهوری مانند ریچارد ویجسیری، سیریواردنا و چیریلال کودیکارا، حضوری برجسته در هیئت تحریریه آتا داشت. مشارکت های او مورد قدردانی همتایان و عموم مردم قرار گرفت. در سال ۱۹۹۴ روزنامه آتا را ترک کرد و به دینامینا، یکی از نشریات لیک هاوس پیوست. او با شروع بهعنوان سردبیر اخبار، درجاتی را طی کرد تا معاون سردبیر، سردبیر مشترک و در نهایت سردبیر دینامینا شود. پس از ترک لیک هاوس در سال ۲۰۰۲، روپاسینگه در روزنامه هایی مانند Dinakara و Peraliya همکاری کرد. او بعداً حوزه نوظهور روزنامه نگاری آنلاین را پذیرفت و به عنوان سردبیر اخبار برای وب سایت Lanka e-News خدمت کرد. علیرغم مواجهه با چالشهایی در فضای دیجیتال، روپاسینگه کار خود را با انعطافپذیری ادامه داد. نقش قابل توجه بعدی او در موبینا بود که توسط روزنامه سیلان منتشر شد. روباسینگه از زمان آغاز بهکار بهعنوان دستیار سردبیر، سمتهای مهم مختلفی از جمله معلم، کارگردان، مشاور را بر عهده داشته است. او پیش از بازنشستگی در دسامبر گذشته، ۱۳ سال را به موبینا وقف کرد و یک حرفه قابل توجه که بیش از شش دهه را در بر گرفت.
زانیتا کریم از اواخر دهه ۱۹۷۰ وارد صنعت روزنامه نگاری شد. او پس از فارغ التحصیلی با مدرک لیسانس در رشته علوم سیاسی از دانشگاه پرادنیا، کار خود را در روزنامه نگاری آغاز کرد. او دانش آموز گذشته صومعه قلب مقدس، گال است. کریم پس از فارغ التحصیلی، کار روزنامه نگاری خود را در روزنامه سان به عنوان خبرنگار پارلمان آغاز کرد. بعداً او به روزنامههای اوپالی با مسئولیت محدود پیوست و از ابتدای تأسیس آن در سال ۱۹۸۱ برای روزنامه آیلند کار کرد. کریم در طول فعالیت طولانیاش در روزنامهنگاری، مسئول رساندن صفحات مد و جامعه روزنامه به جایگاه جدیدی بوده و در عین حال در زمینههای مختلفی مانند سفر و گردشگری مینویسد. کریم در حال حاضر ویرایشگر آیلند ساندی است.
https://island.lk/five-senior-journalists-to-receive-lifetime-achievement-awards-today/
نظر شما