جامعه
-
اصلاحیّۀ قانون احوال شخصیّه در عراق در میانۀ حقیقت و بُطلان
برخی مقالات وجود دارد که نویسندگان آنها به پیشنویس اصلاحیّۀ قانون احوال شخصیّه اعتراض میکنند که اعتراضات شکّبرانگیز و واقعاً نگرانکنندهای است. در برخی از این مقالات آمده که این اصلاحیّه، مجوّز ازدواج دختران کم سنّ و سال را میدهد. مقالۀ دیگری میگوید که این اصلاحیّه، حقّ حضانت را از مادر…
-
مخاطب شناسی برنامه های فرهنگی در عراق
اجرای برنامه های فرهنگی و هم چنین تاثیرگذاری آن بر جامعه هدف نیازمند شناخت دقیق از مخاطبان این گونه برنامه های فرهنگی است.بر اساس شواهد می توان جامعه مخاطب برنامه های فرهنگی در کشور عراق را در قالب زنان ،کودکان و جوانان تعریف کرد.این امر بدان معنا که هر گونه سیاستگذاری و تصمیم گیری در مورد…
-
بررسی وضعیت جریان های مدنی در انتخابات آتی پارلمانی عراق
وضعیت جریان های مدنی در این دوره از انتخابات عراق وضعیتی ویژه و منحصر به فرد است.در این دوره از انتخابات طیف جدیدی از جریان مدنی که با جریان های سلف خود تفاوت زیادی دارد پا به عرصه انتخابات گذاشته است.این طیف جدیدی را می توان در قالب جریان مدنی نشات گرفته از حرکت اعتراضی موسوم به تشرینی نگریست.
-
قانون سازمان های مردم نهاد در کشور عراق
نگاشت پیش روی ترجمه قانون سازمانهای مردم نهاد در عراق است که نمایانگر چارچوب فعالیت،نحوه تشکیل،انحلال و مراحل لازم برای تاسیس یک سازمان مردم نهاد در عراق است. فصل هشتم این قانون مربوط به نحوه تاسیس سازمانهای غیر دولتی (خارجی) است .
-
نگاهی به سازمان های مردم نهاد در عراق
بر اساس آمار اعلام شده از سوی اداره سازمان های مردم نهاد در سال ۲۰۰۶ بیش از ۱۰ هزار سازمان مردم نهاد در عراق ثبت شده یا در انتظار دریافت مجوز فعالیت بودند.به مرور زمان تحولی در مسیر سازمان های مردم نهاد در عراق شکل گرفت و با برطرف شدن بخشی از نیازهای بشردوستانه فوری دیگر نیاز ضروری به حضور…
-
سخنان «هادی العامری» رهبر ائتلاف الفتح در همایش آغاز تبلیغات انتخاباتی
بارزترین بخش های سخنان «هادی العامری» رهبر ائتلاف الفتح در همایش آغاز تبلیغات انتخاباتی بدین شرح بود
-
جوانان عراق و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی
مهم ترین موضعی که در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است پایش افکار عمومی مردم عراق نسبت به یکی از موضوعات اصلی جهان اسلام یعنی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.داغر علی رغم دارا بودن گرایش های خاص معارض با محور مقاومت ، گروههای مقاومت و هم چنین جمهوری اسلامی به عنوان یک پژوهشگر، بی طرفانه…
-
رویارویی با بحران غیرنظامی درعراق
مهم ترین موضوعی که نگارنده به ضرورت آن اشاره می کند تغییر راهبرد آمریکا در عراق برای رویارویی با ۳ چالش بنیادین عراق در آینده است.
-
نظرسنجی مرکز مطالعات البیان پیرامون رفتار شناسی رای دهندگان عراقی در انتخابات پیش روی پارلمانی
مرکز مطالعات و برنامه ریزی البیان در نظرسنجی اخیر خود به بررسی گرایش ها و هم چنین دیدگاههای شهروندان عراقی نسبت به انتخابات پیش روی پارلمانی این کشور پرداخته است.در این نظر سنجی که دارای ۲۰ سوال اصلی است ۱۷۷۰ نفر مشارکت داشته اند. شیوه اجرای این نظر سنجی شیوه تلفنی بوده و پرسش شوندگان به صورت…
-
دگه عشائریه(ضربه عشیره ای)
دکه عشائریه، عبارت از رسمی ستیزه جویانه میان عشایر عراق است و مراد از آن وحشت آفرینی در میان اهالی یک عشیره با تیراندازی های خطرناک و کور بدون هدف گیری افراد و صرفاً گلوله باران کردن دیوارهای خانه و به آتش کشیدن اراضی و مزارع عشیره ی مورد نزاع است
-
قانون اساسی عراق
جمهوری عراق کشوری مستقل و دارای حاکمیت است که نظام حکومتی آن جمهوری پارلمانی دمکراتیک و فدرال است .
-
معرفی کتاب المنبر والدولة
کتاب دولت و منبر( خوانشی از خطبههای سیاسی نماز جمعه) از آخرین تولیدات مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی کربلا وابسته به عتبه حسینی است.
-
کفتگوی عمار حکیم با روزنامه مصری
روز پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ عمار الحکیم رهبر جریان حکمت عراق با روزنامه مصری الاهرام گفتگویی انجام داد که اهم موارد مطرح شده در این گفتگو به شرح زیر است :
-
نگاهی به پدیده گذشته گرایی در جامعه عراق
باز تولید ارزشهای ملی گرایی افراطی که به ویژه در سالهای اخیر در عراق تقویت شده است می تواند در راستای به چالش کشیدن بازیگری به نام جمهوری اسلامی ایران و هم چنین ظهور و بروز گرایش های ایران ستیزانه در میان جوانان عراق که آینده ساز این کشور هستند عمل کند
-
دوگانگی بدویت و تمدن در اندیشه علی الوردی
دیدگاههای علی الوردی در مورد جامعه عراق در تمامی آثار وی پراکنده است اما به طور خاص در کتاب خود با نام بررسی ماهیت جامعه عراق به بررسی ابعاد، ارزشها و چالش ها و مشکلات جامعه عراق می پردازد. وی در این کتاب به بیان نظریات خود در مورد جامعه عراق پرداخته است و مولفه ها و دلایل بسیاری از مشکلات…
-
سریال های عادی سازی رابطه با اسرائیل
دو سریال خلیجی که به مناسبت ماه رمضان در شبکه های عربی کشورهای خلیج فارس پخش می شود با واکنش ها و اعتراضات زیادی روبرو شده است و برخی از منتقدان، دست اندرکاران این سریال ها را به تلاش برای عادی سازی روابط با اسرائیل و فراموش کردن مظلومیت مردم فلسطین متهم می کنند.
-
آن روی سکه در " ناصریه "
در روزهای گذشته ناآرامی ها و اعتراضات مردمی در مناطق مرکزی و جنوبی عراق افزایش یافت و در این میان شهر «ناصریه» نسبت به سایر شهرها شاهد بیشترین خشونت ها و درگیری ها بود.
-
احتمالات موجود در مورد چشم انداز عراق
در این گزارش با تکیه بر واقعیت های سیاسی جاری در عراق، چشم انداز اوضاع سیاسی عراق را بررسی خواهیم کرد.
-
دلایل تشدید اعتراضات در ناصریه و بغداد
شهرهای بغداد و ناصریه و چند شهر دیگر عراق در روزهای ۲۳ و ۲۰۱۹/۱۱/۲۴ شاهد تشدید تظاهرات و اغتشاشات بوده و تعداد معترضان در خیابان افزایش یافته و چند مورد آتش سوزی در بغداد و ناصریه، از جمله آتش سوزی در ساختمان سازمان اوقاف شیعی و همچنین درگیری میان نیروهای امنیتی و تظاهرات کنندگان و استفاده چندبرابر…
-
اتفاقات امشب نجف چه کسی پشت ماجراست
عوامل اصلی اغتشاشات و آشوب های عراق (بخصوص در بغداد و نجف)
-
سید مقتدا صدر میثاق انقلاب اصلاحات را منتشر نمود
سید مقتدی صدر روز شنبه مورخ ۸ ـ ۲ ـ ۲۰۲۰ دستور عقب نشینی کلاه آبیان را از میدان تظاهرات صادر نمود.
-
ساز ناکوک رییس کُرد !
داووس از یک مجمع اثرگزار در رفع چالش ها و معضلات جامعه جهانی ، مانند برخی سازمان های بین المللی تبدیل به ابزاری در جهت سیاست های خودخواهانه شده است .
-
بررسی نظام انتخاباتی عراق
عراق پس از سقوط حاکمیت رژیم بعث شاهد کاربست نظام انتخاباتی تناسبی است که با توجه به شرایط خاص عراق به ویژه وجود اقوام و ادیان و طوایف مختلف برگزیده شده است.
-
پیشنویس قانون انتخابات مجلس نمایندگان عراق سال ۲۰۱۹
با توجه به مصوبات سابق پارلمان عراق و احکام بند اول از ماده ۶۱ و بند سوم از ماده ۷۳ قانون اساسی، ریاست جمهوری عراق در تاریخ ۲۰۱۹ قانون زیر را صادر نمود:
-
نظرسنجی مرکز مطالعات و پژوهش های الاضواء پیرامون دخالت خارجی در عراق
مرکز مطالعات و پژوهش های الاضواء که یک مرکز پژوهشی عراقی است نظرسنجی متوالی را پیرامون دخالت خارجی و هم چنین شعارهای تظاهرکنندگان درباره رد هر گونه دخالت خارجی انجام داده است.
-
تغییرات بنیادین در مجلس اعلی اسلامی عراق و دلیل اختلافات بین رهبران مجلس
اختلافات مجلس اعلی که پیش از این منحصر به نشست های ویژه مجلس بود اکنون بین رسانه ها دست به دست می شود. برخی تصور می کردند دلیل این اختلافات، برخواسته از اقدام عمار حکیم در تشکیل تشکّل جدید جوانان برگرفته از فرهنگ ها و وابستگی های مختلف جامعه بدون مطلع ساختن یا کسب موافقت شورای تصمیم گیری مجلس…