وبسایت اداره دینی مسلمانان و شورای مفتیان روسیه نوشت: دیدار پسر فرستاده امام خمینی (ره) به شوروی پس از سی و پنج سال
سی و پنج سال پیش، مفتی شیخ راویل عینالدین، با فرستاده آیتاللهخمینی در اتحاد جماهیر شوروی دیدار کرد و امروز در روسیه مدرن با پسرش.
در سال ۱۹۸۹رهبر ایران آیتالله خمینی نماینده ویژهای به نام آیتالله عبدالله جوادی آملی را به اتحاد جماهیر شوروی فرستاد که هدف از این دیدار، رساندن «پیام» آیتالله خمینی به رهبر شوروی میخائیل گورباچف بود.
فرستاده دولت جدید ایران در فرودگاه مورد استقبال امام خطیب وقت مسجد جامع مسکو، راویل عین الدین قرار گرفت. در تاریخ ۱۹ دسامبر ۲۰۲۴ مفتی شیخ راویل عینالدین، رهبر معنوی مسلمانان روسیه، در مسجد جامع مسکو، از هیئت ایرانی به سرپرستی رئیس بنیاد بینالمللی اسراء برای علوم حوزوی، آیتالله مرتضی جوادی آملی، فرزند آیت الله عبدالله جوادی آملی استقبال کرد.
آیتالله آملی خطاب به رئیس اداره دینی مسلمانان فدراسیون روسیه گفت: پدرم همیشه از شما به گرمی یاد میکند و میگوید وقتی با پیامی به روسیه رسیدم، امامی را در فرودگاه دیدم.
مفتی شیخ راویل عینالدین گفت: به او بگو امام جوانی که او را ملاقات کرد هرگز او را فراموش نمیکند و با افتخار از او یاد کرده و همیشه برای او دعا میکند. مفتی در پاسخ خود تاکید کرد: آنچه ۳۵ سال پیش در پیام آیتالله خمینی خطاب به رهبری اتحاد جماهیر شوروی نوشته شده بود، پیشبینی آینده کشور بود.
«وقتی دولت با معنویت و سنتهای مردم مبارزه میکند، نمیتواند با موفقیت توسعه یابد. هنگامی که رژیم کمونیستی شروع به افول کرد به شهروندان خود آزادی مذهبی داد.»
مفتی اظهار داشت: امروز در حالی که در روسیه است، فرزند آیتالله جوادی از جمله کسانی است که بیش از ۳۰ سال است که در سطح معنوی، مذهبی، فرهنگی روابط دوجانبه بین دو کشور و مردم را توسعه داده است.
آیتالله مرتضی جوادی آملی خاطرنشان کرد: از زمان سفر قبلی خود به مسکو، تغییرات قابل توجهی در رابطه با دین و معنویت در روسیه رخ داده و اکنون هیچ نشانهای از ظلم و ستم در اینجا دیده نمیشود و نهادهای مذهبی و دولتی روسیه در مسیر عقل و عقلانیت در حال حرکت هستند.
ما مطمئن هستیم که سیاست کشورمان در جهت دیگری پیش نخواهد رفت. امروز، رئیس جمهور پوتین ثابت میکند که روسیه از ارزشهای معنوی و مذهبی سنتی مردم خود محافظت مینماید. روابط و همکاری نزدیک ما با شما و سایر کشورهای مسلمان به ما قدرت و اطمینان میدهد که در مسیر درستی هستیم. مفتی شیخ راویل عینالدین در پاسخ خود تاکید کرد: همچنین سیاست حفظ ارزشهای سنتی با مواضع جهان اسلام منطبق است.
ما در دیدگاههایمان درباره مدرنیته، از جمله در حوزه اجتماعی و فلسفی، اشتراکات زیادی داریم. مرتضی جوادی آملی در پایان گفت: این نگرش سودمند به علم و فلسفه است که فضای حاکم بر اینجا را ایجاد میکند و مسجد اصلی روسیه را به مرکز دین اسلام در حال توسعه تبدیل کرده است.
در پایان این دیدار، رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه، نسخه قرآن تجدید چاپ شده را که به دستور ملکه کاترین دوم در قرن هجدهم در سنپترزبورگ تهیه و چاپ شده بود، به مهمان ایرانی اهدا کرد.
۱۹ دسامبر ۲۰۲۴
نظر شما