روزنامه سوزجو چاپ ترکیه با انتشار گزارشی به قلم علی گولن خبرنگار این روزنامه، درباره سرخوردگی و ناامیدی جوانان این کشور و مهاجرت به اروپا، به بررسی این بحران پرداخته است.
در این گزارش که با عنوان «امید در ترکیه به پایان رسیده است، آنها (جوانان) آینده را در اروپا می بینند»، آمده است: جوانانی که در ترکیه امید خود را از دست داده اند به اروپا سرازیر می شوند. در یک سال ۲۵۰ هزار تبعه ترکیه به آلمان رفتند که ۱۲۶ هزار نفر از آنها در آنجا اقامت گرفتند. فرار مغزها از ترکیه در سال به ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. جوانان در ترکیه اکنون امید خود را به اقتصاد، سیاست و کیفیت استانداردهای زندگی قطع از دست داده اند. در نتیجه ای نا امیدی انفجار «فرار مغزها» به اروپا، به ویژه به آلمان رخ داده است.
پانصد هزار جوان ترکیه ای در یک سال تنها به آلمان مهاجرت کردند. با احتساب مهاجرتهایی که به سایر کشورها انجام می شود، مهاجرت مغزها سالانه به بیش از ۵۰۰ هزار نفر می رسد.
۱۲۶ هزار و ۴۸۷ نفر از جوانانی که در یک سال گذشته به آلمان مهاجرت کردند، توانستند از این کشور اقامت بگیرند که بسیاری از آنها متخصص، پزشک، مهندس، پرستار، تاجر و تکنسین کامپیوتر بودند.
از سوی دیگر تعداد جوانانی که در سال ۲۰۲۳، به طور غیرقانونی کشور را ترک کردند، با تعداد کسانی که به طور قانونی و پس از یافتن شغل، یا ابتدا تحصیل و سپس کار در آلمان، ترکیه را ترک کردهاند برابر است. اکثر مهاجران غیرقانونی کسانی هستند که از یافتن شغل یا آینده در ترکیه نا امید هستند.
به این ترتیب در سال ۲۰۲۳ در مجموع ۲۵۰ هزار ترکیه ای به آلمان مهاجرت کردند. این تعداد هر سال در حال افزایش است و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری به بیش از ۳۰۰ هزار نفر برسد.
بنا بر این گزارش میانگین سنی کسانی که به آلمان مهاجرت می کنند، بین ۲۲ تا ۲۷ سال است. به غیر از کسانی که پس از ازدواج با تبعه آلمان، به این کشور مهاجرت می کنند، متخصصان و برنامه نویسان کامپیوتر حرف اول را می زنند. پس از آنها پزشکان و کسانی که تخصص یا آموزش در حرفه های مختلف را دارند، در رده های بعدی قرار می گیرند.
در بخشی از این گزارش با اشاره به نتایج بررسی بنیاد آلمانی کنراد آدانوئر با عنوان «بررسی وضعیت جوانان ترکیه در سال ۲۰۲۳» آمده است:
۶۲.۲ درصد از جوانان ترکیه وضعیت عمومی اقتصادی را بد ارزیابی می کنند و ۳۲.۲ درصد آنها می گویند که این بزرگترین چالش در آینده نزدیک است. ۸۳.۸ درصد امیدی به رفع آن از سوی دولت ندارند.
۷۵ درصد جوانان سیاست حداقل دستمزد دولت را نمی پسندند و ۶۶.۹ درصد مخالف سیاست خصوصی سازی هستند.
۸۸.۷ درصد معتقدند که توزیع درآمد در ترکیه ناعادلانه است. ۶۳ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی بنیاد کنراد آدانوئر گفته اند در صورت امکان ترکیه را ترک می کنند. این امر نشان میدهد که هدف جوانان دستیابی به استانداردهای زندگی بهتر است.
۱۴.۵ درصد جوانان کشور مورد علاقه خود را آلمان ذکر کرده اند. پس از آن آمریکا با ۱۳.۸ درصد و انگلیس با ۹.۸ درصد قرار دارند.
۸۱.۲ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی معتقدند که حاکمیت قانون در کشور آسیب دیده است. میزان کسانی که نحوه مدیریت کشور را نمی پسندند ۷۰.۴ درصد و میزان کسانی که بر رعایت نکردن حقوق بشر تاکید دارند ۷۳.۳ درصد است.
۶۹.۹ درصد جوانان معتقدند که ترکیه بسیار ضعیف اداره می شود و ۷۴.۳ درصد از نظام ریاستی راضی نیستند، آنها فکر می کنند که سیستم پارلمانی برای جمهوری ترکیه مناسب تر است.
منبع: سایت رسمی روزنامه سوزجو ۴ اوت ۲۰۲۴
https://www.sozcu.com.tr/turkiye-de-umut-bitti-gelecegi-avrupa-da-goruyorlar-p۷۰۹۵۷
نظر شما