کتاب " انقلاب علمی ایران" به قلم حسین هریانتو از اندونزی

کتاب انقلاب علمی ایران بخش کوچکی از علم و فناوری به دست آمده توسط جمهوری اسلامی ایران را معرفی و مورد بررسی قرار می دهد.

کتاب انقلاب علمی ایران بخش کوچکی از علم و فناوری به دست آمده توسط جمهوری اسلامی ایران را معرفی و مورد بررسی قرار می دهد. این اثر ارزشمند که توسط محقق برجسته، حسین هریانتو گردآوری شده است، فرصت و مسیر مناسبی را برای اساتید، دانشجویان و عموم مردم یا جامعه اندونزی برای آشنایی بیشتر با اطلاعات و جزئیات پیشرفت و توسعه علم در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران باز می‌کند. یقیناً دستاوردهای علمی و فناوری ایران پیشکشی به همه مسلمانان و جهان اسلام است. موضوع این کتاب عبارتند از آشنایی با ایران، موفقیت در کنار تهدیدها و فشارها، جهش بزرگ به جلو در علم و فناوری ایران، و پیشینه اجتماعی – فرهنگی انقلاب علمی ایران. در مقدمه این کتاب به قلم حسین هریانتو آمده است : علم در ایران پیشینه تاریخی بسیار طولانی دارد. پیشینه و اهمیت آن از یک سو به تاریخ بازمی گردد و از سوی دیگر جایگاه والای علم و دانشمندان در ایران، همگان را به دانش جویی و علم آموزی و تحصیل در سطوح عالی ترغیب می کند زیرا برای ارتقای اجتماعی مفید است. از منظر تاریخی، جامعه ایران اغلب به عنوان دانشمند و دوستدار علم یاد می شود. در تاریخ فرهنگ و تمدن ایران به نقش مردم ایران در تمدن سازی و توسعه فرهنگ بیشتر از گسترش سرزمینی و وقوع جنگ ها اشاره شده است. گواه واقعی نقش و سهم مردم ایران در علم، فرمایش پیامبر اکرم (ص) است که می فرماید: «اگر علم بر ستاره ثریا باشد، مردم فارس به آن خواهند رسید». همچنین بررسی سهم ملت ها در کشف و توسعه علم و تمدن اسلامی به ما یادآوری می کند که مردم ایران بیش از هر ملت دیگری در کشف و توسعه علم اسلامی نقش داشته اند. ادیبان، محققین، مفسران (قرآن)، راویان، محدثان، فیلسوفان، فقها، قضات یا حکما، منجمان، ریاضیدانان، فیزیکدانان، عارفان یا صوفیان و شاعران بزرگی از میان مسلمانان ایرانی پدید آمده اند.

پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ م، فرصت تاریخی را برای مردم ایران بوجود آورد تا با بهره گیری از ظرفیت عظیم اسلام به عنوان دینی عقلانی و قادر به پاسخگویی به نیازهای بشریت در طول زمان با اتکاء به قدرت خود بدون وابستگی به افراد بیگانه، پله های دانش را یک به یک طی کنند. ورود ایران به رتبه ۱۰ کشور بزرگ با نفوذ در علم، کسب رتبه سیزدهم جهان در تولید علم و گام های علمی بزرگ و شگفت انگیز دانشمندان جوان مسلمان ایرانی در زمینه های نانوتکنولوژی، پزشکی، بیوتکنولوژی، هوا فضا و سایر زمینه ها نشان می دهد که اسلام همواره موتور محرک کافی برای توسعه، پیشرفت و رشد ملت ها بوده است. ملت ایران با تکیه بر ارزش‌های اسلامی، استقلال و خوداتکایی یا خودکفایی می‌تواند گام‌ های خود را در مسیر تعالی و توسعه تسریع بخشد، هرچند فشارهای دشمنان روز به روز بیشتر می‌شود. شایان ذکر است این کتاب توسط رایزنی فرهنگی کشورمان در جاکارتا به چاپ رسیده است. درادامه به رزومه دکتر حسین هریانتو اشاره می شود

دکتر حسین هریانتو

تحصیلات

  • لیسانس دانشگاه کشاورزی بوگور
  • فوق لیسانس دانشگاه اندونزی
  • دکتری دانشگاه اندونزی

الف. سابقه و فعالیت های رسمی

  • دکتری فلسفه تطبیقی اسلام و غرب

عضو هیأت علمی کارشناسی ارشد مطالعات اسلامی دانشگاه پارامادینا (۲۰۰۹- فعلی)، تحصیلات تکمیلی دانشگاه اندونزی (۲۰۰۲- کنونی)،

مدیر مرکز مطالعات دین و علم ابن سینا - جاکارتا (۲۰۰۶ - فعلی)؛ عضو اجرایی انجمن بین المللی فلسفه اسلامی (۲۰۰۹ – کنونی)؛ معاون مرکز تحقیقات ارزش‌ها و فلسفه - واشنگتن (۲۰۱۵ - کنونی)

ب. زمینه های آموزشی و پژوهشی:

منطق، معرفت شناسی، فلسفه علم، فلسفه محیطی (از دیدگاه اسلام و مدرن)، مسائل علم و دین، فلسفه تطبیقی بین فلسفه اسلامی و فلسفه غرب، فلسفه دین (کلام جدید)، فلسفه علوم انسانی، اخلاق و معنویت

ج. تجربه حرفه ای

  • معاون شورای تحقیقات در ارزش ها و فلسفه، واشنگتن (از سال ۲۰۱۵)
  • هیئت مشورتی مجله استدراک، منتشر شده توسط دانشکده مطالعات اسلامی، دانشگاه کراچی (از سال ۲۰۱۹)
  • عضو هیئت تحریریه مجله همزیستی مسالمت آمیز، صادر شده توسط دانشگاه ادیان و مذاهب قم (از سال ۲۰۱۹).
  • هیئت تحریریه مجله پارامادینا، منتشر شده توسط دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه پارامادینا، جاکارتا (از سال ۲۰۱۸)
  • عضو هیئت تحریریه مجله دیدگاه اسلامی، منتشر شده توسط مرکز مطالعات علوم انسانی و جامعه شناسی لندن (از سال ۲۰۰۸)
  • عضو موسس و هماهنگ کننده منطقه ای انجمن بین المللی فلسفه اسلامی برای منطقه اندونزی-استرالیا-نیوزیلند (از سال ۲۰۰۹)
  • ویراستار کتب فلسفی در شرکت انتشارات میزان

د. نویسنده ده ها آثار (کتاب و مقالات مجلات و کنفرانس ها)

جوایز

  • برنده کمک هزینه متانکسوس ۳۰۰۰۰ دلار برای برنامه تحقیقاتی MGNI با عنوان کاوشی برای درک خلاقیت از طریق تحقیق جامع در مورد هوش و رابطه آن با منطق (۲۰۰۹-۲۰۱۱)
  • دریافت دعوتنامه برای برنامه بورس تحصیلی بین اندونزی و ایالات متحده آمریکا از وزارت امور خارجه ایالات متحده (۲۰۰۷)
  • دریافت اعتبارنامه قدردانی از پاپ بندیکتس شانزدهم (۲۰۰۵)
  • کسب بورسیه افتخاری از بنیاد ساساکاوا ژاپن برای دوره های کارشناسی ارشد و دکترا در گروه فلسفه دانشگاه اندونزی (۱۹۹۹ - ۲۰۰۲ و ۲۰۰۸ - ۲۰۱۲)

منبع:

کتاب انقلاب علمی ایران

ویکی پدیا اندونزی

کد خبر 22751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =