چین
-
نقد و بررسی کتاب «گزیده تاریخ ادبیات فارسی» *دکتر جی کی یون
تمدن پارسی یکی از تمدنهایی است که میراث عمیق، تاریخ طولانی و تأثیر عظیم بر جهان دارد. تمدن ایرانی شامل فرهنگ های متعددی از جمله باغ های ایرانی، فرش ایرانی، صنایع دستی ایرانی و ادبیات فارسی در ایران است. در این میان معروف ترین آنها ادبیات فارسی است.
-
چینی سازی ادیان
رئیس جمهور شی جین پینگ در یک سخنرانی بزرگ در سال 2016، خواستار «چینی کردن دین» شد و خاطرنشان کرد که با توجه به ظهور مذهب در میان مردم چین، حزب کمونیست چین باید «انطباق ادیان با جامعۀ سوسیالیستی را هدایت کند». در مفهوم آکادمیک آن، «چینی شدن دین» به بومی شدن ایمان، عمل و مناسک مذهبی در فرهنگ…
-
سمینار علمی «چینی سازی دین و روش تحقیق دین چینی» در دانشگاه پکن
در 13 آوریل 2024، سمینار علمی «چینی سازی دین و روش تحقیق دین چینی» در دانشگاه پکن برگزار شد. این سمینار که بر تأسیس رشتۀ مطالعات مذهبی مارکسیستی و سیستم نظری مطالعات مذهبی با ویژگیهای چینی متمرکز بود، با همکاری و همفکری گروه فلسفه (گروه مطالعات مذهبی) دانشگاه پکن، مؤسسۀ فرهنگ مذهبی دانشگاه…
-
ارزش آموزش از دیدگاه سعدی
در ایران معمولا گلستان نخستین کتاب فارسی است که هر کودک به خواندنش می پردازد. رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران در یکی از بیاناتشان چنین می فرماید که در دبستان، ما گلستان را می خواندیم، معنایش را نمی فهمیدیم؛ بعدها یواش یواش در طول زمان، معنای آن اشعار و آن جملات را فهمیدیم. برای دانشجویان چینی،…
-
مشکل چین و زیمبابوه، استعماری نو!
رئیس هلدینگ رسانه آلفا: هنوز خیلی زود است که بگوییم تاریخ تأثیر نقش چین بر زیمبابوه را چگونه خواهد دید.
-
نفوذ زنان کارآفرین 2024 در چین
در 21 مارس، کنفرانس نفوذ زنان کارآفرین 2024 در پکن برگزار شد. این کنفرانس از نمایندگان برجسته زن از شرکت های کارآفرینی، مؤسسات سرمایه گذاری، دانشگاه ها، شرکت های بزرگ و زمینه های فرهنگی فرامرزی دعوت کرد تا در مورد چهار موضوع "تولید و روند تفکر"، "پیشرفت و تعالی"، "کارآفرینی و سرمایه گذاری"…
-
10 اقدام چین برای ترویج اشتغال و کارآفرینی فارغ التحصیلان دانشگاه ها و جوانان
اخیرا، اداره منابع انسانی و تأمین اجتماعی شهرداری پکن، برای ارائه شغل بیشتر، خدمات اشتغال دقیق تر، فرصت های آموزشی بهتر و حفاظت بهتر از حقوق و منافع برای فارغ التحصیلان کالج و هر کار ممکن برای ترویج اشتغال و کارآفرینی جوانان مانند فارغ التحصیلان کالج را به عنوان ده اقدام خاص در شهر ، به کار…
-
باید به کار ترجمه از «قرآن» اهمیت داد
با توجه به اینکه موضوع این کنفرانس "قرآن کریم وهویت اسلام" است، می خواهم چند کلمه ای در مورد اهمیت ترجمه قرآن صحبت کنم. همانطور که همه ما می دانیم، قرآن نه تنها یک وحی کلاسیک، بلکه یک شاهکار ادبیات در زبان عربی است. این یک زبان آهنگین منحصر به فرد است که برای خواندن جذاب و زیبا است. شیوه…
-
متن سخنرانی رئیس مرکز بین المللی تبادلات چین و عرب در روز جهانی قدس
امروز ، ما در اینجا دور هم جمع شدیم تا روز جهانی قدس را در همبستگی با مردم فلسطین برگزار کنیم که از اهمیت ویژه برخوردار است ؛ زیرا در سرزمین کنونی فلسطین ، نظامیان اسرائیل هر لحظه مردم غیر نظامی و بی گناه فلسطین را بمباران و قتل عام می کنند
-
متن سخنرانی خانم وانگ ین شیا مدیر سابق مهم کودک پکن
امروز روز جهانی قدس است و این روز را امام خمینی بنیادگذار جمهور اسلامی ایران در اگست سال 1979 نامگذاری کرد و هدفشان این بود که مردم جهان فرموش نکنند مردم مظلوم فلسطین اشغال شده تحت موقعیت بغرنج تاریخی قراردارد و [به ظاهر] کشورهای غربی که خود را بشردوست می دانند.
-
سخنرانی آقای ای جه کارگردان مسلمان چینی در خصوص فلسطین
ملت چین از ایام القدیم ، کشوری دموکراسی، صلحجوی ، عدالت جوی ، مروج صلح در جهان و خواهان پیشبرد توسعه با ثبات بوده است ، ما قاطعانه از صلح وثبات جهان و توسعه برابر دفاع می کنیم !
-
گریه برای رنج و مصیبت فلسطین
پرندگان روی درختان لانه های خود را دارند ، جانوران وحشی در کوهستان غارهای مخصوص به خود دارند تا از باد و باران در امان بماند . هر کسی وقت به دنیا می آید خانه ، زادگاه و وطن خود را دارد . بیش از هزار سال است فلسطین ، زادگاه فلسطینی ها ست که نسل ها در آن زندگی می کردند و سر زمین مادری است…
-
اقدامات عملی ترویج صلح در خاور میانه و حمایت از حق مشروع مردم فلسطین
اکنون مردم فلسطین در حال حاضر با شدیدترین رنج و فاجعه پس از جنگ سرد، مواجه هستند و بیش از 30 هزار مردم فلسطین قتل عام شده اند . آنچه غمگین تر از این است، اینکه نیرو های عدالت خواه که مخالف با خشونت در جامعه بین المللی هستند ، از سازمان ملل گرفته تا آفریقای جنوبی ، از چین تا ترکیه ، به جز…
-
برگزاری سال گردشگری قزاقستان در چین
برنامههای سال گردشگری قزاقستان در چین
به مناسبت مراسم افتتاحیه رسمی سال گردشگری قزاقستان در چین، هنرمندان و گروههای خلاق قزاقی در حال تدارک یک جشن بزرگ برای میهمانان و شهروندان پکن هستند.
-
تفسیر اسلام با کنفوسیوس- تجربه موفقیت آمیز احترام مسلمانان چینی به فرهنگ محلی
اسلام بیش از 1300 سال است که به چین معرفی شده است و گسترش و توسعه آن در سرزمین چین مراحل مختلفی را طی کرده است.
-
گسترش اولیۀ چای چینی در ایران و عربستان
گسترش چای چینی و آداب و رسوم نوشیدن آن به سمت غرب، تأثیر عمیقی بر تمدن جهانی داشته است. با این حال، تاریخ اولیۀ گسترش آن در غرب آسیا، به خوبی شناخته نشده است. اسناد فارسی و عربی در قرون وسطی نشان می دهد که در سدههای نهم و دهم، ایرانیان و اعراب، درک خاصی از چای چینی و عادات نوشیدن آن داشتند…
-
افتتاح شعبه جدید یکی از دانشگاههای چین در آستانه
دانشگاه دانش زبان و فرهنگ چین در قزاقستان شعبه افتتاح میکند
به گزارش BaigeNews.kz به نقل از سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه قزاقستان، در دانشگاه زبان و فرهنگ پکن مراسم امضای توافقنامه افتتاح شعبه این دانشگاه بر اساس دانشگاه بینالمللی آستانه برگزار شد.
-
روابط چین و ایران بر اساس توسعۀ ملی و مقایسه های روانی اجتماعی
مقایسه های زیادی بین توسعۀ ملی چین و ایران وجود دارد. هر دو کشور چندین مرحلۀ توسعه ای را پشت سر گذارده و بیش از یک بار، به کشوری قدرتمند در منطقۀ خود تبدیل شده اند که به آنان اعتماد به نفسی داده است که تا به امروز ادامه دارد. چین و ایران در دوران مدرن، درگیر تجاوز و تحقیر قدرتهای اروپایی…
-
خانواده و فرزند آوری درچین ِ پساکرونا؛ نگرانی از روند نزولی میزان تولد
در 21 ژانویه 2019، داده های منتشر شده توسط ادارۀ ملی آمار نشان داد که چین کاهش نرخ تولد و نرخ رشد طبیعی جمعیت را در دو سال متوالی در 2017 و 2018 تجربه کرده است.
-
معرفی کتاب زندگی خانوادگی در چین
کتاب زندگی خانوادگی در چین، نوشتۀ «ویلیلم آر یانکوویاک« و «رابرت ال مور» یک کاوش کلی تاریخی و قوم نگاری دربارۀ تحولات در زندگی خانوادگی است. بدین دلیل، این مقدمه به ویژه برای دانشجویان رشته های جامعه شناسی، قوم شناسی یا جرم شناسی و برای تمام علاقه مندان به زندگی روزمره در چین مفید است.
-
چین متعهد شد از آموزش زیمبابوه حمایت کند
سفیر چین در زیمبابوه متعهد به حمایت چین از بخش آموزشی این کشور شد
-
مرکز فرهنگی قزاقستان در چین
افتتاح مرکز فرهنگی قزاقستان در چین
کومیس سیتووا، رئیس کمیته فرهنگ وزارت فرهنگ و اطلاعات جمهوری قزاقستان با جیانگ پن، مشاور فرهنگی سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری چین در قزاقستان دیدار کرد.
-
جشن بهار در چین
10 فوریه 2024، جشن سنتی ملت چین یا جشن بهار است. جشنوارۀ بهار، یکی از رسمیترین و متمایزترین جشنوارههای سنتی در چین است و در هفتاد و هشتمین جلسۀ مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 22 دسامبر 2023 به عنوان تعطیلات سازمان ملل متحد تعیین شد.
-
رابطۀ ایران و چین در جادۀ ابریشم در قرن پنجم و ششم میلادی (بخش دوم)
از لحاظ سیاسی، در رقابت تجاری بین امپراتوریها در جوامع باستانی، حاکمان سعی کردند نقش عوامل تعیین کنندۀ قیمت کالاها را در نظر بگیرند. برای دستیابی به این هدف، برای آنها ضروری بود که حقوق انحصاری برای کنترل جاده های زمینی و دریایی را به دست آورند. به عبارت دیگر، در جامعۀ بین المللی باستان،…
-
رابطۀ ایران و چین در جادۀ ابریشم در قرن پنجم و ششم میلادی( بخش اول)
قرن پنجم و ششم میلادی، مرحلۀ مهمی در توسعۀ روابط دوستانۀ ایران و چین بود. در این دوره، به دلیل وجود جادۀ ابریشمِ بدون هیچگونه مانع، دو کشور، همکاریها و تبادلات گسترده و نزدیکی در زمینۀ کالاهای مبتنی بر ابریشم با یکدیگر داشتند. در همان زمان، به دلیل تجارت سودآور ابریشم، ایران و روم شرقی درگیر…
-
ازدواج و خانواده در چین: ایدئولوژی و عمل
در حالی که ازدواج و خانواده همیشه شالودۀ جامعۀ چینی را تشکیل میدهند، معنا و عملکرد آنها در طول زمان متفاوت بوده است. از زمان پذیرش کنفوسیوسیسم به عنوان ایدئولوژی رسمی در طول سلسلۀ هان (206 تا 220 ق.م)، اصول کنفوسیوس، اساساً ازدواج و خانواده را تعریف کرده است. با این حال، در قرن بیستم، روی…
-
تغییر وضعیت آموزش خانواده در چین
اهمیت دادن به وضعیت آموزش خانواده و تأکید بر حقوق و مسئولیت های آموزشی والدین، از زمانهای قدیم در قوانین چین تأیید شده؛ تداوم یافته و همچنان پایۀ مهمی برای ارتقا و توسعۀ چین و حمایت از توسعۀ آموزش خانواده است. در فرایند تحول اجتماعی، آموزش خانواده با مشکلاتی مواجه شده است، از جمله : برخی…
-
ایجاد فضای جدید آموزش زبان چینی در کشورهای عربی
در اوایل دهۀ 50 قرن گذشته، آموزش زبان چینی وارد کشورهای عربی ازجمله مصر (1954)، تونس (1977)، موریتانی (1987) و سودان (1993) شد و این کشورها به طور پیوسته آموزش زبان چینی را در دانشگاه های خود راه اندازی کردند. پس از پیشنهاد ایدۀ "یک کمربند – یک راه"، با تعمیق روابط چین و کشورهای عرب زبان،…
-
ایالات متحده در نظر دارد نفوذ چین بر زیمبابوه را به چالش بکشد
مایکل والش، در تحلیلی که توسط سفیر سابق ایالات متحده در زیمبابوه، چارلز ری و عضو ارشد برنامه آفریقای موسسه تحقیقات سیاست خارجی انجام شد، از کنگره آمریکا میخواهد که نقش فعالی در این طرح ایفا کند.
-
شکست آمریکا در مذاکرات بانکوک برای فشار به ایران
گفتوگوهای جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، و وانگ یی، وزیر خارجه چین، روزهای جمعه و شنبه در بانکوک، پایتخت تایلند، برگزار شد که ایران و تایوان از محورهای اصلی این گفتگو ها بودند