انستیتو فرهنگی و بشری معارف اندونزی

اساسنامه انستیتو فرهنگی و بشری معارف (2003) تعهد اساسی این مؤسسه را به عنوان یک جنبش فرهنگی در چارچوب اسلام، انسانیت و اندونزی بودن بیان می کند. این سه حوزه اصلی ترین و مهم ترین موضوع در سیر فکری و کنشگری پروفسور دکتر احمد شافعی معارف، رئیس اسبق سازمان محمدیه و رئیس اسبق کنفرانس جهانی دین برای صلح است.

چشم انداز

تبدیل شدن به نهادی برای تجدید اندیشه و حمایتی برای تحقق عمل اسلامی تا عدالت اجتماعی و انسانیت زیربنای اندونزیایی بودن مطابق با آرمان های اجتماعی و روشنفکری احمد شافعی معارف شود.

ماموریت ها:

  • تشویق واقعی سازی ارزش های دموکراتیک، حقوق بشر و تنوع برای بازگرداندن مدنیت عمومی، احترام متقابل و همکاری سازنده برای اندونزی و بشریت.
  • تقویت و گسترش مشارکت جامعه مدنی و نسل جوان برای تحقق نظم زندگی عادلانه مبتنی بر تنوع.

اصول و ارزش های اصلی

  • برابری طلب ها و رفع نیازها
  • عدم تبعیض در جامعه
  • بردباری
  • فراگیری

اساسنامه انستیتو فرهنگی و بشری معارف (2003) تعهد اساسی این مؤسسه را به عنوان یک جنبش فرهنگی در چارچوب اسلام، انسانیت و اندونزی بودن بیان می کند. این سه حوزه اصلی ترین و مهم ترین موضوع در سیر فکری و کنشگری پروفسور دکتر احمد شافعی معارف، رئیس اسبق سازمان محمدیه و رئیس اسبق کنفرانس جهانی دین برای صلح است. وجود مؤسسه معارف بخشی جدایی ناپذیر از شبکه جنبش نوسازی اندیشه های اسلامی امروز در اندونزی است. جنبش نوسازی هم یک امر اجتناب ناپذیر و هم یک مطالبه تاریخی است. پیچیدگی مشکلات بشردوستانه مدرن و مسائل معاصری که با آنها همراه است، مانند دموکراسی، حقوق بشر، تکثرگرایی، جنسیت، گفتگوی بین ادیان و تمدن ها و یک سری مسائل دیگر، درک و تبیین جدیدی از آموزه های اسلامی را می طلبد. همچنین روشن است که برنامه‌ ها و فعالیت‌های مؤسسه معارف را نمی‌توان از نیازهای جامعه‌شناختی سازمان محمدیه جدا کرد، هرچند ارتباط ساختاری با این سازمان وجود نداشته باشد و تعهد به ادامه گسترش شعاع دایره اجتماعی مؤسسه کاهش نیابد. به گفته بسیاری از محافل، محمدیه غالباً نماینده جنبش مدرنیستی - میانه رو در اندونزی تلقی می شود که به طور فعال اندیشه اسلامی را ترویج می کند، به تبلیغ می پردازد و اقدامات اجتماعی را انجام می دهد. از این رو، حمایت از جریان نوسازی اندیشه های اسلامی در چارچوب جنبش محمدیه، دغدغه اصلی مؤسسه معارف به عنوان بخشی از تلاش برای روشنگری و تقویت عناصر معتدل (توانمندسازی میانه روها) در اندونزی است.

برنامه ها:

برنامه های موسسه معارف شامل توسعه ایده ها، توانمندسازی جوامع و ترویج ارزش های انسانیت، مدارا و دموکراسی است.

  1. مدرسه اندیشه معارف:

این برنامه با هدف نشر افکار احمد شافعی معارف به ویژه در مورد اسلام، اندونزی و انسانیت است. این برنامه برای دانشجویان سال آخر کارشناسی، فارغ التحصیلان کارشناسی و دانشجویان کارشناسی ارشد که در حال نوشتن پایان نامه خود هستند در نظر گرفته شده است.

  1. برنامه آموزشی:

موسسه معارف یک برنامه آموزشی دارد که هدف آن ارتقای کیفیت آموزش به ویژه در مدارس است. این برنامه شامل ریشه کنی بی سوادی، توسعه سواد و ترویج ارزش های مدارا است.

  1. برنامه توانمندسازی جامعه:

مؤسسه معارف همچنین برنامه توانمندسازی جامعه به ویژه در تلاش برای تقویت ظرفیت جوانان، زنان و روحانیون سازمان های اسلامی میانه رو دارد.

  1. برنامه ترویج روایت اعتدال گرایی:

هدف این برنامه مقابله با روایت های نفرت پراکنده در اینترنت و ترویج روایت های اعتدال است.

  1. خانه معارف:

این برنامه محفلی برای بحث در مورد مسائل عمومی، مسائل راهبردی اسلامی، ملی و بشردوستانه است.

  1. کارگاه آموزشی ارتباطات غیر خشونت آمیز:

هدف این برنامه تقویت شمول اجتماعی-مذهبی به ویژه برای فعالان جوان بین ادیان است.

  1. طرح تفکر و انتقاد:

این برنامه با هدف بهبود مهارت های تفکر انتقادی و تحلیلی و همچنین ارتقای مدارا از طریق تولید محتوای مثبت است.

مجله معارف

مؤسسه معارف مجله ای به نام MAARIF Journal دو بار در سال منتشر می کند. این مجله فضایی برای بحث اندیشه انتقادی درباره موضوعات اسلامی، اندونزیایی و بشردوستانه است. نسخه الکترونیکی مجله را می توان به صورت آنلاین در آدرس زیر در دسترس قرار داد: https://jurnal-maarifinstitute.org.

این مجله به عنوان بستری برای پژوهشگران، شخصیت های مذهبی، محققان و فعالان برای به اشتراک گذاشتن افکار و تحلیل های انتقادی عمل می کند. این مجله در مورد مسائل اسلامی، اندونزیایی و بشریت بحث می کند.

منبع:

https://jurnal-maarifinstitute.org.

کد خبر 24045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =