۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵

سریال های پاکستانی که در سال ۲۰۲۵ پخش خواهند شد

('گزارش دیماه ۱۴۰۳ در مورد تولیدات صنعت نمایش پاکستان برای سال ۲۰۲۵)
سریال های پاکستانی که در سال ۲۰۲۵ پخش خواهند شد

سریال های پاکستانی نه تنها در پاکستان، بلکه در هند، خاورمیانه و حتی در سایر کشور ها نیز شهرت خوبی به دست آورده اند، همچنین بسیاری از سریال های پاکستانی به زبان عربی و زبان های دیگر نیز ترجمه می شوند. سریال های پاکستانی نه تنها به زبان اردو، بلکه به سایر زبان های محلی پاکستان نیز تولید می شوند. امسال در سال ۲۰۲۵ء سریال های جدیدی تولید شده و برای تماشا ارائه می گردند که در مورد آن ها بررسی و فعالیت صنعت نمایش پاکستان جهت ملاحظه و بهره برداری ارائه می گردد.

مقدمه:

سریال های پاکستانی نه تنها در پاکستان، بلکه در هند، خاورمیانه و حتی در سایر کشور ها نیز شهرت خوبی به دست آورده اند، همچنین بسیاری از سریال های پاکستانی به  زبان عربی و زبان های دیگر نیز ترجمه می شوند. سریال های پاکستانی نه تنها به زبان اردو، بلکه به سایر زبان های محلی پاکستان نیز  تولید می شوند. سریال های پاکستانی انواع متعددی دارند که انواع اصلی سریال های پاکستانی عبارتند از: ۱-تراژدی ۲-طربیه ۳-سوانگ ۴-ملو سریال ۵-رویا ۶-سریال مختلط ۷-سریال تک فصلی و ۸-سریال منتشره. در رابطه با انواع سریال های پاکستانی باید به این نکته اشاره کرد که سریال های پاکستانی از نظر درک و تأثر دو نوع اساسی دارند: ۱- تراژدی ۲- طربیه، اما انواع باقی مانده را باید انواع فرعی آن ها دانست. جهت تجلیل و تکریم از  اجرا کنندگان خوب سریال های پاکستانی، جوایز مختلفی در نظر گرفته شده است و برخی از آن ها در سال های گذشته داده شده است که معروفترین آن ها، جوایز شبکه ملی پاکستان است که در سال ۱۹۷۰ میلادی به شبکه ملی پاکستان (PTV) داده شده است، جوایز سبک لوکس است که در سال۲۰۰۲ میلادی به شبکه عبدالرزاق یعقوب معروف به (ARY دیجیتال) تعلق گرفت، جوایز رسانه ای پاکستان در سال ۲۰۱۰ میلادی در نظر گرفته شد، اما تا کنون به هیچکس تعلق نگرفته است. سریال های پاکستانی در سطح منطقه نیز معروف هستند، چون زبان اصلی این سریال ها اردو می باشد به همین دلیل مردم خاورمیانه نمی توانند سریال های پاکستانی را درک کنند، اما از آنجایی که سریال ‌های پاکستانی به زبان عربی ترجمه شده‌ اند و زبان عربی در بیشتر کشورهای خاورمیانه مورد استفاده قرار می گیرد این سریال ها جایگاهی در منطقه خاورمیانه بدست آورده اند.

 در روزهای اخیر که شبکه (MBCTV) یک سریال پاکستانی بنام همسفر(Humsafar) را به زبان عربی ترجمه کرده و آن را پخش کرد، بینندگان زیادی داشته بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. پس از آن سریال های مختلف دیگری نیز به زبان عربی ترجمه شدند که طرفداران زیادی در خاورمیانه پیدا کردند. همچنین سریال های متعدد پاکستانی از جمله "اسم من یوسف است"، "زندگی گلزار است"، "ملال تنهایی" و سایر سریال های پاکستانی  در هند پخش شدند که با استقبال بی نظیری روبرو شدند. در هند نیز سریال ها و فیلم های پاکستانی محبوب هستند، در حالیکه دولت هند شبکه های پاکستانی را ممنوع کرده است، اما هنوز هم تعداد زیادی از مردم در هند سریال های پاکستانی را دوست دارند و تماشا می کنند[۱].

سریال های پاکستانی به زبان ترکیه نیز دوبله و در ترکیه پخش می شوند[۲]. همچنین سریال های پاکستانی به زبان فارسی نیز دوبله می شود، آهنگ تیتراژ محبوب ترین سریال پاکستانی" "تو در کنار من هستی" نیز در سال ۲۰۲۳ میلادی به زبان فارسی نیز تولید شده است. همایون سعید بازیگر پاکستانی و نقش اصلی این سریال در حساب کاربری خود در شبکه های اجتماعی به طرفداران خود گفت که اکنون محبوب ترین قطعه موسیقی این سریال را می توانید به زبان فارسی گوش کنید. همایون نوشت حالا بینندگان فارسی زبان هم عاشق سریال های پاکستانی خواهند شد[۳]. همچنین پلتفرم های مختلفی سریال های پاکستانی را به زبان فارسی دوبله کرده و برای بینندگان ارائه می کنند، از جمله پلتفرم  پیشرو پاکستان (OT، Wadley TV) نیز سریال شاهکار پاکستانی ۴۰ قسمتی را به زبان های اردو، اسپانیایی، فارسی و انگلیسی دوبله کرده و برای بینندگان خود با پشتیبانی رسانه (Dot Republic) ارائه کرده است[۴].

سریالهای پاکستانی که در سال ۲۰۲۵ ء پخش می شود

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

قرار است با آغاز سال جدید۲۰۲۵ میلادی، مجموعه سریال های جدید پاکستانی نیز آغاز شود. سال ۲۰۲۴ میلادی برای صنعت نمایش پاکستان عالی بوده و در آن سریال هایی مانند "Kabhi Mein Kabhi Tum" قلب بینندگان سریال را در سراسر جهان از جمله در پاکستان به دست آورده است. این سریال ها باعث افزایش "پایگاه طرفداران" صنعت نمایش پاکستان در سال جاری شده است که توسط هنرمندان و مردم کشور همسایه هند تأیید شد. اکنون که سال جدید در آستانه شروع است، طرفداران از دیدن پروژه های سریال های جدید بسیاری که قبل از شروع سال جدید معرفی شده اند، هیجان زده هستند. بیایید نگاهی به بازیگران و داستان این سریال ‌های پاکستانی که امسال قرار است از تلویزیون این کشور پخش شوند، بیاندازیم[۵].

سریال هم راز:

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

"هم راز" یکی سریال هایی است که بینندگان بی صبرانه منتظر آن هستند. در این سریال بازیگر زن، عائزه خان و آقای فیروز خان برای اولین بار نقش های اصلی را در کنار هم بازی می کنند. از دیگر بازیگران مهم این سریال پاکستانی می توان به هنرمندانی مانند آمنه الیاس و زاهد احمد اشاره کرد. داستان این سریال را مصباح نوشین نوشته است و فاروق رند، کارگردان عشق مرشد، کارگردانی این سریال را به عهده دارد و یک سریال جنایی هیجان انگیز است که به زودی از شبکه جیو تی وی پاکستان پخش خواهد شد[۶].

سریال شیر:

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

سریال دیگری که قرار است در سال ۲۰۲۵ میلادی در پاکستان پخش شود، "شیر" است که در آن خانم سارا خان پس از یک وقفه طولانی در حال بازگشت به صنعت نمایش پاکستان است، در این سریال وی برای اولین بار در نقش اصلی با دانش تیمور دیده می شود، حتی قبل از ساخت این سریال، طرفداران زیادی منتظر بودند که بازی این زوج را ببینند.

داستان این سریال را  زنجبیل عاصم شاه نوشته است و احسان تالش کارگردانی آن را به عهده دارد و به زودی از شبکه (ARY Digital) پاکستان پخش خواهد شد[۷].

 سریال  ِدائن (زن جادوگر):

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

خانم مهوش حیات پس از ۶ سال در سریال پاکستانی 'دائن' که در سال ۲۰۲۵ میلادی پخش خواهد شد، به صنعت نمایش پاکستان بازمی گردد. وی در این سریال که از شبکه جیو تی وی پاکستان پخش می شود در مقابل احسن خان و حرا مانی دیده می شود. کارگردانی این سریال بر عهده سراج الحق، کارگردان سریال محبوب پاکستانی شبکه جیو، "تری بن" یعنی "بدون تو" است، در حالی که جزئیات دیگری هنوز فاش نشده است. این سریال در حال حاضر با عنوان دائن (زن جادوگر) نامگذاری شده است، اما احتمالاً قبل از پخش در تلویزیون نام آن تغییر خواهد کرد[۸].

 سریال کیس نمبر ۹(پرونده شماره ۹):

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

نکته مهم این سریال پاکستانی "کیس نمبر ۹" که در سال ۲۰۲۵ میلادی پخش می شود این است که داستان آن توسط شاه زیب خان زاده، مجری شبکه جیو نیوز نوشته شده است  و در این سریال زنان بازیگر از جمله، آمنه شیخ، گوهر رشید و صبا قمر و در کنار بازیگران آقا جنید خان، فیصل قریشی، نقش را بازی می کنند. این سریال به کارگردانی سید وجاهت حسین کارگردان سریال معروف شبکه جیو به نام پشتو "خئی" یعنی انتقام در حال ساخت است و بسیاری از طرفداران مشتاقانه منتظر آن هستند[۹].

سریال "دل والی گلی" (خیابان قلب):

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

سریال "دل والی گلی" یک پروژه "ویژه ماه مبارک رمضان" است که در آن بازیگران سریال "تبدیل به برگ های زرد شو" بار دیگر در کنار هم نقش آفرینی خواهند کرد. نکته مهم دیگر در مورد این سریال این است که بعد از سریال "پلوی کابلی" و "من جوگی"، کاشف نثار و ظفر معراج دوباره با این سریال که طرفداران زیادی منتظر آن هستند، باز می گردند[۱۰].

سریال "سانول یار پیا" (محبوبی به رنگ مشکی):

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

در این پروژه بزرگ شبکه جیو تی وی، بازیگرانی همچون فیروز خان، احمد علی اکبر و درفشان سلیم در کنار هم نقش های اصلی را بازی می کنند. داستان این سریال توسط هاشم ندیم نویسنده معروف پاکستان نوشته شده است در حالی که دانش نواز کارگردانی این سریال را برعهده دارد، هواداران این سریال مشتاق و منتظر پخش آن هستند[۱۱].

سریال "Main Minto Nahi Hoon" (من مینتو نیستم):

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

سریال "Main Minto Nahi Hoon" یکی دیگر از پروژه های بزرگی است که از شبکه (ARY Digital)، در سال ۲۰۲۵ میلادی پخش می شود. همایون سعید، سجل علی، صائمه نور، صنم سعید و اذان سمیع خان بخشی از بازیگران چند ملیتی این سریال هستند. این سریال از چند سال گذشته در حال تولید بوده است، اما اکنون آماده پخش از تلویزیون پاکستان است. داستان سریال توسط خلیل الرحمان قمر نوشته شده و ندیم بیگ کارگردانی این سریال را بر عهده داشته است[۱۲].

سریال"دستک"(در زدن):

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

یکی دیگر از سریال های پاکستانی که قرار است در سال ۲۰۲۵ میلادی پخش شود، "دستک" است که در حال تصویربرداری است. در این سریال برای اولین زوج دوست داشتنی سوهای علی ابرو در کنار علی رضا صاحب را در کنار هم خواهیم دید. علی رضا صاحب در سریال «اقتدار» که اکنون در حال پخش است نقش آفرینی کرده است و توانسته است طرفدارن زیادی را به دست آورد. این سریال از شبکه (ARY Digital) پخش خواهد شد و کارگردانی آن بر عهده خانم مرینه خان است[۱۳].

سریال "نه چهرا سکو گی دامن" (نمی توانی خلاص شوی)

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

سریال دیگری که قرار است در سال ۲۰۲۵ میلادی پخش شود، "نه چهرا سکو گی دامن" است که در آن زوج جدید، فرحان سعید و کنزی هاشمی نقش‌ های اصلی را بازی می ‌کنند. داستان این سریال عاشقانه توسط علی معین نوشته شده است. کارگردانی آن بر عهده اسد ملک است و از شبکه "هم تی وی" پاکستان پخش خواهد شد[۱۴].

سریال" رکشی سوئتس"( شیرینی های رکشی):

سریال های پاکستانی که در سال 2025 ء پخش خواهند شد

طرفداران زوج جدید سحر خان، بازیگر زن و آقای خوشحال خان را در نقش های اصلی سریال "شیرینی های رکشی" که سال آینده از تلویزیون پاکستان پخش خواهد شد، خواهند دید. کارگردانی این سریال پاکستانی به عهده شاهد شفاعت، کارگردان معروف است که احتمالا از شبکه تلویزیونی سبز(Green TV) پخش خواهد شد[۱۵].

تحلیل کارشناسی:

  1. برخی از تحلیلگران معتقد ند که تاریخ سریال های پاکستان بسیار قدیمی است. پس از تأسیس شبکه دولتی(PTV)در سال ۱۹۶۴ میلادی اولین سریال به نام "نذرانه" یعنی نذری ارائه شد که در آن محمد قوی خان و کنول نصیر به عنوان بازیگران برجسته حضور داشتند و کارگردانی آن را فضل کمال بر عهده داشت. پس از آن مجموعه ای طولانی از سریال های پاکستانی آغاز شد. این سریال ها نه تنها در پاکستان، بلکه در شبه قاره هند نیز به همان اندازه محبوب بودند. شبکه دولتی(PTV)سریال های متعددی از این دست ساخت که شخصیت های آن منحصر به فرد بودند. با وجود داستان های متنوع، شخصیت ها مخاطب را تحت تاثیر قرار می دادند. چه آن ها تحصیل کرده باشند یا بی سواد، زندگی آن ها حول یک هدف می چرخید. بزرگترها نسل جوان را تربیت می کردند و جوانانی که از مسیر راست منحرف می شدند با تماشای این سریال ها راه درست را انتخاب می کردند. تمرکز اصلی نویسندگان نیز بر تفاوت بین خوب و بد بوده است. این عصر طلایی شبکه دولتی  پاکستان بود، زمانی که خیابان‌ ها برای تماشای یک قسمت از سریال خلوت می ‌شدند و کل اهالی برای تماشای یک قسمت از سریال دور هم جمع می ‌شدند، زیرا سریال آن زمان طبق قوانین و مقررات خاصی نوشته می شد و حداکثر شامل ۱۳ قسمت بود. بعد از آن دوره شبکه های تلویزیون خصوصی آغاز شدند. نویسندگان جدید موضوعات جدیدی را انتخاب می کردند. رقابت های تنگاتنگی بین نویسندگان شروع شده بود و این رقابت محدود به پاکستان نمی شد بلکه گویا دوره جدیدی از رقابت با سریال های کشور همسایه، هند شروع شده بود. در نتیجه، تمام تمرکز روی رتبه ‌بندی شد و تجاری ‌گرایی شروع به اولویت ‌بندی کرد. از این رو قسمت های سریال ها و شخصیت‌ های سریال ‌ها گسترش یافتند. حتی گاهی سریال های ۱۰۰ قسمتی تولید می شد که داستان آن با توجه به ذائقه مخاطب تغییر می کرد. برخلاف دوران قدیم، دو نوع شخصیت زن در این سریال ها نمایش داده می شود.

در بسیاری از آثار تلویزیونی، نقش زنان به‌ویژه مادران، به‌طور منفی به تصویر کشیده می‌شود. این زنان به‌گونه‌ای نمایش داده می‌شوند که زندگی دیگران را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ یا با سخت‌گیری، یا با ایجاد مشکلات برای دیگران دردسر به بار می‌آورند. این مادران معمولاً در حالی که غمگین و نگران هستند، سکوت می‌کنند یا ناراحتی خود را به‌طور غیرمستقیم نشان می‌دهند. در حالی که مردم پاکستان به‌خوبی می‌دانند که نقش مادر در تربیت فرزندان اهمیت ویژه‌ای دارد. در سریال‌های قدیمی پاکستان، نقش مادر تأثیرگذارتر و تعیین‌کننده‌تر بود. در آن دوران، زنان در سریال‌ها به قدری قوی و تأثیرگذار بودند که بار اصلی خانواده را بر دوش می‌کشیدند و به ساخت شخصیت اعضای خانواده توجه ویژه‌ای داشتند. اما امروز، نقش مادر تنها به عنوان یک فرد دلسوز به تصویر کشیده می‌شود.[۱۶] همچنین تحلیلگران معتقدند که در سریال های قدیم بیشترین تمرکز بر جامعه سازی بوده است، اما اکنون توجه تولید کنندگان به هدف تجاری است و برای جلب توجه جوانان سریال های مزخرفی و بی محتوایی را می سازند که بجای جامعه سازی باعث ایجاد مشکلات در جامعه می شود. در حالیکه اکثر مردم مسلمان این کشور دوست دارند سریال های اسلامی را تماشا کنند، با وجود اینکه سریال های ایرانی مطابق ذائقه مخاطبان این کشور است اما متاسفانه به دلیل اینکه اکثر سریال های ایرانی به زبان اردو ترجمه نشده اند، لذا بیشتر از سریالهای ترکیه استفاده می کنند.

  1. برخی از سریال های پاکستانی  از جمله، ۱۰ سریال برتر پاکستانی به نام" ۱- جان نثار"، ۲- (Kabi menh kbi tu) یعنی گاهی من گاهی تو، ۳- کفاره، ۴-نور جهان،۵ - جفا، ۶- (tri chahoon menh) یعنی در سایه تو، ۷- جنتلمین، یعنی آقایان،۸- عشق هوا، یعنی عشق شد،۹-بسمل۱۰- زرد پتون کی بن یعنی مانند برگ ها زرد شو، بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند[۱۷]  و در پلتفرم یوتیوب جزء سریال های پر بازدید بوده اند.که برای جزئیات بیشتر این سریال ها به منبع زیر مراجعه شود.

منابع:  

 
کد خبر 22629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =