تعداد بازدیدکنندگان موزه ها و اماکن تاریخی وابسته به وزارت فرهنگ و گردشگری در سال ۲۰۱۹ به ۳۵ میلیون و ۴۸ هزار و ۴۱۷ نفر رسید. بیشترین بازدید از موزه ایا صوفیا با ۳ میلیون ۷۲۷ هزار ۳۶۱ نفر بود.
براساس اطلاعات به دست آمده از وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، تعداد بازدید کنندگان از موزه ها و اماکن تاریخی وابسته به این وزارتخانه در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۱۸، تعداد ۷ میلیون نفر افزایش یافته است.
در حالی که در سال ۲۰۱۷، ۲۰ میلیون ۵۰۹ هزار ۷۴۶ و در سال ۲۰۱۸، ۲۸ میلیون ۱۴۵ هزار ۵۵۰ نفر از موزه ها و اماکن تاریخی بازدید کردند، این تعداد در سال ۲۰۱۹ به ۳۵ میلیون ۴۸ هزار ۴۱۷ افزایش یافت.
ایا صوفیا، یکی از مهمترین بناهای تاریخی استانبول است که در سال ۵۳۲ به دستور امپراطور جوستینیانوس ساخته شد و در سال ۵۳۷ به عنوان کلیسا افتتاح گردید. پس از فتح استانبول به مسجد تبدیل شد. اما در سال ۱۹۳۵ به موزه تبدیل گردید و امروز با ۳ میلیون ۷۲۷ هزار ۳۶۱ نفر بازدید کننده پر بازدیدترین موزه ترکیه محسوب می شود.
براساس داده های وزارت فرهنگ و گردشگری، موزه مولانا در قونیه که مورد بازدید بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد، در سال گذشته درهای خود را به روی ۳ میلیون و ۴۶۴ هزار و ۱۵۵ نفر بازدید کننده گشود. موزه مولانا دومین موزه ثبت شده است که بیشترین تعداد بازدیدکنندگان را میزبانی کرده است.
پس از موزه مولانا، هیراپلیس در پاموک قلعه دنیزلی، با ۲ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۸۶۸ بازدید کننده در رده بندی پر بازدیدها، بیشترین بازدید کننده را به خود اختصاص داد.
توپکاپی چهارم شد
کاخ توپکاپی که توسط سلطان محمد فاتح ساخته شده و به عنوان مهمترین مرکز اداری امپراتوری عثمانی به مدت ۴۰۰ سال مورد استفاده قرار گرفت، در بین پر بازدیدترین موزه ها و اماکن تاریخی در سال ۲۰۱۹، در رتبه چهارم قرار گرفت.
موزه کاخ توپکاپی سال گذشته میزبان ۲ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۹۴۶ بازدید کننده بود.
منطقه تاریخی افس در ازمیر که در رده پنجم مناطق پر بازدید قرار دارد، سال گذشته از ۱ میلیون و ۸۵۵ هزار و ۶۹۴ بازدیدکننده میزبانی کرد.
نوشهیر و مناطق اطراف آن نیز از پربازدیدترین ها بودند
مناطقی که دارای ارزشهای تاریخی مهم و زیبایی های طبیعی در نوشهیر و اطراف آن واقع شده اند، در بین ۱۰ منطقه پربازدید قرار داشتند.
پس از افس، نوشهیر با ۱ میلیون ۴۰۳ هزار ۴۴۴ بازدید کننده، شهر زیرزمینی کایماکلی با ۶۳۲ هزار ۹۷۰ بازدید کننده، موزه آرامگاه و موزه حاجی بکتاش در نوشهیر با ۵۹۲ هزار ۷۲۷ بازدید کننده، چاناک قلعه در منطقه اژه با ۵۶۶ هزار ۹۱۷ بازدید کننده و دشت اهلارا در آکسارای با ۵۶۶ هزار ۹۱۷ بازدید کننده در رده های بعدی قرار گرفتند.
توضیح:
- بخش اعظم بازدید کنندگان از موزه ها و اماکن تاریخی ترکیه گردشگران خارجی هستند. بنا بر اعلام وزارت گردشگری ترکیه شمار بازدیدکنندگان از این کشور نیز با افزایش ۲۰ درصدی در سال ۲۰۱۹ مواجه بود که در این بین گردشگران ایرانی سهم به سزایی در افزایش درآمدهای حاصل از گردشگری این کشور را داشتند. ترکیه در سال ۲۰۱۹ پذیرای بیش از ۴۵ میلیون گردشگر بود. درآمد حاصل از بخش گردشگری در ۲۰۱۹ مبلغ ۵/۳۴ میلیارد دلار بود
- وزارت گردشگری ترکیه هدف خود را برای سال ۲۰۲۳ مصادف با صدمین سال تأسیس جمهوری در این کشور، جذب ۷۰ میلیون گردشگر خارجی قرار داده است.
- تاسیس موزه به منظور جذب بیشتر گردشگر یکی از راهبردهای مورد نظر ترکیه می باشد. در همین راستا وزیر فرهنگ و گردشگری تصمیم به تاسیس ۸۱ موزه در ۸۱ استان این کشور را اعلام نمود. در احداث موزه ها بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می شود.
خبرگزاری آناتولی ۳/۲/۲۰۲۰
نظر شما