وارث میراث دیجیتال ما چه کسی خواهد بود؟

حضور در شبکه های اجتماعی هر روز صورت پیچیده تری به خود می گیرد. کار به جایی رسیده است که کاربران مشوش از خود می پرسند "من مُردم تکلیف شبکه های اجتماعی ام چه خواهد شد؟" این موضوع زمانی مطرح شد که یک زن از دادگاه خواست اجازه دسترسی به حساب های دیجیتال همسر متوفی خود را بدهد و دادگاه نیز با آن موافقت کرد.

وارث میراث دیجیتال ما چه کسی خواهد بود؟

یوکسل آیتوغ

حضور در شبکه های اجتماعی هر روز صورت پیچیده تری به خود می گیرد. کار به جایی رسیده است که کاربران مشوش از خود می پرسند "من مُردم تکلیف شبکه های اجتماعی ام چه خواهد شد؟"

این موضوع زمانی مطرح شد که یک زن از دادگاه خواست اجازه دسترسی به حساب های دیجیتال همسر متوفی خود را بدهد و دادگاه نیز با آن موافقت کرد.

در این میان اما سرنوشت اکانت های متعلق به افراد مشهور با میلیون ها دنبال کننده و سود تجاری بیش از همه مورد توجه و طبعا سوال قرار گرفته است.

سوال اینجاست که چه کسی اختیار استفاده از حساب های دیجیتالی کاربر متوفی را دارد؟

در صورتی که شخص در قید حیات «وارث دیجیتالی» تعیین کرده باشد و در وصیت نامه رسمی خود این موضوع را ذکر کرده باشد، آن شخص یا مؤسسه می تواند حساب را تحویل بگیرد. و یا می توان این حساب های کابری را نیز به موسسات و بنیادهای خیریه اهدا کرد.

اگر شخصی بخواهد که "حساب کاربری اش پس از مرگ پاک شود"، شبکه های اجتماعی او مسدود می شود. اگر هیچ یک از این موارد در دسترس نباشد، بستگان درجه یک متوفی می توانند با نوشتن "به یاد او" در کنار نام کاربری، حساب شبکه های اجتماعی او را در دسترس نگه دارند.

اما به نظر من اینها عبارات مبهمی است که معادل قانونی ندارد. از من بپرسید، می گویم باید در اسرع وقت مفاد قانونی شفاف، الزام آور و دائمی در مورد «میراث دیجیتال» تنظیم و به قانون مدنی اضافه شود.

لینک خبر:

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/aytug/2025/02/13/dijital-mirasiniz-kime-kalacak#:~:text=E%C4%9Fer%20ki%C5%9Fi%20ya%C5%9Farken%20kendine%20bir,dijital%20hesap%2C%20kurumlara%20da%20ba%C4%9F%C4%B1%C5%9Flanabiliyor.

کد خبر 23051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =