برای دوستداران و علاقهمندان خوشنویسی در اندونزی، حتی آسیای جنوب شرقی، نام دیدین سراج الدین عبدالرزّاق (معروف به دیدین سراج الدین) قطعاً غریب نیست. تقریباً تمام فعالیتهای خوشنویسی در منطقه آسه آن همیشه این مرد لبخند را شرکت میدهند.
فعالیت و نقش او در دنیای خوشنویسی نیز قابلشک و تردید نیست. نهتنها آثار بسیار زیبا و هنری دارد، این مرد که در ۱۵ جولای ۱۹۵۷ در شهر کونینگن، جاوه غربی به دنیا آمد، اغلب در دورههای آموزشی، کارگاههای آموزشی و سمینارهای مربوط به خوشنویسی، چه در داخل و چه در خارج از کشور، فعالیت میکند.
او در سال ۱۹۸۵ میلادی موسسه خوشنویسی قرآن (Lemka) در جاکارتا تأسیس کرد و در سال ۱۹۹۸ مدرسه شبانهروزی (حوزه) خوشنویسی قرآن در شهر سوکابومی، جاوه غربی را راهاندازی کرد. این دو مرکز بهعنوان دو مرکب وی برای فعالیتهای خود به همراه داوری خوشنویسی در مسابقات ملی و بینالمللی
(آسه آن) قرآن کریم (که یکی از رشتههای مسابقه خوشنویسی قرآنی است) و آموزش خوشنویسی در مناطق مختلف اندونزی، محسوب میشود.
تمام تلاشهای او در تقویت خوشنویسی باعث شد که عنوان "استاد خوشنویسی" را شایسته او کند. یکی دیگر از علتها این است که تقریباً تمام خوشنویس جوان که در حال حاضر در بسیاری از مناطق و حتی در آسیای جنوب شرقی فعالاند، شاگردان او بودهاند.
دیدین سراج الدین قبل از فرورفتن به دنیای خوشنویسی و توسعه آن در اندونزی، علاقه به نقاشی داشت. یادگیری خوشنویسی او در حوزه معاصر "گونتور"، استان جاوه شرقی (۱۹۶۹ – ۱۹۷۵ میلادی) شروع شد. تجربه روزنامهنگاری در مجله "پانجی ماشاراکات" نیز داشت. بااینحال، از نقاشی دست برنداشت و حتی به
نسخهنویسی مصحف قرآن، تهیه کمیک / تصویر و خطنویسی برای کتابها و مجلات، ابزار نمایشی، پوستر و تقویم در جاکارتا میپرداخت.
با همه این تورهای منطقهای و بینالمللی، دیدین سراج الدین هرگز از کار اصلی خود بهعنوان یک استاد دانشگاه در دانشکده ادب و علوم انسانی در گروه زبان و ادبیات عربی و ترجمه، غفلت نکرده است.
بااینکه او بهطور گسترده در جامعه بهعنوان استاد خوشنویس شناختهشده است، اما رفتار متواضعانه را نشان میدهد و این امر باعث شد که دانشجویان، طلاب، همکاران و آشنایان، او را دوست دارند.
برای او، استاد بودن و شدن یکراه برای تأمین منافع بیشتر به مردم و ارائه طریق برای کسانی است که آن همان مسیر را دنبال میکنند تا به چنین موقعیت بهدستآمده، دستیابی پیدا کنند.
برخی از آثار خوشنویسی در مورد صلوات:
نظر شما