نظریه ی توسعه و تحقق استعدادهای فکری و خلاقانه ی کودکان و جوانان جمهوری تاتارستان با عنوان «چشم انداز» که در اکتبر ۲۰۱۲ با فرمان رئیس جمهور تاتارستان پذیرفته شده بود، برای انجام کار سیستماتیک به وزارتخانه ها، ادارات، مؤسسات و سازمان‌های علمی-آموزشی مرتبط سپرده شد.

جلسه­ دولت جمهوری تاتارستان به ریاست "ایلدار خالیکُف" نخست وزیر این جمهوری در مورخ ۲۸ جولای ۲۰۱۶ برگزار شد. تکامل فعالیت وزارتخانه ­ها، ادارات و سازمان‌ها در زمینه­ اجرای نظریه­توسعه­ پتانسیل فکری و خلاقانه کودکان و جوانان جمهوری تاتارستان (تحت عنوان «چشم­ انداز») و برنامه­ رسمی «مدیریت استراتژیک استعدادها در جمهوری تاتارستان در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۲۰» موضوعات این جلسه بود. در این جلسه که به صورت ویدئوکنفرانس (در حالی که ارتباط با تمام مناطق شهری برقرار بود) در خانه­ی دولت جمهوری تاتارستان برگزار شد، "الکسی پیسُشین" معاون اول نخست­ وزیر جمهوری تاتارستان و "شامیل غفارُف" معاون نخست­ وزیر و مدیر دستگاه هیأت وزیران این جمهوری نیز حضور داشتند.

ایلدار خالیکُف در نطق آغازین خود یادآور شد که نظریه­ توسعه و تحقق استعدادهای فکری و خلاقانه­ کودکان و جوانان جمهوری تاتارستان با عنوان «چشم­انداز»، اکتبر ۲۰۱۲ با فرمان رئیس­ جمهور تاتارستان پذیرفته شده و برای انجام کار سیستماتیک بر روی آن به وزارتخانه ­ها، ادارات، مؤسسات و سازمان‌های علمی-آموزشی مرتبط سپرده شد. سپس بر اساس نظریه­ چشم­انداز، به موجب مصوبه­ دولت جمهوری تاتارستان در دسامبر ۲۰۱۴ برنامه­ی «مدیریت استراتژیک استعدادها در جمهوری تاتارستان در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۲۰» پذیرفته می­شود. به گفته­ ایلدار خالیکُف، این برنامه پشتیبانی مالی می­شود و سازمان خودگردان و غیرانتفاعی "دانشگاه آزاد نوابغ قازان ۲.۰"، به عنوان مأمور اجرای آن انتخاب شده است.

ایلدار خالیکُف همچنین خاطرنشان می­کند که در نتیجه­ برگزاری همایش «کشف نوابغ» (دسامبر ۲۰۱۵)، "رستم مینیخانُف" رئیس جمهور تاتارستان، بر اهمیت تکامل و گسترش اقدامات در زمینه­شناسایی زودهنگام جوانان بااستعداد و حمایت از ایشان تأکید کرده است.

"اِنگِل فَتاحُف" معاون نخست­وزیر و وزیر آموزش و علوم جمهوری تاتارستان از اجرای برنامه­ «مدیریت استراتژیک استعدادها در جمهوری تاتارستان در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۲۰» در سال ۲۰۱۵ و مأموریت‌ها در سال ۲۰۱۶ اینگونه گزارش می­دهد: "برنامه مورد تایید انجمن مؤسسات و صنعتگران جمهوری تاتارستان و متخصصین مرکز لئونتیِفسکی قرار گرفته است. این برنامه­ رسمی با حمایت کارشناسانه­ آژانس ابتکارات استراتژیک اجرا می­شود. در واقع، اجرای نظریه­ چشم ­انداز و برنامه­ رسمی، این امکان را به ما داد تا انستیتوی راهنمایی را در جمهوری تاتارستان ایجاد کنیم. البته این انستیتو نیاز به کار بیشتری دارد. معلمین راهنمایی که دوره ­های آموزشی مدیریت پرورش نوابغ را سپری می­کنند، امتحان تخصص خواهند داد. به علاوه، دانشگاه نوابغ با همکاری دانشگاه دولتی تربیت معلم نابِرِژنیه چِلنی و دیگر آموزشگاه­های عالی تاتارستان و روسیه در حال تدوین برنامه­ پیشرفته­ مدیریت ارتقای پتانسیل و استعدادها می­باشند. این برنامه برای مسئولین سازمان­هایی که با کودکان و جوانان کار می­کنند و نیز ادارات پرورش کادر مؤسسات در نظر گرفته شده است".

به گفته­ انگل فتاحوف، تمام اموری که در برنامه­ رسمی سال ۲۰۱۵ پیش­بینی شده بود، از جمله: سمینارها، میزگردها، اجلاس­ کاری و تخصصی و آموزشگاه­ها محقق شده است. در حال حاضر، به واسطه­ی برنامه­ی رسمی، بیش از ۱۰ هزار کودک و جوان (از ۱۲ تا ۳۰ سال) در شهرها و مناطق تاتارستان جذب آموزش غیررسمی شده ­اند.

وزیر آموزش و علوم جمهوری تاتارستان تدوین آیین­ نامه ­ای برای شناسایی و حمایت کودکان و جوانان با استعداد و پیوند ایشان به اقتصاد جمهوری تاتارستان را از مهمترین وظایف در سال ۲۰۱۶ برشمرد. وی اضافه کرد، لازم است در سطح جمهوری، سیستمی برای رصد کردن میزان رشد و تحقق پتانسیل­های بالقوه­ کودکان و جوانان ایجاد شود. برای این منظور، نمایندگان شهرها و مناطق آموزش خواهند دید.

منبع: پراوا تاتارستان

http://prav.tatarstan.ru/rus/index.htm/news/۶۹۸۲۸۹.htm

کد خبر 2669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =