18 آذرماه 1403 نتیجه انتخابات ریاست جمهوری کشور غنا مشخص شد. در این انتخابات، جان درامانی ماهاما[1]، کاندیدای حزب "کنگره دموکراتیک ملی[2]" موفق شد کاندیدای حزب حاکم یعنی محمدو باومیا[3]، را شکست دهد. ماهاما همچنین موفق شد که اکثریت پارلمان را نیز به دست آورد.
باومیا نماینده "حزب میهن پرستان جدید[4]" و معاون رئیس جمهور، پیش از اعلام رسمی کمیسیون انتخابات و به منظور اجتناب از تنش و حفظ صلح، شکست در انتخابات ریاست جمهوری را پذیرفت که خود نشانی از انسجام اجتماعی و فرهنگی در جامعه غنا و اعتماد جامعه به سازوکار انتخابات است.
در واقع، برگزاری موفق همزمان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان، با توجه به بدتر شدن شرایط اقتصادی غنا، از طرف ناظران به عنوان آزمونی برای دموکراسی در قاره آفریقا و مشخصا غرب آفریقا تلقی می شد که اخیرا در معرض خشونت و کودتاهای مختلف قرار گرفته است. بلوک منطقه ای معروف به اکوواس[5] در غرب آفریقا نیز انتخابات جمهوری غنا را مسالمت آمیز و به مثابه روندی که در غنا ادامه دارد، تعریف کرده است.
ماهاما که 65 سال سن دارد از جولای 2012 تا ژانویه 2017، رئیس جمهور غنا بود. وی دوباره موفق شد کرسی ریاست جمهوری را به دست آورد و اقبال رای دهندگان را به خود جلب کند. هرچند دلیل اصلی اقبال رای دهندگان به ماهاما، نارضایتی مردم نسبت به مدیریت اقتصادی حزب حاکم می باشد اما رئیس جمهور منتخب در کمپین های تبلیغاتی خود وعده داده است که که کشور غنا را در عرصه های مختلف احیا کند. اساسا پیش از انتخابات، نظرسنجی های انجام شده، پیروزی ماهاما در دور اول، به خاطر نارضایتی گسترده از اقتصاد کشور و بحران ناشی از استخراج غیرقانونی طلا، را پیش بینی کرده بودند. مردم غنا به تخریب محیط زیست در اثر استخراج معادن، در مقیاس کوچک و بدون مجوز، معترض بودند؛ مسئله ای دیرینه که بخش های وسیعی از زمین ها را توسط چاله ها و رودخانه های بزرگ آلوده کرده است. تشخیص مردم غنا این بوده حزب کنگره دموکراتیک ملی به خواسته های آنها توجه می کند.
حزب کنگره دموکراتیک ملی در منشور خود به صراحت معتقد است که مسئولیت دولت است که زیرساخت ها را برای شهروندان خود فراهم کند. به این خاطر حزب بر توسعه زیرساخت ها در غنا تمرکز دارد. آنها همچنین از تمرکززدایی حمایت می کنند و به مقامات محلی اجازه می دهند تا بر ابتکارات توسعه خود نظارت کنند. از حیث فرهنگی، این حزب به جای ترویج مطالعات آکادمیک طولانی مدت، بر دوره های کوتاه مدت حضور در کلاس های درس با تمرکز بر کسب مهارت ها و آموزش در حین کار تاکید می کند. زیرا به اعتقاد آنها این شیوه از آموزش در خدمت توسعه اقتصادی است. در واقع این حزب، زیرساخت های آموزشی را برای تسهیل یادگیری و کمک به توسعه در اولویت قرار می دهد.
همچنین، حزب کنگره دموکراتیک ملی تاکید قابل توجهی بر توانمندسازی زنان دارد. برای مثال، منشور ۲۰۲۴ این حزب شامل پیشنهادی برای ایجاد یک بانک زنان است که به طور کامل توسط زنان اداره می شود. از منشور حزب در سال 1992 تا کنون، بخش قابل توجهی از دستور کار حزب کنگره دموکراتیک ملی به توسعه زنان اختصاص یافته است. تاکید بر آموزش و توسعه زنان به این خاطر است که این حزب از فلسفه و اصول سوسیالیستی کوآمه نکرومه[6] الهام می گیرد و عدالت اجتماعی، مداخله دولت به سود رفاه جمعی را در اولویت قرار می دهد. عدالت اجتماعی مفهوم کانونی حزب کنگره دموکراتیک ملی است که دولت های منبعث از این حزب تلاش داشته اند که آن را در همه حوزه ها و ابعاد و از جمله فرهنگ پیاده کنند.
منابع:
Ghana's ex-President John Mahama is set to return after rival concedes election | AP News
https://edition.cnn.com/2024/12/08/africa/john-mahama-reelection-ghana-intl/index.html
NDC. (2004). National Democratic Congress, 2004 manifesto : a better Ghana. https://searchworks.stanford.edu/view/5758837
نظر شما