در سال میلادی گذشته ۳۶۷ هزار نفر در مسابقه بزرگ اقوام ثبت نام کردند که نسبت به سال ۲۰۱۶ چهار برابر افزایش یافته است.

"ایگور بارینوف" رئیس آژانس امور اقوام روسیه در جمع­ بندی مسابقۀ بزرگ قوم­شناسی اعلام کرد که در سال جاری ۳۶۷ هزار شهروند روسیه و همچنین از ۱۴ کشور جهان در این رقابت شرکت داشته­ اند که این تعداد نسبت به سال ۲۰۱۶ چهار برابر افزایش داشته است.

برای شرکت در این مسابقه ۲۶۰۰ پایگاه در داخل و خارج از کشور به کار گرفته شد، این در صورتی است که سال گذشته این رقم ۸۰۰ بوده است. در این پایگاه­ ها ۱۶۷ هزار نفر – ۵ برابر سال گذشته – دانش خود را در زمینۀ آداب و رسوم، فرهنگ و تاریخ ملت­های روسیه مورد سنجش قرار دادند. با حمایت خبرگزاری تاس، روزنامۀ «حقیقت کامسامولی» و دولت اودموردیا در برگزاری و سازماندهی مسابقه به صورت الکترونیکی، بیش از ۲۰۰ هزار شرکت­کننده به صورت آنلاین در این مسابقه شرکت داشته ­اند.

به گفته ایگور بارینوف، بیشترین تعداد پایگاه برگزاری و شرکت­ کننده در مسکو (۱۸ هزار نفر) و جمهوری ساخا (یاکوتیا) (ده هزار نفر) بوده است. برای مثال در سرمای یاکوتیا دراویمایسکی اولوس سه پایگاه به این رقابت اختصصاص داده شده بود. این رقابت در شرایط آب و هوایی ۴۵ درجه در این منطقه برگزار شد.

سال جاری نه تنها تعداد پایگاه­های برگزاری و همچنین شرکت­ کنندگان افزایش داشته است، بلکه رویکرد نوینی در انتخاب اماکن برگزاری این مسابقه اتخاذ شده بود. این رقابت در کشتی یخ­شکن "ولادی­واستوک" در مورمانسک، در قلعۀ قدیمی نارین قلعه در شهر دربند، برج صد متری "ساگلاسیه" در ماگاس، در دانشگاه نظامی قزاق کوبان در کراسنودار برگزار گردید.

بعلاوه سال جاری کشورهای مشترک­ المنافع هم با حمایت سازمان همکاری­های روسیه "روس ﺳﺎﺗﺮودﻧﯿﭽﺴﺘﻮا" در این مسابقه شرکت داشتند. قرقیزستان با اختصاص ۲۳%  شرکت­کنندگان به خود بیشترین علاقه را به این رقابت نشان داد. تاجیکستان و ملداوی هم از لحاظ تعداد شرکت­کنندگان به ترتیب جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

ایگور بارینوف گفت: "برای شهروندان کشورهای مشترک ­المنافع، تقویت روابط با روسیه را به همراه خواهد داشت و همچنین از حمایت معنوی و  فرهنگی ما برخوردار خواهند بود. تاریخ و آداب و رسوم نباید به دست فراموشی سپرده شوند."

امتیاز متوسط در روسیه ۱۷،۴ است که یعنی ۴% نسبت به سال گذشته بهبود یافته است. در کشورهای مشترک‌المنافع امتیاز متوسط کمتر از ۱۶،۵ می­باشد. ایگور بارینوف گفت: "این مسئله به این دلیل است که در کشورهای اطراف در میان شرکت­کنندگان، جوانان بیشترین سهم را به خود اختصاص می­دهند و متاسفانه دانش آنها نسب به نسل قبل کمتر است. ما هم به همین سبب این رقابت را برگزار می­کنیم تا نقاط ضعف را مرتفع سازیم. من یقین دارم قطعا از پس این کار برخواهیم آمد."

همانند سال گذشته زنان حضور گسترده­تری در این رقابت داشتند و  ۷۰% شرکت­کنندگان را زنان تشکیل داده بودند. از روسیه ۶۰% و از کشورهای مشترک­المنافع ۸۰% از شرکت­کنندگان را جوانان (تا ۲۵ سال) تشکیل می­دادند.

رئیس آژانس امور اقوام با اشاره به محبوبیت رو به رشد این رقابت افزود: "این رقابت فرصتی در اختیار اقوام قرار می­دهد تا توجه و احترام را نسبت به خود برانگیزند و اهمیت جامعه و دولت را به حفظ تنوع قومی فرهنگ­ها و آداب و رسوم را درک کنند. این مسابقه همچنین تاکیدی بر غنای معنوی روسیه است که موجب افتخار همه شهروندان می باشد. مهمترین هدف این مسابقه، آگاه ساختن شهروندان و اطلاع رسانی در خصوص تنوع فراوان قومیتی کشورمان است."

"آناتولی براوین" وزیر توسعه انستیتوی مدنی جامعه جمهوری ساخا (یاکوتیا)، با اشاره به رشد علاقه به تاریخ و فرهنگ ملل روسیه در نتیجه پایان این مسابقه گفت: «کارشناسان پس از اتمام این رقابت از رشد ناگهانی شمار جستجوهای اینترنتی مربوط به اقوام روسیه خبر داده اند. تعداد مراجعه­کنندگان کتابخانه­ها نیز افزایش یافته است؛ این بدان معناست که این رقابت موجب ایجاد انگیزه برای دانستن اطلاعات بیشتر در مورد اقوام همسایه شده است."

منبع خبر: آژانس فدرال امور اقوام

http://fadn.gov.ru/news/۲۰۱۷/۱۲/۱۲/۳۵۰۷-v-etom-godu-bolshoy-etnograficheskiy-diktant-napisali-۳۶۷-tysyach-chelovek-v-۴-raza-bolshe-chem-v-۲۰۱۶-godu

کد خبر 2266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =