بیست ‌و دومین نشست دبیرخانه کنگره ادیان جهانی و سنتی در پایتخت قزاقستان

بیست و دومین نشست دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در تاریخ ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد.

در بیست‌ودومین نشست دبیرخانه کنگره رهبران ادیان جهانی که در تاریخ ۱۷ مهر ۱۴۰۳ در شهر آستانه برگزار شد، با سخنرانی مولن آشیمبایف رئیس مجلس سنا رسمیت یافت. آشیمبایف در آغاز سخن خود به اهمیت مشارکت جوانان در گفتگوی بین ادیان و فرهنگ‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از ابتکارات مهم مطرح‌شده به عنوان بخشی از مفهوم توسعه کنگره، برگزاری مجمع رهبران دینی جوان است. بدیهی است که مشارکت فعالتر جوانان در گفتگوی ادیان و بین فرهنگی ضروری است. مشارکت رهبران جوان در کار کنگره به حفظ سنت‌ها و تداوم گفت‌وگوی بین تمدن‌ها و ادیان کمک می‌کند. رئیس مجلس سنا خاطرنشان کرد: این پیشنهاد در چارچوب نشست فعلی در حال اجراست و فردا نمایندگان جوان مذاهب مختلف، سازمان‌های عمومی بین‌المللی، دانشمندان و سیاستمداران آینده‌دار در آستانه گرد هم می‌آیند و درباره نقش رهبران جوان در توسعه هماهنگ دنیای مدرن بحث می‌کنند. من مطمئن هستم که این اقدامات و سایر اقدامات به توسعه و رشد بیشتر نفوذ کنگره ما و همچنین ارتقای دیپلماسی معنوی، برقراری گفتگوی بین مذهبی و بین فرهنگی در سطح جهانی کمک خواهد کرد.

رئیس مجلس سنای قزاقستان همچنین در مورد خطرات بزرگی که در صورت استفاده از فرصت‌های جدید در جهت مخرب به وجود می‌آید، صحبت کرد و گفت: به گفته کارشناسان، یکی از تهدیدهای اصلی در حوزه اطلاع‌رسانی، انتشار گسترده اطلاعات نادرست و اخبار جعلی است. از منابع هوش مصنوعی نیز می‌توان برای این اهداف استفاده کرد که می‌تواند منجر به درگیری‌های مختلف بین گروه‌های قومی، مذهبی و اجتماعی شود.

او توسعه سریع شبکه‌های عصبی و هوش مصنوعی را یکی دیگر از چالش‌های کنونی که امروزه بشریت با آن مواجه است و بحث‌های متعددی را نیز به دنبال دارد، دانست و معتقد است اگرچه فناوری‌های دیجیتال در دنیای مدرن امروزی فرصت‌های خوبی برای پیشرفت ارائه می‌کنند، اما در عین حال چالش‌های جدیدی را نیز به همراه دارند.

پس از ایشان، آیدا بالایوا، وزیر فرهنگ و اطلاعات قزاقستان در سخنان خود بر اهمیت توسعه دیپلماسی معنوی تاکید کرد. او گفت: ابتکاراتی برای ایجاد موسسه سفیران حسن نیت اجرا خواهد شد که رویداد بسیار مهمی است و ما به شما سفیران برای ترویج دیپلماسی معنوی بسیار امیدواریم. او افزود: هدف راهبردی ما برای ۱۰ سال آینده تقویت دیپلماسی معنوی با راه‌اندازی نهادهای جدید کنگره سفیران حسن نیت، کنگره رهبران مذاهب جهانی و سنتی و مجمع رهبران جوان مذهبی است. ما برنامه‌های مشخصی را تعریف کرده‌ایم و چشم‌انداز روشنی از چگونگی دستیابی مشترک به این اهداف داریم.

وزیر فرهنگ و اطلاعات تاکید کرد که قزاقستان همراه با شرکای خود در دبیرخانه و کنگره، فعالانه برای ترویج این مفهوم در جامعه بین‌المللی تلاش می‌کند و تاکنون میزگردهای موضوعی را در هند، ترکیه، مصر و واتیکان به همراه شرکای کنگره برگزار کرده‌اند.

به عنوان بخشی از اطلاع‌رسانی به جامعه جهانی در مورد فعالیت‌های کنگره، بیش از ۱۸۰۰ مطلب مختلف در طول دوره بین کنگره‌های گذشته و آتی منتشر شد که از آن جمله می‌توان به رسانه‌های برتر خارجی نظیر یورونیوز، بی بی سی، سی ان ان، بلومبرگ، واشنگتن پست، الجزیره، شین هوا و واتیکان نیوز اشاره کرد.

بیست ‌و دومین نشست دبیرخانه کنگره ادیان جهانی و سنتی در پایتخت قزاقستان

سپس، علی اکبر ضیایی رئیس مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات جمهوری اسلامی ایران سخنان خود را با محوریت چالش‌هایی که امروز همه دنیا با آن مواجه هستند، آغاز نمود. او با تاکید بر این که منطقه خاورمیانه امروز به نقطه حساس تاریخی خود نزدیک شده است گفت:

چنین جنگ‌هایی تهدیدی برای نابودی بیمارستان‌ها، مدارس و کشتار مردم بی‌دفاع در منطقه است. بیش از ۴۵ هزار نفر کشته می‌شوند، بسیاری از زنان، کودکان و بزرگسالان در مناطق مسکونی جنوب بیروت مورد حمله قرار می‌گیرند. جامعه دینی نباید نسبت به این ویرانی‌ها بی‌تفاوت بماند.

موضوع دیگری که وی بحث در مورد آن را در دبیرخانه مهم می‌دانست، هوش مصنوعی بود. به گفته وی، شیوع گسترده این پدیده بر باورهای مردم و ارزش‌های دینی تاثیر می‌گذارد. او معتقد است: جامعه دینی باید مطابق با این تحول تکنولوژیک، خود را متحول کند؛ این تغییرات چالش مهمی برای پیروان ادیان سنتی خواهد بود و در سال‌های آینده ما را با مشکلات امنیتی و ضددینی مواجه خواهد کرد. ما باید در اوج تکامل فکری و قدرت بایستیم و لازم است برای ۱۰ سال آینده یک برنامه منظم در زمینه دین تهیه کنیم.

وی در ادامه توضیحاتی را درباره علت خطرناک بودن هوش مصنوعی داد و گفت: هوش مصنوعی مبتنی بر آزادی بی‌قید و شرط فردی و همچنین دسترسی به اطلاعات است. در همه ادیان و مناسک، فلسفه دینی مبتنی بر باورهای خاصی است که جوهر یک دین معین را تشکیل می‌دهد. یک فرد دارای آزادی انتخاب بین لیبرال و دموکراسی است. مردم باید در مجامع مذهبی متمرکز شوند تا از این هرج و مرج فکری جلوگیری شود.

وی همچنین به عدم اعتماد به اطلاعات و داده‌های پردازش‌شده توسط رایانه و هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت این امر امکان استفاده از سلاح و هوش مصنوعی را ایجاد می‌کند و می‌تواند باعث بحران و از بین رفتن ارزش‌های والای دینی و انسانی و در نهایت منجر به تغییراتی در قوانین حقوقی و کیفری شود.

نکته:

در این مراسم بیش از ۳۰ رهبر مذهبی و رؤسای سازمان‌های بین‌المللی از بیش از ۲۰ کشور جهان (ایران، آذربایجان، واتیکان، بریتانیا، مصر، هند، قطر، چین، عربستان سعودی، مغولستان، امارات، پاکستان، پرتغال، کره، روسیه، تایلند، سوئیس و ژاپن و سایر کشورهای دیگر) شرکت نمودند.

علاوه بر این، رهبران انجمن‌های مذهبی قزاقستان به نمایندگی از اسلام، ارتدکس، کاتولیک، لوترانیسم و ‌یهودیت در کار دبیرخانه شرکت می‌کنند.

یکی دیگر از ابتکارات مهم در چارچوب مفهوم توسعه کنگره، برگزاری مجمع رهبران جوان دینی است که ۱۸ مهرماه در آستانه برگزار می شود.

بیست ‌و دومین نشست دبیرخانه کنگره ادیان جهانی و سنتی در پایتخت قزاقستان
بیست ‌و دومین نشست دبیرخانه کنگره ادیان جهانی و سنتی در پایتخت قزاقستان
بیست ‌و دومین نشست دبیرخانه کنگره ادیان جهانی و سنتی در پایتخت قزاقستان

کد خبر 21347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =