نگرانی اعضای حزب عدالت و توسعه از "توطئه چینی"

جامعه یک اکوسیستم شکننده است. می شود با دروغ مردم را مسخ کرد می توان آنها را چنان کور کرد که اعمال دیوانه وار شما را نبینند. اما در نهایت همه چیز به یک کابوس برگشت ناپذیر تبدیل می شود..." این دیالوگ بخشی از سریال گرگ و میش است، داستان افرادی است که سعی می کنند با "دروغ های سیاسی عملیات روانی" راه بیاندازند.

نگرانی اعضای حزب عدالت و توسعه از "توطئه چینی"

نورآی باباجان

جامعه یک اکوسیستم شکننده است. می شود با دروغ مردم را مسخ کرد می توان آنها را چنان کور کرد که اعمال دیوانه وار شما را نبینند. اما در نهایت همه چیز به یک کابوس برگشت ناپذیر تبدیل می شود..."

این دیالوگ بخشی از سریال گرگ و میش است، داستان افرادی است که سعی می کنند با "دروغ های سیاسی عملیات روانی" راه بیاندازند.

و اما مردم ترکیه طی یک هفته اخیر سریال گرگ و میش را به عینه دیدند که چگونه دروغ و حقیقت درهم آمیخته می شوند. اگرچه مخالفان نیز در ایجاد این هوای مسموم به قدر خود سهمی ایفا کرده اند اما امروز اعضای حزب عدالت و توسعه نیز نگران هستند که فضای ایجاد شده آسیب جدی به آنها وارد کرده است اما از تعابیر جالبی برای شرح وضعیت کنونی استفاده می کنند.

اعضای نگران حزب عدالت و توسعه
عملیات صورت گرفته علیه اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول؛ پرونده سازی های متعدد علیه حزب جمهوری خواه خلق، تلاش برای سرکوب رسانه ها و شرکت های مخالف حتی صدای ‌برخی از اعضای حزب عدالت و توسعه را هم درآورده است، برخی از شنیده ها حاکی از آن است که چرا در جریان حوادث و اتفاقات قرار نمی گیریم و از رسانه ها می شنویم که چه تصمیماتی اتخاذ شده است.

این دسته از معترضان حزب عدالت و توسعه به قضایا از منظر اقتصاد، سیاست خارجی، روند بازگشایی و آسیب به اعتماد و فضای سرمایه گذاری به موضوع نگاه می کنند. به اعتقاد آنها حتی اگر عملیات علیه امام اوغلو و حزب جمهوری خواه خلق طبق برنامه به نتیجه مطلوب هم برسد، ترکیه ضرر زیادی خواهد کرد.

و اما برخی از این گمانه زنی ها که پشت درهای بسته رد و بدل می شود:
 

این اتفاقات را قبلا هم را تجربه کرده ایم

اتفاقات عجیبی در جریان است. ما باید بررسی کنیم که این عملیات علیه چه کسی است. قبلاً تلاش هایی شده بود که بوی توطئه می داد. یکی از آنها قضیه کشیش برانسون بود. آسیب جبران ناپذیری به روابط ترکیه و آمریکا وارد کرد. شاهد مخفی در آن زمان هم مطرح شد. اما با بررسی پرونده مشخص شد که اتهامات بی اساس بود. ترکیه هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاسی به شدت آسیب دید.

حتی اگر پرونده ها درست باشد، از این به بعد نمی توانید مردم را قانع کنید که این موضوع سیاسی نیست. این موضوع به خصوص با طرح مسئله مدرک امام اوغلو بیش از پیش رنگ باخت.

در آن دوره، برخی از دوستان ما نیز انتقالی گرفتند، شرایط آن موقع اجازه این انتقال تحصیلی را می داد. اگر مشکل قانونی هم مطرح باشد باز هم دانشجویی که انتقالی گرفته مقصر محسوب نمی شود تقصیر بر گردن نهادی است که مجوز این امر را صادر کرده است.

یک روز صبح از خواب بیدار می شوید و با تمام این سوالات مواجه می شوید که چرا امروز اقدام به این کار کردید؟ چرا تا به امروز کاری نکردید؟ چرا به بی عدالتی های قبلی اعتراض نکردید.

عدم مشورت با نهادی ذی صلاح

هیچ یک از اعضای حزب در جریان این اتفاقات قرار نگرفتند. این موضوع در هیچ نهاد ذی صلاحی مطرح نشده است. همه سیاستمداران از طریق رسانه ها مطلع شدند چه خبر است.  پیش بینی یک چیز است، اطلاع از فرآیند اتفاقات بحث دیگر. بعد از اعضا را مجبور می کنید که موضع گیری کنند و اظهار نظر نمایند.

تنها خواسته ما این است که ادعاهای موجود در این پرونده ها صحت داشته باشد. در غیر این صورت قدرت باورپذیری مان را نزد مردم از دست می دهیم. در نهایت، در چشم مردم حاکمانی دیده می شویم که علیه رقیب سیاسی خود عملیات ترتیب می دهند…

در داخل حزب جریان اطلاعات درستی وجود ندارد. همه از یکدیگر می پرسند: "واقعاً چه اتفاقی دارد می افتد؟"…

پیامدهای مخرب

اتفاقات اخیر تمام اقدامات و تصمیمات اتخاذ شده در مورد اقتصاد شکننده را مختل کرده است. وجهه ما در خارج از کشور مخدوش شده است. اقدامات صحیح صورت گرفته و پروژه های مهم تحت تأثیر این محیط آشفته قرار می گیرند. باید تصمیمات عاقلانه تری گرفته شود و گام های فکرشده تری برداشته شود.

موضع وزیران!

دو نفری که بیش از همه از این بحران متضرر شده اند، محمد شیمشک وزیر خزانه داری و دارایی و یلماز تونچ وزیر دادگستری هستند. شنیده ها حاکی از آن است که دو وزیر در جریان این اتفاقات قرار نداشته اند، حالا مجبورند چاره ای اندیشیده و پیامدهای بحران ایجاد شده را مدیریت کنند.

گفته می‌شود که شیمشک در مداخله برای شکست در هدف برنامه اقتصادی با دشواری روبه‌رو بوده است، در حالی که تونچ صرفاً به‌عنوان مقامی مورد استفاده قرار گرفته که از او انتظار می‌رود «اظهارات متناسب با شرایط» ارائه دهد.

ادعاهایی مطرح شده که نه‌تنها در تصمیم‌گیری‌ها دخالتی نداشته‌اند، بلکه حتی از تحولات نیز بی‌اطلاع بوده‌اند، چه برسد به تصمیم گیری…

لینک خبر:

https://www.nefes.com.tr/yazarlar/nuray-babacan/kaygili-akplilerin-tuzak-suphesi-23590?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

کد خبر 23507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =