اقدامات دولت برای مقابله با ویروس کرونا
همزمان با اعلام آمار کرونایی ها در پاکستان و در حالی که هنوز در ایالت پنجاب فردی مبتلا به کرونا شناسایی و اعلام نشده بود دولت از ۱۹ اسفند برابر با ۱۴ مارس اقدام به تعطیلی مدارس و دانشگاهها نمود. همزمان اطلاعیه های بهداشتی را در معابر عمومی نصب کرد. اجتماعات و مراسم های مصادف با " جشن بهاران" را در پنجاب ملغی نموده و حتی " روز پاکستان " را که تعطیلی رسمی و رویدادی مهم می باشد، بدون هیچ مراسمی گذراند. طی روزهای بعد نیز ضمن اعلام تعطیلی اصناف و ادارات دولتی و تمامی تجمات، نسبت به مسدود کردن راهها و کنترل شدید تردد ها اقدام نموده است. علاوه بر این عمران خان- نخست وزیر - اظهار داشت به جای استفاده از حکومت نظامی که آخرین گزینه می باشد، اقدام به تشکیل گروهی بنام " تایگر فورس " متشکل از جوانان داوطلب خواهد نمود تا بتوانند به کنترل بیماری کرونا سرعت بخشند. همچنین دولت نسبت به آزادی برخی زندانیان اقدام نموده است.
نحوه همراهی مردم، سازمانهای مردم نهاد و موسسات بومی با راهکارهای دولت
سازمان های مردم نهاد و بویژه خیریه ها در صدد جمع آموری ارزاق و مایحتاج عمومی برای اقشار ضعیف برآمده اند. در این راستا حزب جماعت اسلامی به سرپرستی لیاقت بلوچ با بسیج و سازماندهی نیروهای خود نسبت به این موضوع اهتمام نموده است. مردم پنجاب همکاری خوبی با دولت و تدابیر و تصمیمات گرفته شده مسئولین دارند.
تعامل موسسات دینی و مذهبی با دولت و نحوه حضور مردم در مناسبتهای دینی
رهبران و شخصیت های دینی در پیام های منتشر شده خود در فضای مجازی، تلویزیون، رسانه های مکتوب، مردم را نسبت به تهدیدهای کرونا آگاه نموده و بطور مرتب از آنها می خواهند که برای رفع این مریضی دعا نموده و خیرات نمایند. همچنین طی روزهای گذشته سه تن از شخصیتهای برجسته پنجاب حجت الاسلام محمد حسین اکبر- رییس حوزه علمیه منهاج الحسین(ع)، قاضی نیاز نقوی – رییس حوزه علمیه جامعه المنتظر(عج) و علامه دکتر نعیمی – رییس حوزه علمیه نعیمیه - از نماز گذاران خواستند تا بجای حضور در مصلی های نماز جمعه، نماز و نیایش را در منزل خود ادا نمایند. تمامی زیارتگاه ها و حسینیه ها و امام بارگاهها نیز از ده روز گذشته و قبل از سرعت گرفتن شیوع بیماری بسته شده اند. بطور خلاصه تعامل دولت و مسئولین مذهبی جامعه مناسب می باشد.
میزان بودجه تخصیصی دولت برای این امر (مقابله با ویروس و کمک به مردم)
دولت نسبت تخصیص حدود ۷.۲ میلیارد دلار جهت جبران خسارتها و کنترل بیماری اقدام نمود. هر چند با توجه به وضعیت نامناسب درآمدی دولت، اختصاص این عدد بزرگ عجیب بنظر می رسد. در عین حال پاکستان از بانک جهانی درخواست وام نیز نموده است.
وضعیت قرنطینه شهرها یا محدودیتهای اعمال شده در سطح اجتماعی
برخی شهرها در پنجاب قرنطیه شدیدتر و برخی کمتر دارند. اما در مجموع اعمال قرنطینه بخوبی پیش می رود و تبعیت مردم نیز مناسب ارزیابی می گردد. تمامی پروازهای بین المللی ملغی و حتی زایرین ایرانی بواسطه تعطیلی پرواز ماهان از یکماه گذشته در تهران و مشهد زمین گیر شده اند و پاکستان نسبت به بازگرداندن آنها اقدامی نکرده است. تمامی پروازهای داخلی نیز از سه روز قبل لغو شده اند.
نظر شما