یکسال از تیراندازی مرگبار در شهر هاناو آلمان میگذرد، اما هنوز هم مقامات آلمانی برای محافظت از مسلمانان و جوامع اسلامی هیچ اقدامی انجام ندادهاند. یکسال پیش، یکی از طرفداران گروههای راست افراطی، ۹ نفر از مهاجران مسلمان را در شهر هاناو به قتل رساند. او پیشتر نفرت خود را از مهاجران و به خصوص مسلمانان در شبکههای اجتماعی اعلام کرده بود. حال در سالگرد این حادثه خونین، مسلمانان و اعضای جوامع اسلامی از بیتفاوتی مقامات آلمان نسبت به مسلمانان اظهار نارضایتی کردهاند. آنها از مقامات آلمان خواستهاند که با تبعیض و نژادپرستی در جامعه آلمان مقابله کنند.
بکیر آلتاش، دبیر کل مجمع اسلامی ملی گروش از جمله افرادی است که از بیتفاوتی مقامات آلمانی نسبت به جوامع اسلامی اظهار نارضایتی کرده است. در بیانیهای که هفته گذشته توسط او منتشر شد، آمده است:« سیاستمداران و مقامات امنیتی تلاش کردند تا در حادثه هاناو، خود را بیتقصیر نشان دهند، آنها حتی مسئولیت این حادثه مرگبار را نپذیرفتند و تنها با فشار روزنامهنگاران قبول کردند که در تامین امنیت مسلمانان کوتاهی کردهاند. ما هنوز هم عزادار حادثه هاناو هستیم و هر روز برای قربانیان آن دعا میخوانیم. خداوند به خانوادههایشان صبر دهد.»
مسئولان اتحادیه ترکی- اسلامی دیتیب نیز در اولین سالگرد عملیات تروریستی هانائو، از قربانیان و بازماندگان آنها یاد کردند. در بیانیه این اتحادیه آمده است:« همه ما، قربانیان ترور نژادپرستانه هاناو را به یاد میآوریم. متاسفانه توطئه گروههای افراطی، اقدامات رسانههای راستگرا و بیتفاوتی جامعه مدنی، شرایط را برای تروریستها و محالفان اسلام در آلمان هموار کرده است. بعلاوه، نباید ضعف مقامات امنیتی را در راستای محافظت از مسلمانان نادیده گرفت. مقامات امنیتی، نمایندگان پارلمان و مسئولان دولت موظفند که تحقیقات کاملی را درباره اسلامهراسی در جامعه آلمان انجام دهند و نتیجه آن را با شهروندان در میان بگذارند.»
شورای جوامع اسلامی در شهر هامبورگ نیز در بیانیهای تأکید کرد که خطر نژادپرستی در ایالتهای مختلف آلمان هنوز هم وجود دارد. در بیانیه این گروه آمده است:«افزایش نژادپرستی علیه مسلمان، گرایش گفتمان اجتماعی به سمت راست و ظهور دوباره تفکرات نژادپرستانه در میان مقامات و نیروهای پلیس باعث چنین وقایع غمانگیزی میشود.»
فاتح ییلدیز، رئیس شورای جوامع اسلامی شهر هامبورگ نیز گفت: « راستگرایان هوشیارانه، ترس، نفرت و تبعیض را در جامعه آلمان توسعه میدهند. عواقب این اقدامات در حملات لفظی و فیزیکی به مسلمانان و سایر مهاجران دیده میشود. ما از سیاستمداران آلمان میخواهیم که با نژادپرستان مقابله کنند تا همه مردم آلمان بتوانند آزادانه و بدون ترس به زندگی بپردازند.»
آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان نیز در سالگرد حملات مرگبار هاناو از مسئولان کشور، خواست که از مسلمانان محافظت کنند:« در گفتمان عمومی و همچنین در گزارشهای رسانهای باید این نکته را یادآور شویم که قربانیان حادثه هاناو شهروندان آلمان بودند. مسلمانان بخشی از جامعه آلمان هستند که هر روز مورد حمله قرار میگیرند. مقامات فدرال و مسئولان دولتهای ایالتی باید راهی برای مقابله با این حملات پیدا کنند.»
همانطور که گفتههای مسئولان جوامع اسلامی نشان میدهد؛ اکثر آنها از رفتار مقامات آلمانی نسبت به مسلمانان و مراکز اسلامی ناراضی و عصبانی هستند. مسلمانان هر روز در خیابان، ادارات و حتی مراکز آموزشی با حملات لفظی و فیزیکی مواجه میشوند و این امر آنها را نگران و وحشتزده کرده است. در این شرایط، مقامات آلمانی باید هر گونه نژادپرستی و نفرتپراکنی در جامعه را جدی بگیرند و با گسترش این رفتارها به خصوص در شبکههای اجتماعی مبارزه کنند. آنها باید بدانند که همه شهروندان آلمان فارغ از نژاد، قومیت و مذهب، حق دارند که در آرامش زندگی کنند.
منبع: اسلامیک
لینک گزارش:
https://www.islamiq.de/2021/02/19/muslime-erinnern-an-opfer-vom-anschlag-in-hanau/
نظر شما