پاکستان
-
سفر 45 ساله ایران به سوی توسعه و پیشرفت
مردم ایران با اتکا به منابع خود، برای مقابله با همه تلاش ها برای انزوای ایران در بین جوامع بین المللی، راه توسعه را خودشان باز نمودند. ایران مانند پاکستان کشور مهمی در منطقه است و روابط دوجانبه و همکاری مستحکم بین آنها به نفع امت اسلامی است. تحکیم و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران بدون شک بزرگترین…
-
بازگشت اتحادیههای دانشجویی در پاکستان: یک ضرورت یا چالش
اتحادیههای دانشجویی پاکستان ؛ یک ضرورت یا چالش
بحث اخیر درباره بازگشت اتحادیههای دانشجویی در پاکستان، موضوعی با اهمیت سیاسی، دموکراتیک و اجتماعی، توجه شایستهای دریافت نکرده است. اتحادیههای دانشجویی که از سال ۱۹۸۴ ممنوع شدهاند، بخشی حیاتی از زندگی دانشگاهی و توسعه رهبری به شمار میروند. اگرچه کمیته اقدام دانشجویی در سال ۲۰۲۲ تلاش کرد…
-
از صفحه تا پرده: رمان های اردو به درام های تلویزیونی تبدیل شدند
رمان های اردویی که به تصویر کشیده شدند
اقتباسها، در حالی که گهگاه از منبع اصلی خود منحرف میشوند، اما جان تازهای به این داستانها میبخشند و آنها را برای مخاطبان وسیعتری قابل دسترس میسازند.
-
فرودگاه بینالمللی جدید گوادر، نماد هنر معماری مدرن
فرودگاه بینالمللی جدید گوادر (NGIA) نمادی از یک شاهکار معماری است که شامل ساختمانی به شکل پرنده، فضای داخلی و خارجی پیشرفته، ترمینال های ورودی و خروجی پیشرفته، سالنهای جذاب، مکانهای روشن و هواگیر برای تازهسازی، فضاهای سوار شدن به هواپیما و تنظیمات مناسب برای نشستن میباشد.
-
سرمایهداری در دوران استعمار انگلستان در بلوچستان
امپراتوری استعماری بریتانیا غارتگری شدیدی در بلوچستان راه انداخت. سپس، حاکمان فئودالی محلی مورد حمایت آنها نیز، چپاولگری بیرحمانه و بیسابقه در این سرزمین انجام دادند. حاکمان بنیادگرا، نژادپرست و ظالم بر مردم بلوچستان مسلط شدند. بریتانیا به طور پیوسته نفوذ خود را گسترش داد، پادگانهای نظامی…
-
منزلگاه شاهان گورکانی ، گوهر معماری در راولپندی
فرودگاه شاهان مغلیه، همچنین به عنوان "محل استراحت امپراتوران مغول" شناخته می شود، یک مکان باستان شناسی تاریخی است که در باغ نیو واه، تقریباً 9 مایلی از تاکسیلا در جاده اصلی گراند ترانک (G.T) در واه راولپندی واقع شده است.
-
قلب های پاره شده و خیابان های آشفته: ”در میان مردگان “
در پسزمینه پیشاورِ بحرانزده در دهه ۲۰۰۰، رمان در میان مردگان اولین اثر نویسنده، فهیم سکندر، پیچیدگیهای عشق، فقدان و خودشناسی را بررسی میکند. این کتاب ترکیبی تأثیرگذار از داستان ادبی و هیجانانگیز جنایی است که روایتی عمیقاً تأملبرانگیز ارائه میدهد و فراتر از داستان خود، بینشهایی درباره…
-
اکثریت پاکستانیها با ازدواج از روی انتخاب مخالفاند
ارزشهای سنتی غالب هستند؛ اکثریت پاکستانیها با ازدواج از روی انتخاب مخالفاند
نتایج حاکی از پایبندی مداوم به سنتهای فرهنگی در پاکستان است که در آن تصمیمات خانوادهمحور اغلب بر اولویتهای فردی در ازدواج ارجحیت دارند. تمایل بیشتر مناطق شهری به مخالفت با ازدواج از روی انتخاب، پارادوکسی را نشان میدهد که در آن مدرنیته و ارزشهای سنتی همزیستی دارند، اما اغلب ارزشهای سنتی…
-
رویکرد هند: برای چین بازدارندگی و برای پاکستان تنبیهی
شکهار گوپتا در مقاله ای به بررسی رویکرد دفاعی هند و چالشهای مربوط به تقویت بازدارندگی در برابر چین و پاکستان میپردازد.
-
شاعر کودکان پاکستان
تبسم از برجستهترین شاعران کودکان بود و با زبانهای اردو، پنجابی و فارسی آشنا بود. در شعر فارسی نیز پیرو اشعار حافظ بود و تأثیراتی از عرفی، فیضی و کلیم در اشعار ایشان مشاهده میشود.
-
قدرت نرم ایران در افغانستان و پاکستان
این کتاب به بررسی قدرت نرم ایران در دو همسایه شرقی خود - یعنی افغانستان و پاکستان - در حوزههای کلیدی از جمله حوزههای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، رسانهای، ایدئولوژیک و آموزشی میپردازد.
-
”بریانی و تهچین “رمان سفر بیوه پاکستانی به ایران
عنوان رمان که به غذاهای بریانی و معادل ایرانی آن تهچین اشاره دارد، نمادی از تعامل فرهنگی است که در مرکز روایت قرار دارد.
-
چین-پاکستان-ایران: روابط سه جانبه در جهان در حال تغییر
روابط سه جانبه چین، پاکستان و ایران موضوعی جذاب در سیاست جهانی است که شایسته بررسی کامل است. رضاعلی خان، نویسنده، در کتاب خود در سال 2023 با عنوان چین-پاکستان-ایران: روابط سه جانبه در جهان در حال تغییر عمیقاً به پویایی پیچیده این مشارکت استراتژیک می پردازد.
-
اندر چیستی «فرهنگ پاکستانی»
تعریف فرهنگ پاکستانی مستلزم استفاده از یک لنز تاریخی است که فراتر از تقسیمبندی 1947 نگاه کند و تأثیرات بیشماری را که این سرزمین و مردم آن را مدتها قبل از ایجاد دولت شکل دادهاند، به رسمیت بشناسد. این شامل پذیرش زبانهای متنوع، فرمهای هنری و سنتهایی است که به چارچوبهای سخت مذهبی محدود…
-
ستارگان پاکستانی که بدون بالیوود در هند محبوب شدند
در طول سالها، تعدادی از هنرمندان پاکستانی با مهارتهای بازیگری استثنایی، شخصیتهای جذاب و اجراهای چشمگیر، دل میلیونها نفر را به دست آوردهاند. در حالی که بسیاری از ستارگان پاکستانی با همکاری در پروژههای بالیوودی استعداد خود را در سطحی گستردهتر به نمایش گذاشتهاند، برخی دیگر تنها از طریق…
-
نمای متناقض خُضدار: شهر ثروتمند از لحاظ فرصت ها و اما فقیر در سرمایهگذاری
نمایی متناقض ازشهرخُضداردر بلوچستان
شهر خضدار، مرکز شهرستان خضدار در 300 کیلومتری جنوب کویته و در مرکز ایالت بلوچستان قرار دارد. این منطقه در زمان حکومت اعراب، استان توران را تشکیل میداد و خضدار مرکز آن بود. یکی از پادگان های مهم به شمار می رفت و مقر ژنرال عرب فرمانده مرز هند بود. بعدها خضدار جزء ایالت قلات شد. این منطقه در…
-
آیا تلاشهای چین در ارائه بورسیهها و دیپلماسی فرهنگی در پاکستان موفق خواهد شد؟
تخمینها نشان میدهند که در سال ۲۰۱۹، بیش از ۲۸ هزار دانشجوی پاکستانی در چین تحصیل کردهاند و چین را به مقصد اصلی دانشجویان پاکستانی تبدیل کردهاند.
-
شباهت غذاهای گلگیت-بلتستان با غذاهای ایرانی
آشپزی گلگت-بلتستان (GB)، واقع در شمال پاکستان، مجموعهای غنی از سنتهای آشپزی است که بهشدت با فرهنگ و محیط طبیعی این منطقه پیوند خورده است. جالب اینجاست که بسیاری از غذاهای این منطقه شباهت زیادی به غذاهای سنتی ایرانی دارند و تأثیرات مشترک، مواد اولیه مشابه و روشهای پخت مشابهی را منعکس میکنند.
-
آمار کتابخوانی در پاکستان
بنیاد گیلانی یک نظرسنجی را در مورد کتاب خوانی در تمام ایالت های پاکستان انجام داد و از پاکستانی ها پرسید که در یک روز چقدر کتاب می خوانند. در پاسخ، ۱۶درصد از مردم گفتند که روزی فقط یک ساعت مطالعه می کنند. در حالیکه ۳ درصد افراد ۲ ساعت و ۲ درصد افراد به مدت ۳ ساعت مطالعه داشتند. در جهان امروز…
-
ستون نیکلسون، گذرگاه مارگالا، راولپندی: نقطه عطف تاریخی
ستون نیکلسون، نقطه عطف تاریخی
کتیبه ای که در دیواری در امتداد گذرگاه تعبیه شده است، تاریخ اتمام جاده سنگفرش شده را به سال ۱۰۸۳ هجری قمری (۱۶۷۲ پس از میلاد) می رساند، دوره ای که با سلطنت اورنگ زیب علمگیر امپراتور مغول مصادف است. سوابق تاریخی حاکی از آن است که این مسیر در لشکرکشی های اورنگ زیب، از جمله لشکرکشی او به سوی حسن…
-
پروژه جاده مکه در پاکستان
عربستان سعودی پروژه "جاده مکه" را در پاکستان، مالزی، اندونزی، مراکش و بنگلادش به عنوان بخشی از طرح های "برنامه خدمت به میهمانان خدا" که یکی از برنامه های چشم انداز ۲۰۳۰ است، راه اندازی کرد. بر اساس بیانیه وزارت کشور در خبرگزاری عربستان سعودی، SPA، پروژه جاده مکه شامل تسهیلات بسیاری برای زائران…
-
سید میران حسین زنجانی؛ صوفی ایرانی در پاکستان
حضرت سید میران حسین زنجانی از بزرگان صوفیه در سال ۹۵۸ میلادی (۳۴۷ هجری قمری) در زنجان به دنیا آمد. او که از پیروان فداکار حضرت شیخ ابوالفضل خطیل بود، در حدود سال ۹۹۸ میلادی (۳۸۷ هجری قمری) از سوی راهنمای معنوی خود دستور سفر به لاهور را دریافت کرد. ورود او آغاز یک دوره دگرگون کننده برای شهر…
-
معرفی باشگاه روتاری در کراچی
یک باشگاه روتاری گروهی متنوع از حرفهایها و رهبران جامعه را شامل میشود که در آن باشگاه خدمت میکنند. روتاری بینالمللی باشگاهها را به نواحی مختلف تقسیم میکند تا مدیریت محلی آسانتر شود. در سراسر جهان بیش از ۵۰۰ ناحیه وجود دارد که هر یک شامل ۴۵ تا ۶۰ باشگاه است. هر ناحیه تحت هدایت یک مدیر…
-
معرفی شهید دکتر محمدعلی نقوی (چمران پاکستان)
چمران پاکستان
دکتر محمد علی نقوی بعنوان یک پزشک متعهد، یک رهبر واقعی اسلامی بود که در تمام زندگی خود در راه اسلام و مسلمین مبارزه کرد. وی از شخصیت دینی اجتماعی بالایی برخوردار بود که حداکثر وقت خود را صرف اعتلای افراد فقیر و مستضعف می کرد. وی برای این منظور مدارس رایگان بسیاری را در مناطق دورافتاده راه…
-
سلامت روان در پاکستان: بحران نادیده
یکی از بزرگترین موانع برای پرداختن به سلامت روان در پاکستان، ننگی است که به آن وارد شده است. مبارزات بهداشت روانی اغلب به عنوان نارسایی های اخلاقی، ضعف های شخصی یا حتی پدیده های ماوراء طبیعی رد می شوند.
-
نقد کتاب: فیلمی تبصری (۱۹۴۸-۱۹۷۱)
نقد گذرا به بخشی از سینما در پاکستان
تاریخ اولیه سینمای پاکستان از کمبود عمیق مستندات جامع رنج می برد. این خلأ در طول سالها به دلیل بایگانی ناکافی، پوسیدگی فیزیکی حلقههای قدیمی فیلم، و نادیده گرفتن کلی میراث سینمایی کشور در گفتمان فرهنگی تشدید شده است. در حالی که کتابهای نویسندگانی مانند مشتاق گزدار و یاسین گورجا تلاش میکنند…
-
نقد فرهنگ جهیزیه در پاکستان
بر اساس قانون جهیزیه و هدایای عروس (محدود شده) پاکستان، ۱۹۷۶، جهیزیه به ارزش بیش از ۵۰۰۰ روپیه ممنوع است و مطالبه مهریه جرم قابل مجازات است.
-
مادر مجرد ۲۴ فرزند: سفر عشق و تاب آوری راضیه ساهتو
مادر مجرد بیست و چهار فرزند
راضیه ساهتو در شهر کوچک تاندو محمد خان ایالت سند در پاکستان، چراغ امید بیست و چهار یتیمی است که او را مادر خود می نامند. هنگامی که مادر راضیه، زلیخا، در سال ۲۰۲۰ درگذشت، او نه تنها یک خانه اجاره ای ساده و سه اتاقه، بلکه میراثی از عشق و دلسوزی برای کودکان رها شده را از خود به جای گذاشت. اقدام…
-
آرامگاه بی بی جاوندی: میراث قرن پانزدهم ساخته یک شاهزاده ایرانی
آرامگاه بیبی جاوندی که در سال ۱۴۹۳ توسط شاهزاده ایرانی به نام دلشاد برای بیبی جاوندی ساخته شد، بهعنوان گواهی قابل توجه از میراث معماری و فرهنگی پاکستان است. بی بی جاوندی، از چهره های محترم تاریخ اسلام، نوه دختری جهانیان جهانگشت، قدیس مشهور صوفی بود. این زیارتگاه واقع در شهر تاریخی اوچ شریف،…
-
پیشینه و تحلیل وقایع تاسف بارپارا چنار پاکستان، به ویژه حمله اخیر به مسافران در این منطقه
بررسی وقایع خشونت باردرپارا چنار پاکستان
پاراچنار، مرکز شهرستان کرم است که به یکی از کانونهای بحران و خشونت در پاکستان تبدیل شده است. این منطقه با جمعیتی نزدیک به ششصد هزار نفر بهطور مستمر شاهد حملات تروریستی و درگیریهای فرقهای بوده است که باعث شده است شرایط زندگی در آن به شدت تحت تأثیر قرار گیرد. خشونت ها در پاراچنار، از جمله…