گام‌ های نخست وزیر پاکستان برای کرامت زنان کشور

نویسنده این مقاله تلاش های دولت پاکستان به رهبری محمد شهباز شریف، نخست ‌وزیر پاکستان برای ارتقای جایگاه و حقوق زنان در کشور پاکستان اشاره کرده و اقدامات اخیر را بررسی کرد.

بدون تردید، دولت پاکستان به رهبری محمد شهباز شریف، نخست ‌وزیر کنونی پاکستان همواره در راستای ارتقای جایگاه و حقوق زنان در کشور تلاش می ‌کند. کمیسیون ملی مقام پاکستان زن  (NCSW) اخیراً یک گفت ‌و گوی ملی را برای پرداختن به چالش‌ها و موانع دستیابی به برابری جنسیتی در پاکستان برگزار کرد. این گفت‌ و گوی ملی فرصتی بود برای مشاوره میان کارشناسان، سیاست‌گذاران و ذی‌نفعان پیرامون گزارش شکاف جنسیتی جهانی ۲۰۲۵ء و نیاز به یک نظام مبتنی بر شواهد جامع، که بی ‌شک گامی ارزشمند برای همه ما محسوب می ‌شود. در چارچوب این گفت ‌و گو، خواستار تشکیل یک کارگروه تحت نظر موسسه (NCSW) برای هماهنگی داده‌ های جنسیتی شد تا همه نهادهای متولی داده‌ ها ذیل یک چارچوب یکپارچه گرد هم آیند. همچنین، با ایجاد پروتکل بین ‌نهادی تحت هماهنگی(NCSW)، تمامی نهادها به ‌صورت مستمر و هماهنگ داده‌ های خود را گزارش دهند. داده‌ های ملی برابری جنسیتی در پاکستان باید مبتنی بر واقعیت‌ های میدانی و مطابق با استانداردهای جهانی منتشر شود. همچنین، استفاده مؤثر از پورتال داده‌های جنسیتی، دربرگیری داده‌های غیرقابل دسترس نظیر کار مراقبتی (اقتصاد مراقبتی)، شمول دیجیتال و انعکاس به ‌موقع داده‌ ها ضرورت دارد.

اکنون نیاز است تا با مشورت کارشناسان، بر اساس معیارهای بین‌المللی، کاستی‌ها و خلأهای موجود در داده‌ها شناسایی و برطرف شود. عامر جهانگیر، مدیر عامل مؤسسه مشعل پاکستان در این نشست تأکید کرد که ما باید برای رفع شکاف‌های موجود در سیستم داده‌ای خود به‌ صورت مشترک عمل کنیم و اطمینان حاصل کنیم که مشارکت زنان در این سیستم دیده می‌شود. علی کمال، کارشناس وزارت برنامه‌ریزی پاکستان بر این نکته تأکید کرد که نبود داده ‌های دقیق و به‌ موقع، یکی از چالش ‌های عمده در راه دستیابی به برابری جنسیتی است. تصمیم ‌گیری مبتنی بر داده باید اولویت یابد. دکتر لبنی شهناز عمر، اقتصاد دان ارشد بازار کار پاکستان به‌ درستی اظهار داشت که مشارکت اقتصادی زنان برای پیشرفت پاکستان ضروری است و باید فرصت‌ های بیشتری برای آنان در نیروی کار فراهم شود. مهناز اکبر عزیز، نماینده سابق مجلس ملی پاکستان و دبیر پارلمانی وزارت قانون و عدالت  پاکستان اظهار داشت که باید مشارکت زنان در تمام بخش ‌های جامعه به رسمیت شناخته شده و ارزش‌گذاری شود. محمود اختر چیمه، نماینده  اتحاد بین ‌المللی حفاظت از طبیعت در پاکستان (IUCN) تأکید کرد که برای مقابله با چالش ‌های زیست‌ محیطی و اجتماعی که زندگی زنان را تحت تأثیر قرار می ‌دهد، نیازمند همکاری مشترک هستیم.

اکنون زمان آن رسیده است که از طریق اقدامات ملموس، پیشرفت ‌ها را به رسمیت بشناسیم و روند تغییر را تسریع کنیم. سائره فیصل سید، رئیس انجمن جهانی اپراتورهای تلفن همراه در پاکستان ( (GSMA گفت که دسترسی و مشارکت زنان در فضای دیجیتال، کلید توانمند سازی زنان است. ما باید برای فراهم آوردن فرصت ‌های بیشتر برای زنان در فضای دیجیتال با هم متحد شویم. زبیر فیصل عباسی، مدیر اجرایی مؤسسه تحقیقات اثرگذاری بیان کرد که باید موفقیت‌ های زنان در پاکستان را به رسمیت بشناسیم و جشن بگیریم، تا محیطی فراگیرتر و حمایت‌ گراتر برای آنان ایجاد شود. آسیه سائل خان، متخصص امور جنسیتی و توسعه بر این نکته تأکید کرد که توانمند سازی زنان تنها مسئله ‌ای زنانه نیست، بلکه مسئله ‌ای اجتماعی است و باید برای ساختن جامعه ‌ای برابرتر با یکدیگر همکاری کنیم. نادیا علی، تحلیلگر برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، بر لزوم تصمیم‌ گیری مبتنی بر داده ‌های دقیق و قابل اعتماد برای رفع چالش‌ های برابری جنسیتی تأکید کرد. فهمیده خان، متخصص جنسیت و توسعه در یونیسف نیز گفت که باید برای ایجاد محیطی فراگیر و حمایت‌کننده برای زنان و دختران همکاری کنیم. در این راستا، باید به کارهای غیررسمی، کمبود داده ‌ها و بنیان ‌های برابری جنسیتی توجه شود. دکتر نایاب، متخصص جمعیت ‌شناسی گفت که کمبود داده در خصوص کار و مشارکت زنان مانعی بزرگ در مسیر دستیابی به برابری جنسیتی است. دکتر آیرا اندریاس پطرس، متخصص امور جنسیتی و عضو فعال (NCSW) نیز تأکید کرد که باید کار زنان را به رسمیت شناخت و برای آن ارزش قائل شد، زیرا این امر برای ساختن جامعه ‌ای برابر ضروری است. گلالئی خان، عضو کمیته راهبردی شمول دیجیتال جنسیتی گفت که شمول دیجیتال نقش مهمی در توانمند سازی زنان دارد و باید فرصت ‌های بیشتری برای آنان در فضای دیجیتال فراهم شود. دکتر حسن عروج، متخصص سلامت گفت که باید به سلامت و رفاه زنان و دختران اولویت داد، زیرا این موضوع برای ساختن جامعه ‌ای برابر ضروری است.

خوشبختانه، این گفت ‌وگوی ملی با فراخوانی برای اقدام به پایان رسید تا سازوکاری فراگیر پایه ‌گذاری شود که همه افراد را در بر گیرد، تمامی سیاست ‌ها بازتاب ‌دهنده واقعیت‌ های زندگی زنان در سراسر کشور باشد. چنان که ام لیلی اظهر، رئیس (NCSW) سوال کرد آیا پاکستان می ‌تواند اجازه دهد که روایت جنسیتی ‌اش توسط دیگران نوشته شود؟ مهمان ویژه، عبدالخالق شیخ، دبیر وزارت حقوق بشر پاکستان، گفت که وزارت حقوق بشر متعهد است تا در همکاری با (NCSW) برای رفع چالش ‌های دستیابی به برابری جنسیتی در پاکستان تلاش کند. وی افزود: برای پیشرفت و رفاه کشورمان، توانمند سازی زنان امری ضروری است. نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل در ژنو نیز گفت که ما متعهد به همکاری با جامعه جهانی برای مقابله با چالش ‌های دستیابی به برابری جنسیتی در سطح بین ‌المللی هستیم. همگی ما باید به این باور برسیم که برای ساختن جهانی برابرتر و شکوفاتر از همیشه، توانمند سازی زنان امری حیاتی است. در پایان، تعیین مسیر آینده نیز ضروری است. از همین رو، (NCSW) در همکاری با تمامی ذی ‌نفعان برای نهادینه کردن «شاخص ملی برابری جنسیتی» تلاش خواهد کرد. این اقدام نه تنها برای ارتقای جایگاه بین ‌المللی پاکستان ضروری است، بلکه برای تدوین سیاست ‌های مبتنی بر شواهد نیز اهمیت ویژه‌ای دارد[1].

کد خبر 24385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =