سخنان پاتریارک کریل در جلسه شورای عالی کلیسا

جلسه عادی شورای عالی کلیسای ارتودوکس روسی ۲۵ آگوست ۲۰۱۶ در سالن شورای عالی کلیسای جامع مسیح منجی در مسکو و به ریاست عالیجناب کیریل، اسقف اعظم مسکو و سراسر روسیه تشکیل شد.

جلسه عادی شورای عالی کلیسای ارتودوکس روسی ۲۵ آگوست ۲۰۱۶ در سالن شورای عالی کلیسای جامع مسیح منجی در مسکو و به ریاست عالیجناب کیریل، اسقف اعظم مسکو و سراسر روسیه تشکیل شد.

اسقف اعظم در نطق آغازین خود تأکید کرد، آموزش الهیات و مذهب و به طور کلی آموزش، موضوع مهم جلسات شورای عالی کلیسا هستند. وی اظهار کرد: ما هیچ موضوعی غیر از آموزش را اینگونه دقیق و سیستماتیک مورد مطالعه قرار نمی­دهیم. این بدان دلیل است که اولاً در ارتودوکس روسی اصلاحات بسیار عمیقی در آموزش الهیات و در مدارس دینی صورت می­گیرد. دوم این که امروز کلیسا اهمیت زیادی برای آموزش قائل است؛ و این فقط آموزش­های مذهبی را در بر نمی­گیرد. متأسفانه بیش از ۲۵ سال است که بسیاری همچنان درباره رابطه کلیسا و آموزش، و کلیسا و علم، تفکراتی مبتنی بر الگوهای ایدئولوژیکی قدیمی دارند. تفکراتی که در نتیجه صدور حکم جدایی مدرسه و کلیسا و اسناد و اقدامات دیگر بعد از وقایع انقلاب ۱۹۱۷ در شعور اجتماعی شکل گرفته است. بدون این که وارد جزئیات شوم، یادآوری می­کنم امروز به تدریج، الگوها تغییر کرده­اند. امروز حقیقتاً مناسبات جامعه علمی با کلیسا در حال تغییر است. چنانکه ارتباطات متقابل مفیدی، از جمله در عرصه آموزش به وجود آمده است. این نتیجه آن است که دولت، الهیات را به عنوان تخصص علمی به رسمیت شناخته و در واک، شورای کارشناسی الهیات ایجاد کرده است. این پیشرفتی است در آموزش روسیه و در علوم روسیه. اتفاق بسیار مهمی که موجب ایدئولوژی­زدایی از آموزش و علوم ما شده است. به این ترتیب، امروز کلیسا هم از هرگونه قید و بند گذشته در قالب ایدئولوژی رها شده است. بدون تردید، جامعه ما هم ایدئولوژی­زدایی می­شود که از نتایج آن، تغییر در مناسبات میان مدرسه و کلیسا می­باشد.

مدرسه نمی­تواند برای هیچ یک از سنت­های دینی، ابزار رسالت اجباری باشد؛ اما در عین حال، نباید درهای خود را به روی انتقال معارف دینی هم ببندند. اگر این آگاهی­ها نباشد، مردم دیگر همچون گذشته، مفهوم شمایل را نخواهند دانست. چرا که معلومات ابتدایی درباره آن عرصه از هستی وجود ندارد. معلوماتی که پیش از هر چیز از طریق خلق شمایل منعکس می­شود.

کلیسا در کنار تدریس "مبانی فرهنگ ارتودوکس" در مدارس عمومی، دغدغه گسترش آموزش همگانی (به مؤمن و غیرمؤمن) به طور یکسان را نیز دارد. آخر، هر آنچه که به دین مربوط می­شود جزئی از معارف انسانی عمومی است که بدون آن، انسان باسواد نمی­شود. به تاریخ عمومی یا تاریخ کشورمان مراجعه کنید. همه چیز با دین در هم آمیخته است. بنابراین چنانچه درکی از دین نباشد بسیاری از موضوعاتی که در تاریخ رخ داده قابل فهم نخواهد بود. به همین دلیل ما باید با تمام توان، برای رفع بحران آگاهی انسانها در جامعه خود کمک کنیم و در حل مشکلات عرصه آموزش مشارکت داشته باشیم.

منبع: سایت کلیسای ارتدوکس روسیه

http://www.patriarchia.ru/db/text/۴۵۹۴۰۰۳.html

کد خبر 2993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =