۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۲

مراسم عاشورا در کشور ترکیه در شهرهای شرقی آن اغدیر و قارص و همچنین در کلانشهر استانبول ( منطقه هالکالی استانبول) و نیز در مساجد و مراکز حضور شیعیان با شور وصف ناپذیری برگزار می شود.

مراسم عاشورا در کشور ترکیه از جمله در شهرهای شرقی آن اغدیر و قارص و همچنین در کلانشهر استانبول ( منطقه هالکالی استانبول) و نیز در مساجد و مراکز حضور شیعیان ترکیه با شور وصف ناپذیری برگزار می شود.

تجمع عاشورای امسال نیز در منطقه هالکالی و خیابانهای اطراف با حضور گسترده شیعیان ترکیه، و برخی از علویان برگزار شد. این مراسم از سوی برخی از شبکه جم تی وی ( شبکه متعلق به علویان ترکیه ) بصورت مستقیم پخش می شد. تعداد زیادی خبرنگار نیز این مراسم را پوشش خبری می دادند. همچنین در این مراسم که شاید بتوان گفت پرتعدادترین حضور مردم ترکیه در روز عاشوراست، مطابق هر سال تعدادی از مقامات دولتی از جمله فرماندار و شهردار منطقه، عزالدین دوغان رییس بنیاد جم ( متلعق به علویان ترکیه ) و نمایندگان مجلس ترکیه و ... حضور داشتند.

رجب طیب اردوغان که خود در سال ۲۰۱۰ میلادی به عنوان مهمان ویژه در این مراسم  حضور و سخنرانی داشتند نیز برای این مراسم پیامی ارسال داشتند.

 اکرم امام اوغلو شهردار کلانشهر استانبول هم در پیامی به مناسبت فراررسیدن ماه محرم هم گفتند: ماه محرم مهمترین ماه برای عاشقان اهل بیت (ع) است ، علوی ها با شروع عزاداری حسینی به مدت ۱۲ روز برای درک و فهم محرومیت امام حسین از آب روزه آب می گیرند.

در خصوص مواضع دولت ترکیه نسبت به بزرگداشت عاشورای حسینی می توان گفت با توجه به حب به اهل بیت (ع) در ترکیه احترام خاصی به اهل بیت (ع) در ترکیه از گذشته وجود داشته و دارد، و به همین دلیل مانع و مشکل خاصی از سوی حاکمیت ترکیه در این زمینه مشاهده نشد. حتی یک روز پس از برگزاری مراسم  عاشورای حسینی در منطقه هالکالی استاندار استانبول با حضور در مرکز زینبیه با شیخ صلاح الدین اوز گوندوز از علمای برجسته شیعه ترکیه و امام جمعه زینبیه در منطقه هالکالی دیدار و گفتگو کرد.

به ابتکار یکی از گروههای شیعی در ترکیه امسال در روز عاشورا در برخی از میادین کلانشهر استانبول  چادرهای محرم برپا شد و شعار اصلی این چادرها این بود " ماه محرم عید نیست بلکه ماه ماتم و عزاست " در این چادرها سعی شد با پخش بروشور و بطری های آب با این شعار در روشنگری افکار عمومی مردم ترکیه نسبت به واقعیت ماه محرم و عاشورا اقدامی صورت بگیرد. این چادرها با مجوز شهرداری ها مناطق استانبول برپا شده بود.

سازمان دیانت ترکیه هم مطابق هرساله پیامی به مناسبت فرار رسیدن ماه محرم منتشر کرد و واقعه کربلا را یکی از تلخ ترین وقایع انسانی در طول تاریخ خواند. از سوی جریانهای  واگرا هم موضع گیری خاصی نسبت به مراسم عاشورا مشاهده نگردید .

درباره همکاری و مشارکت افراد و گروههای غیرشیعی در برگزاری مراسم عاشورا ، می توان به حضور گسترده  برخی از علویان ترکیه در مراسم روز عاشورا و ماه محرم اشاره کرد.

 برخی از گروه­های سنی و مستبصرین نیز در برگزاری ماه محرم در قالب گروه­ها و سازمان های مردم نهاد با برگزاری شب های شعر کربلا در این برنامه ها مشارکت داشتند.

در پایان می توان گفت مراسم عاشورای حسینی در ترکیه و بویژه در استانبول هر ساله با مشارکت و حضور گسترده تر شیعیان و علاقه مندان به اهل بیت (ع) برگزار می شود .

کد خبر 1403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =