روز جهانی حجاب در بیشکک از سال ۲۰۱۵ میلادی با ابتکار و میزبانی مجله اسلامی زنان قرقیزستان  "UMMA" برگزار می گردد. در مراسم امسال نمایندگان پارلمان، فعالان اجتماعی، علمی، دینی، فرهنگی و ورزشی، فعالان حقوق بشر، شخصیت های معروف در شبکه های اجتماعی، خبرنگاران، نمایندگان انجمن های کسب و کار، نمایندگان ادیان و اقوام مختلف حضور داشتند.

اول فوریه ۲۰۲۰ میلادی برابر با ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ روز جهانی حجاب طی مراسمی در مجتمع تجاری – تفریحی "بیشکک پارک" شهر بیشکک گرامی داشته شد. در چارچوب این مراسم که بیش از یک هزار نفر حضور داشتند  اجراها و سخنرانی های جالب ارائه شد؛ ، خبرنگاران و شخصیت های برجسته قرقیزستان معرفی شدند و نیز ضمن برگزاری کارگاه ها و مسابقات  مختلف؛ نمایش های تئاتری نیز اجرا گردید.

روز جهانی حجاب در بیشکک از سال ۲۰۱۵ میلادی با ابتکار و میزبانی مجله اسلامی زنان قرقیزستان  "UMMA" برگزار می گردد. در مراسم امسال نمایندگان پارلمان، فعالان اجتماعی، علمی، دینی، فرهنگی و ورزشی، فعالان حقوق بشر، شخصیت های معروف در شبکه های اجتماعی، خبرنگاران، نمایندگان انجمن های کسب و کار، نمایندگان ادیان و اقوام مختلف حضور داشتند.

خانم الیانا مریم ستاروا  سردبیر مجله اسلامی "UMMA"  در خصوص این مراسم می گوید:

"روز جهانی حجاب دیگر در قلب های ما جای گرفته است، چون طی ۵ سال از طریق برگزاری چنین مراسمی  تلاش می کنیم فضایی  را برای تعاملات و زدودن دیدگاه های منفی در خصوص زنان مسلمان و ایجاد پل دوستی بین تمام زنان فراهم کنیم. ما در برنامه های خود سعی می کنیم زنان برجسته مسلمان را که در جامعه سهم  و نقش ارزنده ای دارند، معرفی کنیم و در مورد جایگاه حجاب بیشتر توضیح دهیم و از طریق موضوعاتی همچون خانواده، ورزش و زیبایی همه را بدون توجه به تفکرات، قومیت و مذهبی و یا غیر مذهبی بودن دختران دور هم جمع کنیم"

%article_title%

 الیانا مریم ستاروا  سردبیر مجله زنان مسلمان قرقیزستان" امه"

این مراسم با اجرای نمایش تئاتری بازیگران تئاتر استان چوی قرقیزستان موسوم به شرشین ترمیچیکوف در موضوع جایگاه حجاب آغاز  شد.         

پس از آن خانم جمال فرانت بیک قیزی رئیس بنیاد "متکلم" و فعال اجتماعی قرقیز که بیش از ۲۰ سال است   در دفاع از حقوق زنان فعالیت دارد، سخنرانی نمود.

%article_title%

جمال فرانت بیک قیزی، رئیس بنیاد "متکلم"

در سال جاری میلادی مجله زنان مسلمان قرقیزستان به عنوان سفیر روز جهانی حجاب برای فعالان قرقیزی که در توسعه جامعه سهم داشته اند، جایزه های ویژه و روسری های گلدوزی تقدیم کرد. جایزه های ویژه با عنوان "برای سهم در معارف زنان" خانم انارخان علی یوا و گل هواز اوبیوا دو خانم شگفت انگیز، معلم ها دارای تجربیات زیاد، دریافت کردند.

%article_title%

جایزه "برای سهم در معارف زنان" خانم انارخان علی یوا

جایزه های ویژه با عنوان "قهرمان دوران معاصر" به خانم زمریات رضاخان اوا و گیتا رضاخان اوا، مادر و دختری که نماد پایداری، اعتقاد و امید شده اند، اعطا گردید.

تاریخچه این خانواده نه تنها در قرقیزستان بلکه  در خارج از کشور نیز معروف است. گیتا و زیتا دوقلوهای سیامی می باشند. طی سال های زیاد زمریات رضاخان اوا مادرشان برای سلامتی، زندگی و آینده آنان مبارزه کرده است. دوقلوهای سیامی را به وسیله جراحی منحصر به فرد جدا کردند. متاسفانه، از سال های پیش جای خانم زیتا در کنار ما خالی است. گیتا علیرغم دردهای وحشتناک و دشوار از  مدرسه اسلامی اوش فازغ التحصیل شد و توانست حافظ قرآن کریم بشود.

%article_title%

زمریات و زیتا رضاخانوا

خانم زمریات رضاخانوا : "اشک از چشمان من جاری شد. من اصلا توقع نداشتم. الآن خیلی خوشحال هستم که برای ما چنین جایزه ای را اهدا کرده اند. برای ما موجب افتخار است. من بسیار خوشحالم و به ویژه خوشحال هستم که حجاب پوشیده ام."

جایزه " به پاس ایفای سهم و نقش در توسعه ارزش های سنتی" به خانم آی دای اسانقولوا فعال اجتماع، تبلیغ کننده سبک محلی، رئیس پروژه "جهان نمد-روح عشایر" اعطا گردید.. او نخستین بار فعالیت احیای فرهنگ و آداب و رسوم قرقیزی را نه تنها در قرقیزستان بلکه خارج از کشور شروع کرده است.

%article_title%

خانم آی دای آسان قولوا، رئیس بنیاد اجتماعی "دنیای نمد"

جایزه با عنوان "به پاس ایفای سهم و نقش در توسعه ورزش" به خانم شادات مامون علی یوا داده شد.  او عضو تیم زنان قرقیزستان که سال جاری در آلمپیاد جهانی شطرنج طلا گرفتند و قهرمان سه دوره کشور و برنده چندین مسابقه می باشد.

خانم شادات مامون علی یوا که از چهار سالگی شطرنج بازی می کند، پس از دریافت جایزه خود  گفت: "من بسیار خوشحال هستم. سال گذشته وقتی به سایر بانوان جایزه می دادند دادند خوشحال شده بودم و برای خود هدف گذاشتم که در توسعه جامعه سهم داشته باشم. خدا را شکر امسال جایزه گرفتم."

%article_title%

شادات مامون علی یوا، قهرمان المپیک شطرنج

جایزه " به پاس ایفای سهم و نقش در توسعه جامعه"  به رنا باباجان اوا رئیس رستوران های "قاینار گروپ" و خواهرش زهرا باباجان اوا رئیس شرکت بستنی "پلامبیر" تعلق گرفت.. این دو خواهر فروتن کارهای نیک خود را نشان نمی دهند ولی برای توسعه جامعه سهمی سزاوار داشته اند و همواره مراسم های خیریه در کشور را مورد حمایت قرار می دهند.

%article_title%

زهرا باباجان اوا، رئیس شرکت بستنی "پلامبیر"

امسال نخستین بار جایزه مخصوص با عنوان "به پاس تلاش برای  بهبود زندگی زنان مسلمان" به مناسبت روز جهانی حجاب به آقایان اریک عبدخالق اف و نیکیتا ریجیخ اعضای تیم پروژه FITJAB اعطا شد. آنها نخستین برنامه نرم افزاری را برای زنان محجبه طراحی کرده اند. تفاوت این برنامه غیر از شکل ظاهری از سایر برنامه های ورزشی چیست؟  اولا، تمام ویدئوهای ورزشی بر اساس استانداردهای حلال انجام شده و دوم، عنوان برنامه های ورزشی دارای اسامی برجسته ترین زنان مسلمان است، سوم،بخشی از درآمد برای احداث ۱۰۰ میدان ورزشی برای زنان مسلمان در تمام جهان اختصاص می شود.

اریک عبدخالق اف پس از دریافت جایزه خود چنین گفت: "این جایزه تایید کننده این است که از هدف خودمان گم نشده ایم. برای ما مهم است زنان مسلمان بخش اصلی جامعه ما باشند. بسیار خوشحال هستیم که چنین جایزه ای را از نشریه اسلامی زنان امه دریافت کرده ایم."

%article_title%

اریک عبدخالق اف، یکی از بنیانگذاران برنامه نرم افزاری برای زنان مسلمان

چه توسعه ای بدون نوآوری؟ مجله اسلامی "Umma" هر سال تلاش می نماید برنامه های خود را بهتر کند و نوآوری هایی را راه اندازی کند که با هدف روز جهان حجاب مطابق باشد. با این هدف نخستین بار سال جاری مجله اسلامی "Umma" سه جایزه مخصوص برای خبرنگاران تاسیس شده است: از بین بردن کلیشه ها، برای حق و امکانات مساوی و تصاویر مثبت زن مسلمان. خبرنگاران طی ماه اخیر مقالات خودشان را جهت بررسی ارسال می کردند. ۱ فوریه با حضور هزاران زن نتایج این مسابقات اعلام و به برندگان جوایز اعطا گردید.

%article_title%

برندگان مسابقات در میان خبرنگاران: ساگین عبدخالق اف، سانجار ایرعلیف، موناره بارامبایوا

برندگان جایزه " به پاس تلاش برای از بین بردن کلیشه ها" را  آقای ساگین عبدخالق اف خبرنگار رادیو دولتی "بیرینچی رادیو" (رادیو اول) و آقای سنجار ایرعلی یف  خبرنگار رادیو "آزادی" دریافت کردند.

ساگین عبدخالق اف در این خصوص گفت: "از برگزار کنندگان و میزبانان این مسابقات برای توضیح جایگاه حجاب در جامعه قرقیز تشکر می کنم.. حجاب نماد پاکیزگی و سادگی زن است و برایش نور و زیبایی می بخشد. امید دارم که از این به بعد نیز همکاری های ما با این مجله ادامه خواهد یافت."

سانجار ایرعلیف  نیز گفت: "در مورد مسابقات از خانم خودم مطلع شده ام. در فعالیت حرفه ای خود همواره تلاش می نمایم مسائل حقوق بشر به ویژه حقوق زنان را بیشتر مطرح کنم. شاهد تبعیض زنان بوده ام. به منظور مبارزه با کلیشه های دروغ ویدئویی در مورد خانم های دیندار تهیه کرده بودم. خوشبختانه با این ویدئو در این مسابقه شرکت کرده ام."

جایزه " به پاس تلاش برای حق و امکانات مساوی" را خانم مونارا بارامبایوا خبرنگار خبرگزاری "قیرتاگ" دریافت کرد.

%article_title%

خانم سهیره نظراوا و اروکه عبدقولوا، برندگان جوایز "به پاس تلاش برای ارائه تصویر مثبت از زن مسلمان"در میان خبرنگاران

جایزه ها با عنوان " به پاس تلاش برای ارائه تصویر مثبت  از زن مسلمان" به خانم سهیره نظراوا خبرنگار خبرگزاری "PreventionMediaKG" و خانم اروکه عبدقولوا خبرنگار خبرگزاری "CABAR.asia" اعطا شد. تمام خبرنگاران غیر از جایزه های مذکور هدایای با ارزشی نیز  از حامیان مالی نشریه دریافت کردند.

مخصوصا برای مهمانان روز جهانی حجاب سخنرانی های انگیزشی برجسته ترین خانم های قرقیزستان در قالب کارگاه اموزشی با موضوعات مدیریت، موفقیت در خانواده و کسب و کار برگزار گردید.. سخنرانان در زمینه های مختلف زندگی، کسب و کار و همچنین در خانواده به دستاوردهای زیادی رسیده اند. هر کدام از آنان مادر و همسر محبوب می باشند.

%article_title%

خانم گلسارا اساروا، بنیانگذار مدرسه سبک و مد "Bishkek Style Group"

در مورد سبک شرق و مد مسلمانان سخنرانی کرد.

%article_title%

کانیکی باتیروا، صاحب تعدادی از فروشگاه های لباس در مسکو و قرقیزستان

 در مورد ویژگی های کسب و کار زنان سخنرانی می کند.

%article_title%

خانم عسل آکچابایوا بنیانگذار سازمان خانم های کتاب دوست، فعال اجتماعی

در مورد مدیریت و نقش زن در جامعه سخنرانی کرد.

%article_title%

خانم گیتا رضاخانوا، حافظ قرآن و دوقلوی سیامی

کد خبر 929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =