-
فیلم "چانگ اَن . چانگ اَن"به نمایش در آمد
به مناسبت اولین سالگرد اجلاس چین و آسیای مرکزی، فیلم "چانگ ان . چانگ ان" مجوز شماره 58 نمایش عمومی (2024) اداره ملی فیلم را به دست آورد و نشان داد که اولین فیلم ادبی و هنری عاشقانه "کمربند - راه" با همکاری چین و ایران برای با نمایش به مخاطبان جهانی در حال آماده سازی است.
-
حس آرامش در دهکده ی صد ساله ی بویی
از نظر تینگ ینگمی، مردم روستا زندگی بسیار راحتی دارند، هر روز صبح در روستا قدم می زنند، ظهر در آلاچیق می نشینند تا شطرنج بازی کنند و گپ بزنند، بعد از ظهر کنار رودخانه بنشینند و آهنگ های محلی بخوانند. زندگی ساده و غنی مردم، گردشگران را برای بازدید و تجربه آن جذب می کند.
-
همایش کنفوسیوس و ارسطو، یازدهم و دوازدهم جولای 2024 در پکن برگزار میشود.
این همایش، مفاهیم غنی نظریه و رفتار «جامعه» را از ابعاد مختلف مانند کلاسیک، فلسفۀ سیاسی، محیط زیست و مذهب، هوش مصنوعی و سیاست عمومی عمیقاً بررسی خواهد کرد.
-
تحلیلی داده کاوانه از معضل ازدواج جوانان در چین
به طورکلی، سن ازدواج، به ویژه ازدواج اول در میان جوانان، به تعویق افتاده است. با توجه به «گزارش سال 2006 تا 2016 در مورد وضعیت باروری چین - بر اساس تجزیه و تحلیل بررسی نمونۀ وضعیت باروری ملی 2017»، سن ازدواج اول برای زنان از 23.6 ساله در سال 2006 به 26.3 ساله در سال 2016 افزایش یافته است،…
-
رویگردانی از ازدواج، در میان جوانان چینی روزافزون است
برای بسیاری از جوانان چینی، دلایل زیادی برای پرهیز از ازدواج وجود دارند. ژانگ یو 32 ساله در پاسخ به این سؤال که چرا ازدواج نکرده است، میگوید: «ازدواج، زایمان و وام خانه و ماشین، همه انواع بدهی هستند که اضافۀ برداشت از آینده است. زمانی که رکود اقتصادی آشکار است، اگر منبع درآمدی وجود نداشته…
-
داستان نگارش ِکتاب «گزیدۀ تاریخ ادبیات فارسی» در چین
بخش نخست گزیدۀ تاریخ ادبیات فارسی به ادبیات کهن فارسی در دورۀ پیش از اسلام (298 صفحه)، بخش میانی به ادبیات فارسی پس از اسلام (135 صفحه)، بخش سوم به ادبیات معاصر ایران (159 صفحه) می پردازد. سعی شده است تا در مورد دورههای خاص هر فصل، طبقهبندی شعر و نثر، ترتیب مناسب و خلاصۀ ویژگیهای اساسی…
-
ایران و چین دو تمدن باستانی در انتهای شرق و غرب جاده ابریشم باستان
در 12 ژوئن، نمایشگاه "شکوه ایران باستان" در موزه شانگهای افتتاح شد و 285 اثر فرهنگی نفیس از موزه ملی ایران، موزه باستان شناسی گرگان، موزه رشت، موزه تخت جمشید، موزه شانگهای و موزه منطقه خودمختار اویغور سین کیانگ را گرد هم آورد و به مردم چین فرصتی برای تجربه و قدردانی از فرهنگ، هنر و تمدن غنی…
-
روایت شخصیت های فرهنگی چینی به مناسبت اربعین شهدای پرواز اردیبهشت
روایت شخصیت های فرهنگی چینی از جناب آقای رئیسی رئیس جمهوری و جناب امیر عبداللهیان وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت چهلمین روز درگذشت شهدای خدمت
-
حضور جمهوری اسلامی ایران با بیش از پانصد عنوان کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب پکن
سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن (BIBF) از روز چهارشنبه 30 خرداد آغاز به کار کرد. جمهوری اسلامی ایران نیز با بیش از 500 عنوان کتاب در این نمایشگاه حضور دارد.
-
نمایشگاه بین المللی کتاب پکن 30 خرداد آغاز به کار کرد.
در 19 ژوئن، سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب پکن با 220000 کتاب چینی و خارجی در مرکز همایش ملی پکن افتتاح شد.
-
عید قربان در چین
مسلمانان چین مانند مسلمانان سایر کشورها، عید قربان را به عنوان عید بندگی و اطاعت از معبود بی همتا و عید ایثار و خلوص جشن می گیرند. اتباع کشورهای مسلمان برای شرکت در نماز های جماعت به ویژه نماز جمعه و عید فطر و قربان، در پکن معمولا مسجد نیوجیه را انتخاب می کنند.که بیش از هزار سال از ساخت آن…
-
حمایت از فلسطین با محصولاتی به نشان فلسطین در فروشگاه های اینترنتی
در این روزها، هنگامی که مردم «Palestine» را در برنامه های خرید Taobao، Jingdong، Pinduoduo یا TikTok جستجو میکنند، میبینند که محصولات زیادی عرضه شده که از فلسطین پشتیبانی میکند.
-
گزارش نقض حقوق بشر آمریکا در سال 2023
این گزارش به بخش هایی تقسیم شده است: مقدمه، تبدیل شدن حقوق مدنی و سیاسی به حرف های پوچ و بی معنی، اثرات گسترده نژادپرستی، نابرابری اقتصادی و اجتماعی رو به رشد، نقض مداوم حقوق زنان و کودکان، وضعیت وحشتناک مهاجران بدون مدرک و بحران انسانی ایجاد شده توسط هژمونی به سبک آمریکا.
-
آزمون ورودی دانشگاه ها (کنکور) چین در سال 2024
براساس گزارش موسسه آزمون آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش وضعیت کلی پیشنهاد آزمون ورودی (کنکور) دانشگاه و کالج 2024 و کار آزمون گروهی چین عبارتند از: تعداد ثبت نام آزمون ورودی دانشگاه و کالج ملی : 13420000میلیون نفر.
-
تجربه آموزش زبان فارسی و تألیف کتاب درسی فارسی در چین
در این محفل درخصوص تجربیات تدریس زبان فارسی به چینی ها و همچنین ضرورت تألیف و تدوین کتب آموزشی زبان فارسی برای چینی زبان ها صحبت کنم. با اجازه چند دقیقه ای درمورد کتابی که به اتفاق دکتر میرزایی و با همکاری رایزن محترم فرهنگی سفارت توسط انتشارات بازرگانی چین در شرف انتشار است توضیحاتی می دهم…
-
بیانیه مشترک چین و کشورهای عربی در باره مسئله فلسطین
در 30 مه 2024، دهمین جلسه وزیران مجمع همکاری چین و کشورهای عربی در پکن برگزار شد که در طی آن دو طرف بحث های عمیقی در مورد مسئله فلسطین داشتند. دو طرف بر این باورند که قطعنامه های مربوط شورای امنیت سازمان ملل متحد و مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از جمله قطعنامه 2728 شورای امنیت سازمان ملل…
-
مروری بر روابط ایران و چین
ایران یک کشور با تمدن باستانی و یک قدرت منطقه ای در غرب آسیاست. ایران تنها نهاد فرهنگی و سیاسی است که برای مدت طولانی در غرب آسیا وجود داشته است. از لحاظ تاریخی، فرهنگ و تکنولوژی ایران تأثیر عمیق تری نسبت به امپراتوری عرب و امپراتوری عثمانی داشته است. فرهنگ ایران تأثیر عمیقی بر منطقه اطراف…
-
روایت های ارتباطی بین فرهنگی در حماسۀ فارسی و علل آن با تمرکز بر چهار اثر کلاسیک از قرن 11 تا 12
بسیاری از حماسه های فارسی زبان قرن یازدهم و دوازدهم میلادی، مانند شاهنامه، گرشاسپنامه، کوشنامه و اسکندرنامه، دارای یک ویژگی متمایز مشترک از محتوای میان فرهنگی چند فرهنگی است که شامل بین النهرین باستان، یونان - روم باستان، گروههای قومی ترک زبان باستانی، چین باستان، هند باستان و عربی-اسلامی…
-
چینی سازی ادیان
کمپین ایدئولوژیک، قانونی و بوروکراتیک چینی سازی شی، بخشی از یک کمپین فراگیر بازآموزی و قالبگیری ایدئولوژیکی است که مبارزات دهههای 1950 و 1960 برای تثبیت هویت ملی چین را در ایدئولوژی و حاکمیت حزب به یاد میآورد. در میان گروههای مذهبی که در آنها در برابر تقدم این هویت مقاومت میشود، چینیسازی…
-
نقد و بررسی کتاب «گزیده تاریخ ادبیات فارسی» *دکتر جی کی یون
تمدن پارسی یکی از تمدنهایی است که میراث عمیق، تاریخ طولانی و تأثیر عظیم بر جهان دارد. تمدن ایرانی شامل فرهنگ های متعددی از جمله باغ های ایرانی، فرش ایرانی، صنایع دستی ایرانی و ادبیات فارسی در ایران است. در این میان معروف ترین آنها ادبیات فارسی است.
-
چینی سازی ادیان
رئیس جمهور شی جین پینگ در یک سخنرانی بزرگ در سال 2016، خواستار «چینی کردن دین» شد و خاطرنشان کرد که با توجه به ظهور مذهب در میان مردم چین، حزب کمونیست چین باید «انطباق ادیان با جامعۀ سوسیالیستی را هدایت کند». در مفهوم آکادمیک آن، «چینی شدن دین» به بومی شدن ایمان، عمل و مناسک مذهبی در فرهنگ…
-
سمینار علمی «چینی سازی دین و روش تحقیق دین چینی» در دانشگاه پکن
در 13 آوریل 2024، سمینار علمی «چینی سازی دین و روش تحقیق دین چینی» در دانشگاه پکن برگزار شد. این سمینار که بر تأسیس رشتۀ مطالعات مذهبی مارکسیستی و سیستم نظری مطالعات مذهبی با ویژگیهای چینی متمرکز بود، با همکاری و همفکری گروه فلسفه (گروه مطالعات مذهبی) دانشگاه پکن، مؤسسۀ فرهنگ مذهبی دانشگاه…
-
ارزش آموزش از دیدگاه سعدی
در ایران معمولا گلستان نخستین کتاب فارسی است که هر کودک به خواندنش می پردازد. رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران در یکی از بیاناتشان چنین می فرماید که در دبستان، ما گلستان را می خواندیم، معنایش را نمی فهمیدیم؛ بعدها یواش یواش در طول زمان، معنای آن اشعار و آن جملات را فهمیدیم. برای دانشجویان چینی،…
-
نفوذ زنان کارآفرین 2024 در چین
در 21 مارس، کنفرانس نفوذ زنان کارآفرین 2024 در پکن برگزار شد. این کنفرانس از نمایندگان برجسته زن از شرکت های کارآفرینی، مؤسسات سرمایه گذاری، دانشگاه ها، شرکت های بزرگ و زمینه های فرهنگی فرامرزی دعوت کرد تا در مورد چهار موضوع "تولید و روند تفکر"، "پیشرفت و تعالی"، "کارآفرینی و سرمایه گذاری"…
-
10 اقدام چین برای ترویج اشتغال و کارآفرینی فارغ التحصیلان دانشگاه ها و جوانان
اخیرا، اداره منابع انسانی و تأمین اجتماعی شهرداری پکن، برای ارائه شغل بیشتر، خدمات اشتغال دقیق تر، فرصت های آموزشی بهتر و حفاظت بهتر از حقوق و منافع برای فارغ التحصیلان کالج و هر کار ممکن برای ترویج اشتغال و کارآفرینی جوانان مانند فارغ التحصیلان کالج را به عنوان ده اقدام خاص در شهر ، به کار…
-
باید به کار ترجمه از «قرآن» اهمیت داد
با توجه به اینکه موضوع این کنفرانس "قرآن کریم وهویت اسلام" است، می خواهم چند کلمه ای در مورد اهمیت ترجمه قرآن صحبت کنم. همانطور که همه ما می دانیم، قرآن نه تنها یک وحی کلاسیک، بلکه یک شاهکار ادبیات در زبان عربی است. این یک زبان آهنگین منحصر به فرد است که برای خواندن جذاب و زیبا است. شیوه…
-
متن سخنرانی رئیس مرکز بین المللی تبادلات چین و عرب در روز جهانی قدس
امروز ، ما در اینجا دور هم جمع شدیم تا روز جهانی قدس را در همبستگی با مردم فلسطین برگزار کنیم که از اهمیت ویژه برخوردار است ؛ زیرا در سرزمین کنونی فلسطین ، نظامیان اسرائیل هر لحظه مردم غیر نظامی و بی گناه فلسطین را بمباران و قتل عام می کنند
-
متن سخنرانی خانم وانگ ین شیا مدیر سابق مهم کودک پکن
امروز روز جهانی قدس است و این روز را امام خمینی بنیادگذار جمهور اسلامی ایران در اگست سال 1979 نامگذاری کرد و هدفشان این بود که مردم جهان فرموش نکنند مردم مظلوم فلسطین اشغال شده تحت موقعیت بغرنج تاریخی قراردارد و [به ظاهر] کشورهای غربی که خود را بشردوست می دانند.
-
سخنرانی آقای ای جه کارگردان مسلمان چینی در خصوص فلسطین
ملت چین از ایام القدیم ، کشوری دموکراسی، صلحجوی ، عدالت جوی ، مروج صلح در جهان و خواهان پیشبرد توسعه با ثبات بوده است ، ما قاطعانه از صلح وثبات جهان و توسعه برابر دفاع می کنیم !
-
گریه برای رنج و مصیبت فلسطین
پرندگان روی درختان لانه های خود را دارند ، جانوران وحشی در کوهستان غارهای مخصوص به خود دارند تا از باد و باران در امان بماند . هر کسی وقت به دنیا می آید خانه ، زادگاه و وطن خود را دارد . بیش از هزار سال است فلسطین ، زادگاه فلسطینی ها ست که نسل ها در آن زندگی می کردند و سر زمین مادری است…