به گفته وی، در حال حاضر کار برای گنجاندن مکانهای تاریخی و فرهنگی قزاقستان در فهرست میراث جهانی یونسکو ادامه دارد. بدین منظور اسناد مربوطه برای مکان های تاریخی اوترار، سیگانک، کولتوبه یاسی، ژانکنت، سائوران، ژتی اسار تدوین شده است.
به گفته وزیر فرهنگ و اطلاعات قزاقستان ، این فرآیند نسبتاً فشرده است، زیرا یکی از اساسی ترین الزامات یونسکو وضعیت فیزیکی این بناها است. ایشان همچنین از مدیران مناطق خواست به یاد داشته باشند که این اقدام مزایای اقتصادی فراوانی برای مردم مناطق مذکور دارد.
گفتنی است تاکنون چندین بنای تاریخی قزاقستان در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده است که از آن جمله میتوان به آرامگاه خواجه احمد یسوی، یکی از معروف ترین مکان های تاریخی کشور و اثر برجسته هنر معماری قرون وسطی در آسیای مرکزی؛ بنای فرهنگی تاریخی تنبلی که دارای سنگنگارههایی با قدمت ۴۰۰۰ ساله است و تعداد کل نقاشیهای آن به ۵۰۰۰ عدد میرسد؛ مجموعه کاخ آکیرتاس، یکی از پررمزورازترین بناهایی که در قرن ۸-۱۲ ساخته شده است و وزن هر بلوک سنگی در دیوارهای آن حدود یک تن و برخی حتی به بیش از 10 تن میرسد. این بنا در جاده بزرگ ابریشم قرار دارد؛ و مقبره عایشه بی بی که از نظر زیبایی و تنوع نقوش کندهکاری شده، آثار سنتی یادبود کمی با آن قابل مقایسه است، اشاره کرد.
منبع:
نظر شما