کربلا، کشمیر و غزه

سید ضیاء عباس، نویسنده پاکستانی مقاله ای تحت عنوان کربلا، کشمیر و غزه را نوشته و سیاست دشمنان اسلام، اسلام هراسی آنان و فقدان وحدت بین امت اسلامی را اشاره کرده و مقاومت، شجاعت و پافشاری جمهوری اسلامی ایران را تاریخی خوانده است.

سید ضیاء عباس، نویسنده پاکستانی طی نگارش این مقاله نوشت: عاشورای محرم هر سال، جهان اسلام را به یاد فداکاری ‌های بی ‌نظیر خاندان پیامبر اکرم (ص) می‌اندازد؛ فداکاری ‌هایی که تا امروز همچون زخمی بر سینه تاریخ و کربلا باقی مانده‌ اند. شهادت امام حسین (ع) همواره برای مسلمانان چراغی راهنما بوده است که اهل حق از آن درس ایمان، عشق و ایثار آموخته‌ اند. امروز نیز کفار و منافقان در برابر اسلام متحد شده ‌اند. در نبرد امروزین میان صلیب و هلال، اتحاد یهود و هندوها برای بیداری امت اسلامی کافی است، اما متأسفانه امت اسلامی هنوز در چنگال نفاق گرفتار است و خوار و ذلیل می‌ شود. نبرد میان "یزیدیت" و "حسینیت" همچنان در اشکال مختلفی ادامه دارد؛ غزه و کشمیر نمونه‌ های بارز آن هستند. عوامل وابسته به هند و اسرائیل امروز نیز علیه مسلمانان شمشیر کشیده به صف ‌اند، و در پاکستان، خون شهروندان بی‌گناه ریخته می شود. واقعه کربلا به ما درس می‌دهد که در برابر ظلم و باطل، باید صدای حق را بلند کنیم. در میان مشکلات گوناگون، روند انحطاط در امت اسلامی شدت یافته است و دشمنان اسلام، با هدف قرار دادن آموزه ‌های اسلامی، به تبلیغات منفی علیه اسلام پرداخته‌ اند. اگر ما اصلاح خود را آغاز کنیم، بسیاری از مشکلات امت اسلامی حل خواهند شد.

در جنگ اخیر میان ایران و اسرائیل، شجاعت نیروها و مردم ایران، معادلات جهانی را تغییر داد. پیش از آن، پیروزی پاکستان بر هند، جهان را شگفت ‌زده کرد و نقشه ‌های خطرناک اسرائیل ‌مانند هند در آسیا را متوقف ساخت. در این جنگ، آمریکا نیز وارد عمل شد و حملات شدیدی به تأسیسات هسته ‌ای ایران انجام داد، اما ادعا های ترامپ در مورد تخریب این تأسیسات، توسط رسانه ‌هایی چون واشنگتن‌ پست و سی‌ ان ‌ان بی ‌اساس اعلام شد. با در نظر گرفتن احتمال ورود چین و روسیه به جنگ، ترامپ نخست ‌وزیر اسرائیل را به توقف جنگ فراخواند. حملات موشکی ایران به پایگاه ‌های آمریکا در قطر و عراق، نگرانی ‌های آمریکا را دوچندان کرد. آژیر خطر در بحرین و عربستان نیز به صدا در آمد، و این کشورها فشار خود را بر آمریکا افزایش دادند که اگر حملات اسرائیل به ایران متوقف نشود، کل منطقه درگیر جنگ خواهد شد. عقب ‌نشینی آمریکا و جشن ‌های مردمی در ایران نشان داد که نظم جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است و برخی کشورهای اسلامی باید احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند. آمریکا درک کرد که اگر وارد جنگ نمی ‌شد، اسرائیل نابود می‌گشت. موفقیت ایران در دسترسی به پایگاه ‌های نظامی آمریکا، یک پیروزی بزرگ بود. قطر، پاکستان و عربستان همواره بر حل مسائل از راه گفت ‌وگو تأکید کرده‌ اند. در این شرایط، اردن، سوریه و مصر نیز باید درک کنند که تنها با اتحاد می ‌توان فلسطین را آزاد ساخت. تحریم ‌های طولانی اقتصادی و تجاری علیه ایران عادلانه نیستند و مردم ایران سال‌هاست که از آن رنج می ‌برند. هر چه زودتر باید امکان صادرات نفت و گاز ایران فراهم شود. حل مسئله خط لوله گاز ایران و پاکستان می ‌تواند انقلابی مثبت در اقتصاد پاکستان ایجاد کند. پس از پایان جنگ ایران و اسرائیل، پایان دادن به تجاوزات اسرائیل در غزه و حل دائمی مسئله فلسطین از اولویت ‌های مهم جهان اسلام است.

مسئله کشمیر نیز باید حل شود. اگر سازمان ملل در این زمینه مسئولیت خود را انجام نمی‌دهد، کشورهای اسلامی باید نقش خود را ایفا کنند. حل مسئله کشمیر می ‌تواند زمینه ‌ساز صلح پایدار در جنوب آسیا باشد. با وجود ناکامی ‌های هند در برابر پاکستان، باید همچنان هوشیار بود، چرا که تهدید حاکمیت پاکستان از سوی هند برای منطقه بسیار خطرناک است. صلح پایدار بدون حل و فصل مسئله کشمیر ممکن نیست. شکی نیست که رهبری سیاسی و نظامی ما، کشور را به سوی پیشرفت هدایت می‌کند، اما دخالت ‌های هند در بلوچستان و خیبر پختونخوا و عملیات تروریستی در این مناطق، همچنان چالشی بزرگ برای ماست. حمله به نیروهای امنیتی در منطقه میرعلی وزیرستان شمالی و شهادت جوانان، نشانه ‌ای از این تهدیدات است. برای نابودی کامل این فتنه، باید راهبردی مؤثرتر اتخاذ شود. اسناد و مدارک دخالت هند باید در سطح بین ‌المللی ارائه گردد و اعترافات تروریست ‌های بازداشت‌ شده و اطلاعات به ‌دست ‌آمده از آنان، به منظور رسوا ساختن دولت مودی،نخست وزیر هند در سطح جهانی منتشر شود.

با بررسی اوضاع داخلی کشور، مشخص است که دولت فعلی زمانی قدرت را به دست گرفت که کشور در آستانه ورشکستگی اقتصادی قرار داشت. در چنین شرایطی، اصلاحات مؤثری در حوزه‌ های مختلف آغاز شد و نتایج مثبتی نیز به دست آمده است. اما حزب تحریک انصاف (PTI) پاکستان دوباره تلاش دارد کشور را به سوی بحران اقتصادی، سیاسی و اخلاقی سوق دهد. سخن از اعتراض و تحصن به میان آمده، اما ملت بار دیگر این رویکرد را رد خواهد کرد. رئیس حزب تحریک انصاف، گوهر، اعلام کرده که در اعتراض به حکم دادگاه، در سطح عمومی و پارلمان اعتراض خواهد کرد. بهتر است این حزب، به‌ عنوان اپوزیسیونی مسئول، سیاست ‌های دولت را با انتقاد سازنده و پیشنهاد های منطقی به چالش بکشد؛ این تنها راه حفظ دموکراسی و حاکمیت قانون در کشور است. تحریک انصاف باید تا انتخابات آینده صبر کند و در این مدت، اعتبار سیاسی خود را بازسازی نماید. تصمیم دولت فدرال مبنی بر عدم ارائه طرح عدم اعتماد علیه دولت تحریک انصاف در خیبر پختونخوا، به تقویت دموکراسی کمک خواهد کرد[1].

منابع:

کد خبر 24412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =