دین
-
پیشنهاد دولت نسبت به تغییر وضعیت کلیسا در گرجستان
بر اساس اطلاعات منتشر شده، حزب حاکم پیشنهاد اعلام مسیحیت ارتدکس را به عنوان دین دولتی ارائه کرد. در رابطه با این موضوع، جلسه ای از روحانیون بلندپایه در پاتریارکنشینی برگزار شد که وکلا نیز در آن حضور داشتند.
-
کلیسای انجیلی باپتیست گرجستان
کلیسای باپتیست انجیلی گرجستان که بیش از150سال از تاسیس آن میگذرد(در سال 2017 جشن 150 سالگی) در مدت زمان نسبتاً کوتاهی موجی از اصلاحات را پشت سر گذاشت و امروزه یکی از انجمن های مذهبی می باشدکه در گارد حفاظت از حقوق بشر ایستاده و کمک بزرگی به ترویج گفتگوی بین ادیان و توسعه فرهنگ مدارا می کند.
-
گفتگو و اصول کلیسای ارتدکس مدرن نسبت به فرقه های دیگر
کلیسای مسیح از همان ابتدا بر گفتگو با مردم متمرکز بود. اصل "بروید و شاگردان بسازید..." نه تنها الگویی از ارتباط کلامی را به ما ارائه می دهد، بلکه نگرشی را نسبت به دنیای خارج به ما ارائه می دهد که کلیسا نسبت به آن شفاف است و برای نجات آن فراخوانده شده است. گشاده رویی کلیسا برای همه ("بیا پیش…
-
یهودیت و گرجستان
کمتر کسی به یاد دارد که "یهودیت" نام دین سنتی یهودیان است. در گرجستان باستان معمولا به آن "هوریا ها"، "دین هوریا ها"، "دین موسی" یا "دین قدیمی" می گفتند. در زبان گرجی مدرن، یهودیان مترادف با یهودیت است، یعنی شریعت یهود، دین یهود. خود نام نشان می دهد که در قالب یهودیت با یک دین ملی سروکار داریم،…
-
پروژه "سرکوب به دلایل مذهبی در گرجستان شوروی" موفق به دریافت کمک هزینه شد
پروژه "سرکوب بر اساس مذهب در گرجستان شوروی" (طبق بایگانی وزارت امور داخلی) برنده مسابقه کمک های مالی دولتی برای تحقیقات در بنیاد ملی علوم شوتا روستاولی گرجستان شد.ابتکار مشترک آژانس دولتی امور مذهبی و آرشیو وزارت امور داخلی گرجستان یک برنامه مهم برای مطالعه و تجزیه و تحلیل کامل اطلاعات مربوط…
-
مقاله«پروتستانتیسم و پروتستان ها در گرجستان»-بخش اول
واژه های "پروتستان" و "پروتستانتیسم" از واژه لاتین Protestantion به معنای معترض و مخالف گرفته شده اند؛ به معنای رویارویی و مخالف بودن با عقاید و سنت ها (یعنی رویه، آداب و رسوم) کلیسای کاتولیک رومی است که در اواسط قرن سیزدهم در دل همین کلیسا پدید آمد و به تدریج ترقی کرد. این مجادله و اختلاف…
-
مقاله«پروتستانتیسم و پروتستان ها در گرجستان»-بخش دوم
گرجستان با ایمان و سنت مسیحیان اصلاح گر پروتستان و لوتریان آشنا شد که در جایگاه اصلی خود متفاوت بودند. این جایگاه در ادبیات کلامی "هزارهگرایی" (Chiliasm/Millennialism) نامیده می شود. این نام از کلمه یونانی "hilia" گرفته شده است که به معنای نام عددی "هزار" است. هزارهگرایان اعتقاد به ظهور…
-
ارائه گزارش سال 2022 درباره آزادی مذهب و عقیده در گرجستان توسط موسسه تساهل و تنوع
مؤسسه تساهل و تنوع (TDI)، با حمایت برنامه حاکمیت قانون USAID، گزارش سال 2022 را درباره آزادی مذهب و عقیده در گرجستان ارائه کرد. در مراسم رونمایی گزارش نمایندگانی از انجمن های مذهبی، سازمان های داخلی و بین المللی، دستگاه های دیپلماسی و نهادهای دولتی حضور داشتند.
-
روز نینو مقدس در کلیسای ارتدکس گرجستان
نینو قدیس، برابر با رسولان و روشنگر گرجستان (حدود 296 - حدود 338 یا 340م.) زنی بود که در قلمرو ایبریای قفقاز، که بخشی از گرجستان کنونی است، مسیحیت را تبلیغ می کرد. این امر منجر به مسیحی شدن خاندان سلطنتی ایبریا و در نتیجه مسیحی شدن گرجستان شد
-
آزادی مذهبی گرجستان در سال 2021
این گزارش که توسط وزارت امور خارجه آمریکا تهیه شده است مسائل مربوط به تبعیض و نابرابری مذهبی، و نظارت غیرقانونی سازمانهای مذهبی و روحانیون را در دوران کووید-19 همچون تصمیمات دادگاه مقدماتی در مورد آزادی مذهب، از جمله دعاوی قانون اساسی و نتایج دعاوی، موضوع استرداد اموال مصادره شده در دوره شوروی؛…
-
ملاقات رئیس آژانس دولتی امور ادیان گرجستان با مبلغ مذهبی مشهور انگلیسی
زازا واشاخمادزه، رئیس آژانس دولتی امور ادیان در روز، ۱ تیر ماه ۱۴۰۱، با دیوید گوردون هاتاوی، مبلغ مذهبی مشهور، کارگردان و مستندساز بریتانیایی، دکترای الهیات، که در گرجستان با فیلمهای "ربودن اروپا" و "مالک اورشلیم کیست؟!" محبوبیت دارد، دیدار و گفتگو کرد. این مبلغ بریتانیایی به دعوت کلیسای…
-
کلیسای ارتدکس، در جامعه در حال تغییر گرجستان
کلیسای ارتدکس گرجستان (GOC) یکی از مؤسسات مورد اعتماد در گرجستان است و رهبر آن، پاتریارک ایلیا دوم، محترم ترین فرد در این کشور است. شهرت مثبتی که کلیسای ملی در گرجستان از آن برخوردار است، عمدتاً ناشی از نقش تاریخی استثنایی است که در شکل گیری دولت گرجستان و حفظ هویت فرهنگی و معنوی گرجستان ایفا…
-
زندگی نامه ایلیای دوم
ایلیای دوم (به گرجیილია II:) متولد ۴ ژانویه ۱۹۳۳ و نام اصلی وی "ایراکلی غدوشاوری-شیولاشویلی" است. او پدرسالار، کاتولیکوس کل گرجستان و رهبر معنوی کلیسای ارتدکس گرجستان می باشد. او رسماً به عنوان کاتولیکوس-پتریارک کل گرجستان، اسقف اعظم متسختا-تفلیس و اسقف متروپولیتی بیچوینتا و تسخوم-آبخازیا،…
-
معرفی نسخه های خطی کتب مقدس گرجی
تاریخ نسخ خطی گرجی با ترجمه و رونویسی کتب مقدس آغاز می شود. کتب عهد عتیق به صورت قطعاتی بر روی صفحات پالمپسست مربوط به قرون ۸- ۵ حفظ شده است: سِفر پیدایش، پیامبران - اشعیا، حزقیال، ارمیا، عزرا اول و مزامیر. علاوه بر این قطعات، ترجمه های اولیه متون کتاب مقدس(قرن ۷ و۸)، به اصطلاحِ کتاب مقدس گردآوری…
-
معرفی کتابهای منتشره توسط اداره مسلمانان گرجستان و سازمان کمک و آگاهی جوانان این کشور در سال ۲۰۲۱
در تاریخ ۲۵ دسامبر، مدرسه اسلامی کوسالی میزبان کتابهای منتشر شده توسط اداره مسلمانان گرجستان و سازمان کمک و آگاهی جوانان گرجستان برای سال ۲۰۲۱ بود.
-
تقویم بین ادیان گرجستان در سال ۲۰۲۲ بر اساس طراحی جدید رونمایی شد.
آژانس دولتی امور دولتی ادیان گرجستان در سال ۲۰۲۲ میلادی برای اولین بار تقویمی را طراحی و چاپ نموده است که در هر ماه از تقویم ، عکس هایی از بناهای ادیان و فرقه های مختلف نمایش داده شده است.
-
دجه جوامع مذهبی گرجستان در سال ۲۰۲۲
آژانس دولتی امور ادیان گرجستان در ۱۲ ژانویه ۲۰۲۲، درخواستی را به نخست وزیر این کشور ارائه کرد که دولت نیز بر اساس بند ۲ ماده ۴ قطعنامه شماره ۱۱۷ (۲۷.۰۱.۲۰۱۴) به آژانس دستور داد تا بخشی از بودجه مصوب بین جوامع دینی گرجستان توزیع شود.لذا از مبلغ ۴.۵۰۰.۰۰۰ (چهار میلیون و پانصد هزار) لاری تصویب…
-
دیدار کاردار جمهوری اسلامی ایران با رئیس آژانس دولتی امور ادیان دولتی گرجستان
در تاریخ ۱۶ فوریه، زازا واشاقمادزه، رئیس آژانس دولتی امور ادیان گرجستان با آقای محمد قبادی راد، کاردار جمهوری اسلامی ایران در گرجستان ملاقات کرد. زازا واشاقمادزه ضمن تبریک انتصاب، ابراز امیدواری کرد که همکاری های آتی با طرف ایرانی بیش از پیش موفقیت آمیز باشد که دوستی دو کشور را تقویت کند.
-
روز نینو قدیس در گرجستان جشن گرفته شد
کلیسای ارتدکس گرجستان در تاریخ ۲۷ ژانویه روز یادبود نینو قدیس را جشن می گیرد. در این راستا مراسم جشن در کلیسا های سراسر گرجستان با رعایت مقررات ایمنی بهداشتی برگزار شد.
-
هیات آژانس امور ادیان گرجستان از مولداوی بازدید کرد
سفر هیات آژانس دولتی امور ادیان گرجستان به جمهوری مولداوی از ۱۹ ژانویه آغاز شد. این هیئت شامل: زازا واشاکمادزه، رئیس آژانس دولتی امور مذهبی، داویت داویتاشویلی، کارشناس ارشد خدمات پشتیبانی حقوقی آژانس و گوانتسا تسخوربادزه، مدیر پروتکل است.هیأت آژانس امور ادیان ملاقاتی در وزارت فرهنگ مولداوی…
-
۱۹ ژانویه، عید غسل تعمید عیسی مسیح است
کلیسای ارتدکس در ۱۹ ژانویه عید غسل تعمید را جشن می گیرد. مراسم مذهبی مرتبط با این عید در تمام کلیساهای فعال گرجستان برگزار شد. مراسم توسط اسقف اعظم گرجستان ایلیا دوم برگزار شد.
-
عید میلاد مسیح در چه روزی برگزار میشود.
در تاریخ ۷ ژانویه، جهان ارتدکس جشن باشکوه میلاد مسیح را جشن می گیرد. کریسمس (عید میلاد مسیح) یک جشن مذهبی مسیحی است که تقریباً در همه کلیساها در ۲۵ دسامبر جشن گرفته می شود و برخی از کلیساهای ارتدکس، از جمله کلیسای گرجی، ۷ ژانویه را بر اساس گاهشماری ژولینی جشن می گیرند.
-
نشست سالیانه روحانیون مسلمان گرجستان برگزار شد
نشست سالیانه اداره مسلمانان گرجستان با حضور شیخ رامین ایگیدوف رییس اداره مذکور با حضور روحانیون منطقه در تفلیس برگزار شد. در این جلسه گزارشی درخصوص فعالیت های انجام شده در هشت سال گذشته ارائه شد
-
میزبانی رئیس جمهور گرجستان از نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف
در آستانه سال جدید میلادی سالومه زورابیشویلی رئیس جمهور گرجستان میزبان نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف بود.رئیس جمهور گرجستان در این دیدار ، سال جدید میلادی ۲۰۲۲ را به مهمانان تبریک گفت و آرزو کرد که سال آینده با وحدت ملی برای گرجستان رقم بخورد زیرا این رضایت ملی است که به کشور اجازه می دهد تا…
-
میزبانی از نمایندگان تشکل های مذهبی
۱۶ نوامبر روز جهانی مدارا نامگذاری شده است. مدارا از اصول بنیادین زندگی اجتماعی است، که به طور طبیعی باید ریشه آن را در احترام به حقوق بشر و کرامت انسانی جستجو کرد. در واقع هر فرهنگی ارزش احترام را دارد و هیچ باوری مستحق تنفر یا تمسخر دیگران نیست.
-
سمینار مشترک آژانس امور دولتی ادیان گرجستان و یونیسف
آژانس دولتی امور ادیان و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) سمینار مشترکی با عنوان "نقش روحانیت در حمایت از حقوق کودکان» در شهر بورجومی برگزار کردند. این سمینار به منظور افزایش آگاهی رهبران مذهبی و با حضور نمایندگان تشکل های مذهبی در گرجستان برگزار شد.
-
همکاری در چاپ کتاب "رهبران دینی سرکوب شده در دوران شوروی"
رئیس آژانس و اعضای شورای بین ادیان گرجستان در مورد طرح پیشنهادی "آژانس ملی امور ادیان" و "وزارت امور داخلی گرجستان" برای همکاری در زمینه تدوین و انتشار کتابی درباره رهبران دینی مذاهب مختلف که در دوران شوروی سرکوب شده اند به توافق رسیدند.
-
برگزاری جلسه شورای بین ادیان در گرجستان
در تاریخ ۱۳ اکتبر، زازا وشاکمادزه، رئیس آژانس ملی امور ادیان گرجستان، همراه با نایب رئیس آژانس گیورگی اوکلبا، بدری چرکزیشویلی، مدیر آرشیو وزارت امور داخله با اعضای شورای بین ادیان که شامل نمایندگان کلیسای ارتدوکس گرجستان، ادراه کل مسلمانان گرجستان، نمایندگاه کلیساهای ارمنی ارمنی، کاتولیک، …
-
دیدار رئیس آژانس ملی امور ادیان با سفیر فوقالعاده و تام الاختیار آذربایجان در گرجستان
روز چهارشنبه، ۲۰ اکتبر جاری در اداره دولت گرجستان.، زازا واشاکمادزه، رئیس آژانس ملی امور ادیان گرجستان ، همراه با معاون آژانس گیورگی اوکلبا، با سفیر فوقالعاده و تام الاختیار آذربایجان در گرجستان، فایگ قولی اف، دبیر اول سفارت، انار رسول اف دیدار و گفتگو کردند.
-
دیدار رئیس آژانس دولتی امور ادیان گرجستان با شیخ الاسلام حاج الله شکور پاشازاده رئیس اداره مسلمانان قفقاز
شیخ پاشازاده روابط دو کشور همسایه را ویژه خواند و خاطرنشان کرد که محیط مساعدی که آذربایجانی ها در گرجستان در آن زندگی می کنند برای او مهم است