در تاریخ ۳ ژوئن بالغ بر ۵۰۰ نفر از جامعه مهاجران چچنی از ۱۳ شهر فرانسه در تجمعی در مرکز پاریس مخالفت خود با تروریسم را اعلام نمودند. آنها حمله تروریستی با چاقو به عابران در پاریس توسط حمزه عظیم اوف که متولدچچن بود را به شدت محکوم کردند و از رسانه های دولت فرانسه خواستند تا موضعگیری مغرضانه خود را در رابطه با تروریست دانستن چچنی ها تغییر دهند.
لازم به ذکر است که در تاریخ ۱۲ می در پاریس حمزه عظیم اف-متولد چچن- با چاقو به سمت عابران حمله ور می شود و در نتیجه این حمله تروریستی، یک فرد کشته و یک نفر مجروح می شود. البته فرد ضارب دستگیر می شود. مسئولیت این حمله تروریستی را گروه تروریستی داعش بر عهده گرفت.
پس از این اتفاق، رمضان قدیروف رئیس جمهور چچن، متولد چچن بودن فرد ضارب را تایید کرد، اما مسئولیت این اتفاق را با دولت فرانسه دانست. در واکنش به این موضع قدیروف، ژان- ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه به شدت عکس العمل نشان داد و قدیروف را دیکتاتوری خواند که حقوق بشر را در جمهوری چچن زیر سوال برده و پایمال کرده است. تحلیلگران دلیل اصلی این عکس العمل از طرف فرانسوی ها را پیچیدگی روابط سیاسی چچن و فرانسه و هم چنین تهدیدات تروریستی و منفی بودن وجهه رمضان قدیروف در اروپا دانستند.
به گفته مایربک واچاگایف،تاریخشناس و خبرنگار ساکن فرانسه که در جمع شرکت کنندگان تجمع هم حضور داشت، این تجمع از سال ۲۰۰۳ تا کنون در نوع خود بی نظیر بوده است.
یکی از شرکت کنندگان در تجمع که نوشته «چچنی ها تروریست نیستند» را در دست دارد می گوید، «ما اینجا جمع شده ایم تا از رسانه ها بخواهیم دست از تروریست شمردن چچنی ها بردارند. چرا وقتی در مسابقات ورزشی موفقیتی کسب می کنیم از ما با عنوان «روس» ها یاد می کنند، اما بعد از چنین اتفاق هایی ما «چچنی» هستیم. همگی ما اعضای یک خانواده هستیم و همه جا خوب و بد پیدا می شود.»
شرکت کنندگان همچنین اعلامیه ها و نوشته هایی چون: «ما هم مثل شما شهروند فرانسه هستیم»، «جامعه چچن هم مخالف تروریسم است»، «رسانه های فرانسه، موضع خود را در قبال ما تغییر دهید.» را در دست داشتند.
فرد دیگری خاطر نشان کرد، «باز هم موضعی تقابلی در قبال ما اتخاذ شده است که دوباره رانده شویم. اما فرانسه شبیه هر کشوری نیست و اینجا آزادی حرف اول را میزند.»
هدف اصلی از این تجمع ابراز همدردی با قربانیان حادثه تروریستی و اعلام انزجار از تروریسم و اینکه رسانه ها دست از اتهام زنی بردارند و چچنی ها را تروریست نخوانند، بوده است.
جمبولات سلیمانوف به عنوان کسی که این تجمع را راه اندازی کرده بود ابراز داشت، «با وجود اینکه هجده سال از مهاجرت چچنی ها به فرانسه می گذرد، اما متاسفانه هنوز فرصت ادغام این دو حاصل نشده است و جامعه فرانسه ما را نپذیرفته است. فرد تروریست هیچ ربطی به جامعه چچنی ساکن فرانسه نداشته و حتی در مساجد ما هم حضور نداشته است. متاسفانه جوانان چچنی بیشترین آسیب ها را از این ایدیولوژی های غلط می بینند. البته این واقعیت غیر قابل انکار است که بعد از جنگ دوم چچن وجهه چچنی ها خدشه دار شده است و این ایدیولوژی های غلط و افراطی رواج یافته است.
متاسفانه به دلیل عدم تسلط مهاجران چچنی مسن ساکن فرانسه به زبان فرانسه، ارتباط ما با جامعه فرانسه بسیار ضعیف است و آنها اطلاعات کمی از ما دارند و فقط ما را به عنوان قومیت اقلیتی که در فرانسه ساکن هستند می شناسند.»
سلیمانوف خاطر نشان کرد، «جبهه مخالفی که رسانه های فرانسه در قبال چچنی ها اتخاذ کرده اند، بسیار شدت گرفته است و تا جایی پیش رفته است که علنا اعلام می کنند که مسلمانان چچنی بیست برابر تهاجمی تر از سایر مسلمانان هستند. این در حالی است که از سال ۲۰۱۵ که فرانسه مورد تهدیدات تروریستی قرار گرفته خفیف ترین حمله توسط یک تروریست که زاده ی چچن بوده رخ داده است و موارد تروریستی دیگر حجم بسیار گسترده تری داشته اند.
لازم به ذکر است که بعد از این حادثه تروریستی مقاله ای در فرانسه انتشار یافته بود که در آن به این موضوع که هفت تا هشت درصد از فرانسوی هایی که به گروه های تروریستی در سوریه و عراق پیوسته اند اصالت چچنی داشته اند، اشاره شده بود.
منبع خبر: قفقاز- اوزل
نظر شما