-
روز جهانی قدس روز تجدید پیمان برای حمایت از مردم فلسطین و آزادی مسجدالاقصی است
سکوت زمامداران اسلامی و جهانیان در برابر قتلعام مردم غزه یک جنایت تاریخی است
-
به نوروز و آیینهای باستانی جفا شده است
نوروز با وجود اینکه هزاران سال تاریخ دارد و نمیشود تاریخ مشخصی برای آغاز آن پیدا کرد، به دلیل اینکه با طبیعت سروکار داشته ـ یعنی با تغییر ایام و گردش فصول و نو شدن سال رابطه داشته ـ بنابراین همیشه از روزی که خلقت زمین و طبیعت و انسان بوده، باید بوده باشد.
-
نوروز؛ رویداد طبیعی و تحریمناپذیر
آقای ساکایی معتقد است که تحریم نوروز به معنای دشمنی با طبیعت است. به گفته او، طالبان نخستین کسانی نیستند که با این جشن طبیعت دشمنی کرده باشند، بلکه اعراب از همان نخستین سالهایی که به سرزمینهای ما رسیدند، با همه عرف و عادات مردم مخالفت کردند.
-
وزارت اطلاعاتوفرهنگ: حضور زنان در رسانهها با رعایت اصول اسلامی آزاد است
در دوران تحولهای سریع و پیچیدهای که در افغانستان شاهد استیم، نقش رسانهها در اطلاعرسانی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
-
زنان در افغانستان از حقوق اولیهای که شریعت اسلامی به آنان در نظر گرفته، محروم اند
یافتههای سلاموطندار نشان میدهد که ۲۳ نفر از ۲۶ زن گفتوگوشده در ۱۰ ولایت افغانستان، از حقوق اولیهای که شریعت اسلامی به آنان در نظر گرفته، محروم هستند.
-
گفتوگو با فردین هاشمی؛ شکست مدرنیزاسیون در افغانستان، نتیجه بیباوری تصمیمگیران سیاسی بود
شکست مدرنیزاسیون در افغانستان.
فردین هاشمی زاده سال ۱۳۶۱ در شهر هرات است. او دکترای روابط بینالملل دارد و استاد سابق دانشگاه کابل است.
-
تساهل و مدارا قربانی قبیله گرایی سیاسی در افغانستان
سیدحسین اشراق، پژوهشگر حوزه فلسفه و جامعهشناسی است. آقای اشراق معتقد است که قبیلهگرایی سیاسی در افغانستان، منطق تساهل و مدارا را با تهدید مواجه ساخته است. به گفته او، بحث تساهل و مدارا در افغانستان، متناسب با محتوای آن، از پشتوانه روشی بهره کافی ندارد
-
گفتوگو با فیضمحمد عثمانی؛ شریعت باید از دین جدا درک شود
فیض محمد عثمانی؛ شریعت باید جدای از دین درک شود
در افغانستان، هیچگاه ملت ساخته نشده و تساهل و مدارا شکل نگرفته است. به گفته او، مردم افغانستان نتواستهاند فهمی از «اسلام اصیل» داشته باشند و خاستگاه روستایی علمای دینی و چسبیدن به فروع دین به جای اصل دین، زمینههای مدارا از میان مردم گرفته است.
-
سیاستگذاری «همگرایی منطقهای» در حوزه تمدنی ایران فرهنگی
همگرایی منطقهای ضرورت حوزه تمدنی ایران فرهنگی
دکتر سپنتا بر این اعتقاد است که با سیاست «همگرایی منطقهای» که امری امکانپذیر است، میتوان بر همه مشکلات در حوزه تمدن ایران فرهنگی، غلبه کنیم و اگر اکنون از آن غفلت کنیم، نسل آینده این کار را خواهد کرد.
-
در گفتگو با هفته نامه راه مدنیت چاپ کابل تشریح شد
آخرین وضعیت چاپ و نشر در افغانستان
هفته نامه راه مدنیت چاپ کابل در اخرین شماره خود اقدام به مصاحبه با آقای ناصر مقصودی، بنیانگذار و مدیرمسئول انتشارات مقصودی در خصوص وضعیت فعلی چاپ و نشر در افغانستان پسا طالبان نمود