دکتر محمد سلیم مظهر از اساتید برجسته زبان و ادبیات فارسی در پاکستان است که سالها در زمینه تحقیق، تدریس و مدیریت علمی فعالیت داشته است. او در حال حاضر مدیر کل اداره ترویج زبان ملی میباشد. وی در سال ۱۹۶۲ در شهر دیره غازی خان پاکستان متولد شد و تحصیلات عالی خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران به پایان رساند. او مدرک دکتری خود را در سال ۱۹۹۷ از دانشگاه تهران دریافت کرد و در سال ۲۰۰۶ دوره فوق دکتری خود را در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن گذراند. تلاشهای علمی و پژوهشی او در زمینه زبان فارسی، تصوف و تاریخنگاری او را به یکی از چهرههای شاخص این حوزه تبدیل کرده است.
دستاوردهای علمی او شامل تألیف ۶ کتاب و انتشار بیش از ۳۹ مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و بینالمللی است. او در زمینه مطالعات تطبیقی زبان و ادبیات فارسی و تأثیر آن بر فرهنگ و تمدن جنوب آسیا پژوهشهای ارزشمندی انجام داده است. افزون بر این، وی به عنوان ویراستار چندین نشریه پژوهشی، از جمله مجله علمی «مطالعات جنوب آسیا» و مجله تحقیقاتی «سفینه»، نقش مهمی در ترویج دانش و پژوهشهای فارسی ایفا کرده است.
علاوه بر تدریس، او مسئولیتهای مدیریتی متعددی را نیز بر عهده داشته است. از سال ۲۰۰۷ به عنوان مدیر مرکز مطالعات جنوب آسیا و از سال ۲۰۱۰ به عنوان رئیس دپارتمان زبان فارسی دانشگاه پنجاب فعالیت کرده است. همچنین، عضویت در کمیتههای مهم دانشگاهی مانند «کمیته ارزیابی پروژههای تحقیقاتی» و «کمیته هماهنگی برنامههای دکتری» از دیگر مسئولیتهای او بوده است.
دکتر مظهر در کنفرانسهای بینالمللی بسیاری در کشورهای مختلف از جمله ایران، هند، تاجیکستان و بریتانیا شرکت کرده و مقالاتی در زمینه تأثیر زبان فارسی بر زبان اردو، تصوف فارسی و تاریخ فرهنگی منطقه ارائه داده است. او همچنین موفق به دریافت افتخارات علمی مختلفی از جمله مدال طلای تحقیقات دانشنامه فارسی از دولت ایران و مدال طلای قائداعظم از شورای تحکیم پاکستان شده است.
تلاشهای علمی و پژوهشی او نقش مهمی در گسترش و توسعه زبان فارسی در پاکستان و منطقه جنوب آسیا داشته است. با تداوم فعالیتهای علمی و دانشگاهی خود، او همچنان یکی از چهرههای برجسته در زمینه مطالعات فارسی در این منطقه محسوب میشود. [1]
آدرس: Pitras Bokhari Road, H-8/4, Islamabad
شماره تماس: 03150717111
ایمیل: director@csas.pu.edu.pk ، saleemmazhar@yahoo.com
منبع:
نظر شما