جمع بندی جنبه های مثبت و منفی تحریم ها

جنبه های منفی تحریم ها

۱ ـ همه کشورهای عربی به جز اردن به دلیل شرایط سخت مالی به این تحریمها پایبند خواهد شد.

۲ ـ کشورهای اروپایی نیز به طور نسبی به آن پایبند خواهد بود.

۳ ـ کلیه ی تعاملات مالی از طریق بانکهای آمریکایی ممنوع خواهد شد.

۴ ـ توقف کلیه وامهای بین المللی عراق از سوی آمریکا و اروپا از جمله وامهای بانک جهانی.

۵ ـ توقف تجهیز مسلحانه ارتش عراق از سوی آمریکا و بریطانیا به طور نسبی.

۶ ـ توقف تجارت میان عراق و امریکا که خیلی هم مهم نیست چرا که بسیار ناچیز می باشد.

۷ ـ کاهش صادرات نفت عراق به نسبت ۲۵% در بالاترین سطح.

۸ ـ بالا رفتن نسبی ارزش دلار و بالا رفتن قیمت کالاهای وارداتی.

ـ جنبه های مثبت تحریم ها

۱ ـ افزایش میانگین تولید محلی عراق به دلیل عدم ورود واردات کشورهای تحریم کننده از قبیل (مراعی ـ کی دی دی ـ و دیگر محصولات کشورهای عربی)

۲ ـ راه اندازی هزاران کارخانه ی عراقی

۳ ـ اشتغال میلیونها جوان بیکار عراقی

۴ ـ خروج از سلطه ی آمریکا بر تصمیمات سیاسی و اقتصادی عراق

۵ ـ اغلب واردات عراق از کشورهای مانند ترکیه و چین و هند و ایران و کره و برخی کشورهای خلیجی است و این کشورها به جز کشورهای خلیج به این تحریمها پایبند نخواهند شد.

۶ ـ کشورهای اروپایی از مشکلات اقتصادی رنج می برد و به دنبال بازاری برای تجارت است که از طریق آن بحرانهای از قبیل بحران یونان و خفگی عرضه ی تجاری را جبران نماید. لذا پایبندی آن به تحریمها نسبی خواهد بود و به دنبال راه حلی برای تعاملات مالی به دور از چشم آمریکا خواهد بود همان اتفافی که در تعامل با ایران صورت گرفت.

۷ ـ ترامپ بحران سیاسی خطرناکی را برای آینده ی سیاسی خود و آینده ی جمهوری خواهان رقم زده و در انتظار محاکمه و برکناری است و انتخابات آینده توسط نفرت دموکراتها فرماندهی خواهد شد.

۸ ـ کشورهای شرق آسیا به توافق نامه های خرید نفت از عراق پاینبد است چرا که عدم خرید نفت از عراق موجب می شود که گرفتار زیانهای شرایط مالی شوند که برایشان طاقت فرساست.

۱۰ ـ کشورهای جهان و اروپا و حتی آمریکا مشکلات زیادی را به دلیل سیاستهای احمقانه ی ترامپ ـ یا به اصطلاح آمریکائیها گاو خشمگین ـ متحمل شده اند.

۱۱ ـ افزایش نفرت مردمی آمریکا نسبت به اعزام سربازان آمریکایی برای جنگهای وکالتی به کشورهای خلیج فارس .

۱۲ ـ وجود منافع و قراردادهای بسیاری با شرکتهای جهانی بزرگ با عراق که آماده ی لغو آن نمی باشند چرا که زیانهای مالی به ارزش میلیاردها دلار را بر آنان تحمیل خواهد نمود.

۱۳ ـ جنگ تجارت ـ که گاهی علنی و گاهی غیر علنی است ـ و کشمکشهای آمریکایی ـ چینی بر سر نفوذ بر بازارهای مالی و بازگشایی منافذ صادرات به سایر کشورهای جهان فرصت بزرگی را برای چین فراهم خواهد نمود تا آن چه را آمریکا در عراق از دست داده جبران نمایند.

۱۴ ـ طرح راه ابریشم. درآمد مالی این پروژه معادل درآمد نفت می باشد. از سال ۲۰۱۳ تا کنون گفته میشود که به چین بروید و در طرح کمربند و راه ابریشم مشارکت کنید اما آمریکا به سران دولت عراق اجازه ی ورود به این پروژه را نمی داد. در صورت اعمال تحریم از سوی آمریکا، عراق کاملا آزادانه می تواند با چین قرار داد ببنند.

۱۵ ـ فوائد عظیم بستن قرار داد با چین:

الف ـ حتی یک دلار نمی دهیم و این مسأله تحریمهای اقتصادی و آسیبهای ناشی از عدم تعامل مالی با آمریکا را از ما دور می نماید.

ب ـ تأسیس زیر ساختهای بزرگ شامل هزاران مدرسه و دانشگاه و هزاران جاده و تصفیه خانه آب و فاضلاب و کارخانه های بزرگ و ... بدون پرداخت نقدی حتی یک دلار.

ج ـ تضمین مشتری دائمی نفت برای بیش از ۳۰ یا ۴۰ سال

د ـ نقت در مقابل بازسازی ما را از ۹۰% تحریمهای آمریکایی نجات می دهد.

کد خبر 771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =