دیدگاه رئیس جمهور قزاقستان درباره برنامه آینده فرهنگی ملت

در سخنرانی امروز در جلسه شورای ملی، رئیس دولت قاسم جومارت توقایف، در کنار تحلیل چشم انداز اقتصادی دولت، سیاست اجتماعی، موقعیت بین المللی کشور، دستور کار فرهنگی ملت قزاقستان (مجموعه ای از ایده ها، ابتکارات و اولویت ها با هدف توسعه ارزش ها، سنت ها، هویت، هنر و حفظ میراث فرهنگی) را برای دهه آینده تدوین  و ابلاغ کرد.

۱۴ مارس ۲۰۲۵

آیگل زابیرووا دکترا جامعه شناسی، استاد، محقق ارشد KISI در ریاست جمهوری RK

دنیای مدرن اشکال بسیار متنوعی از مجامع و شوراهای ملی را برای تقویت ارتباط بین دولت ها و مردم، تضمین شفافیت قدرت و کمک به شکل گیری اجماع ملی ابداع می کند. در قزاقستان، شورای ملی به چنین کانال ارتباطی مؤثر و مدرن بین دولت و جامعه، کانالی برای اطمینان از مشارکت شهروندان در تصمیم گیری تبدیل شده است.

در سخنرانی امروز در جلسه شورای ملی، رئیس دولت قاسم جومارت توقایف، در کنار تحلیل چشم انداز اقتصادی دولت، سیاست اجتماعی، موقعیت بین المللی کشور، دستور کار فرهنگی ملت قزاقستان (مجموعه ای از ایده ها، ابتکارات و اولویت ها با هدف توسعه ارزش ها، سنت ها، هویت، هنر و حفظ میراث فرهنگی) را برای دهه آینده تدوین  و ابلاغ کرد.

دیدگاه رئیس جمهور قزاقستان درباره دستور کار فرهنگی ملت

همانطور که رئیس جمهور به درستی اشاره می کند، کارهای زیادی توسط جامعه و دولت در شکل گیری هویت ملی انجام شده است. اما محتوای هویت به عنوان یک معنای جمعی، یک پدیده ثابت برای همیشه نیست، این یک پدیده پویا است، نتیجه توافق، پذیرش اعضای جامعه از محتوای فعلی هویت ملی است. بنابراین، این کار باید ادامه یابد.

رئیس جمهور چندین اولویت و ایده را در دستور کار فرهنگی دولت برجسته کرد. یکی از آنها سینمای ملی است. در واقع، توسعه سینمای ملی برای دولت از اهمیت استراتژیک برخوردار است، زیرا سینما منعکس کننده ذهنیت و ارزش های مردم است. اهمیت کلاسیک سینما در این است که به بیننده «تصاویر» ذهنی از یک جامعه یا دولت به طور کلی ارائه دهد. نقش سینما به عنوان انتقال دهنده ارزش ها و جهت گیری های اساسی جامعه که توسط سینما بازتولید می شود و هویت مدنی فرد را شکل می دهد، مهم است. سینمای قزاقستان، به ویژه سینمای هنری، سینمای روشنفکرانه با زبان سینمایی مدرن، خود را به شدت در جشنواره های بین المللی فیلم مطرح کرده است. امروز، «سینمای مردمی» به عنوان نمونه «دوست موکاسان»، «قاش»، «میرجاکیپ. اویان، قازاق!»، «داستور» و غیره نیز محبوب می شود، منظور فیلم هایی با تکیه بر هویت قومی است،. سینما دارای یک کارکرد آموزشی نیز می باشد، انتقال دانش در مورد فرهنگ ملی، به توسعه تفکر انتقادی بیننده کمک می کند.

یکی از مهمترین سوالات زمان حاضر این است که چه چیزی باقی می ماند؟ بنابراین، ابتکار رئیس جمهور برای «مرمت بناهای تاریخی، مطالعه آرشیوهای خارجی، توسعه موزه ها» مطرح کرد. از این نظر، ملت آرشیو خاطرات خود در شکل مادی است، زیرا ملت همان چیزی است که جمع آوری می کند! ملت را می توان به عنوان مجمعی از نمایشگاه ها معرفی کرد. بنابراین، موزه ها، به عنوان محصول دولت ملی مدرن، به عنوان مراکز نمادین دولت عمل می کنند و این مشخص ترین نهاد مدرنیته است که هویت ملی شهروندان جوان را شکل می دهد. در سراسر جهان، موزه ها قدرتمندترین عوامل شکل دهنده آگاهی ملی و سکولار هستند. در طول سال های استقلال، یک شبکه مدرن از موزه ها در کشور شکل گرفته است، در مجموع 275 موزه، دو موزه ملی در آلماتی و آستانه، 17 موزه در سطح جمهوری، 54 موزه در سطح منطقه، 73 موزه در سطح منطقه، 97 شعبه از موزه های منطقه ای و منطقه ای، 4 موزه خصوصی وجود دارد.

از 275 موزه، 48 موزه تاریخی و 109 موزه محلی هستند. امروز زمان آن رسیده است که به آنها به عنوان بستری برای داستان های محلی بپردازیم و آنها را نه تنها به دارایی یک منطقه، بلکه به دارایی کل کشور تبدیل کنیم. قزاقستان و غنی ترین طیف میراث فرهنگی کل کشور، قبل از هر چیز با تنوع تاریخی، طبیعی و فرهنگی هر منطقه جغرافیایی کشور قوی است، مهم است که این در درجه اول در موزه های محلی مناطق منعکس شود.

موزه های محلی این شانس را دارند که پذیرای گردشگران بین المللی باشند. امروز، توریستی که کل جهان برای او موزه است، بدبین است، بیش از حد تغذیه شده و احتمالاً خسته شده است، اما با این وجود او آماده نیست که موزه ها را رها کند. از این گذشته، موزه ها مکانی هستند که می توانند در عرض چند ساعت تصویری از منطقه ارائه دهند، که عملکرد موزه ها را به عنوان یک نیروی ژئوپلیتیکی «نرم» و راهی برای برندسازی ملی عملیاتی می کند.

در نهایت، رئیس جمهور گفت که «در سال های اخیر توجه ویژه ای به توسعه علم تاریخ به عنوان یک عامل مهم در تقویت هویت ملی داشته ایم». در اینجا، تاکید بر نقش منحصر به فرد سیاست آموزشی تدریس تاریخ مهم است، زیرا شکل گیری نرم های فرهنگی-سیاسی در سطح جامعه پذیری شهروندان جوان در مدرسه، تربیت مدنی جوانان قزاقستانی، در درجه اول از طریق توسعه کتاب های درسی مدرسه است. کتاب های درسی تاریخ ابزاری برای ساخت آگاهانه هویت ها هستند، هویت با گذشته، که در کتاب های درسی تاریخ محقق شده است، پایه های هویت فرد را به عنوان بخشی از یک ملت ایجاد می کند. بنابراین، هیچ چیز جدیدی در این نیست که چگونه همه کشورهای مدرن از تاریخ و کتاب های درسی آن به عنوان عنصری از ایدئولوژی رسمی دولتی استفاده می کنند. روند بیشتر مشروعیت بخشیدن به دولت نیاز به ایجاد چنین تصویر تاریخی از قزاقستان دارد که در آن ایده های وحدت تاریخی و قومی تجسم یافته باشد. ما به کهن الگوها، تصاویر و ایده های متحد کننده نیاز داریم، به عنوان مثال، کهن الگوی استپ، اسطوره ها و شخصیت های تاریخی که در تمام نقاط کشور شنیده و شناخته می شوند. به عبارت دیگر، لازم است که روایت تاریخی یکپارچه کننده در دولت قزاقستان، که در کتاب های درسی تاریخ منعکس شده است، بیشتر گسترش یابد.

در پایان، خاطرنشان می کنم که شورای ملی در قزاقستان، به عنوان بستری برای گفتگوی آزاد، گشودگی، تعامل بین دولت و جامعه را نشان می دهد و مشارکت جامعه را در بحث و تصمیم گیری مشترک تضمین می کند.

نکته: گزارش تحلیلی جهت گیری بودجه و فعالیتهای دولت قزاقستان را در حوزه های فرهنگی و هویت را ترسیم کرده است.

آلماتی قزاقستان

منبع: https://kisi.kz/ru/nachionalnyj-kurultaj-prezident-o-kulturnoj-povestke-nachii/

کد خبر 23437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =