سومین همایش  بین المللی تی آرتی ورلد فرم (TRT WORLD FORUM)  با موضوع" چالشها و فرصت های جهانی  شدن " در روزهای ۲۹ و ۳۰ مهرماه در سالن کنگره استانبول برگزارشد.

سومین همایش  بین المللی تی آرتی ورلد فرم (TRT WORLD FORUM)  با حضور شخصیتهای سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی از کشورهای مختلف و دکتر سید کاظم سجاد پورمعاون وزیر امورخارجه  کشورمان  و رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی  در سالن کنگره استانبول در روزهای ۲۹و ۳۰ مهرماه با موضوع" چالشها و فرصت های جهانی  شدن " برگزارشد.

بنا به اظهارات برگزار کنندگان این همایش بین المللی، یکی از اهداف مهم این همایش  بررسی مسائل جهانی  شدن و ایجاد یک بستر پایدار برای ارتقاء صلح جهانی ، امنیت و رفاه است . این نشست در نظر دارد به یک فضای جمعی  بحث و گفتگو تبدیل شده و با تصمیم های جمعی ، راه حل مشکلات جهانی شدن را در یابد.

مولود چاووش اوغلو وزیر امورخارجه  ترکیه درمراسم  افتتاحیه این نشست در سخنانی گفت : ایجاد منطقه امن سالهاست که در ذهن رییس جمهور اردوغان بوده است. درگیری سوریه فقط از نظر سیاسی قابل حل می باشد. ۳۶۰ هزار سوری بعد از تروریسم به منطقه برگشتند. ما درحالی که می خواستیم یک منطقه ی امن برای پناهجویان  سوری فراهم کنیم ، آمریکا به دادن تسلیحات به تروریست ها ادامه داد.

در این عملیات فقط تروریست ها را هدف قرار دادیم

وقتی نتوانستیم حمایت متحدین خود را به دست بیاوریم ، مجبور به انجام این کار به تنهایی شدیم. فقط تروریست ها هدف قرار گرفتند و تلاش های بسیار مهمی صورت گرفت تا به غیر نظامیان آسیب نرسد.

ما میزبان ۳۵۰ هزار کرد سوری هستیم

از زمان آغاز عملیات چشمه ی صلح تبلیغات و اتهامات غیر واقعی وجود دارد. این گفتمان ترک-کردی بسیار اشتباه است. کردها دشمن ما نیستند. ما هیچ موضعی علیه کردها نداریم. ما با شمال عراق نیز رابطه بسیار خوبی داریم  ،  ما میزبان ۳۵۰ هزار کرد سوری در ترکیه هستیم. ما ساختار جمعیتی سوریه را حفظ می کنیم.

داعش دشمن ماست

داعش دشمن ماست. ما بارها هدف حملات آنها بوده ایم. مبارزه خود را  علیه داعش ادامه خواهیم داد.

هیچ سلاح شیمیایی در تجهیزات ما موجود نیست

ما هرگز در تاریخ خود از سلاح های شیمیایی استفاده نکرده ایم. این یک تبلیغ دروغ  است. ما هیچ وقت از سلاح شیمایی استفاد نکردیم

از شروع عملیات  چشمه صلح به ترکیه نیز حملاتی  شده است. خمپاره ها به شهرهای ما پرتاپ شده است. چهار سرباز شهید داده ایم.  در واقع آنها در مرزهای ما تلاش دارند فضای  وحشت  ایجاد کنند اما ما این بازی آنها را شکست دادیم.

اگر در مدت ۳۵ ساعت  باقیمانده عقب نشینی نشود عملیات را دوباره  شروع خواهیم کرد.

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه  نیز به عنوان مهمان افتخاری در این نشست شرکت کرده و سخنانی را درخصوص صلح جهانی ایراد کردند.

اردوغان  به کشورهایی که به بهانه عملیات  چشمه ی صلح  ترکیه در این نشست شرکت نکردند واکنش نشان داد و گفت :  کسانی که می خواستند در این نشست شرکت نمایند  اما بعد از عملیات چشمه صلح در این برنامه شرکت نکردند یک فرصت بزرگ را از دست دادند و فکر می کنم با  این اقدام خود از تروریست ها حمایت می کنند. رییس  جمهور ترکیه ادامه داد : کسانی که مخالف تروریسم هستند نیازی نیست که مخالفت خود را بیان نمایند . اگر مخالف هستید  این جا فضا هست ، با شرکت در این نشست می توانید با تمام وجود مخالفت خود را اعلام کنید ، اینگونه  رفتارهای شما نه دموکراتیک است و نه اخلاقی.

اردوغان  افزود: دنیا در هر عصر تغییرات مهمی را دیده است . بعضی از دلایل این تغییرات را می توان بی عدالتی و ظلم  دانست  و از طرفی نظم  جدیدی وجود دارد. هنوز هم که هنوز است ترکیه در مرکز توجه قرارداشته و در دستور کار است .   ترکیه بعد از جنگ جهانی اول در نظم جدید جهانی گنجانده نشده و پیمان لوزان حداقل امکاناتی  است که ما می پذیریم. کسانی که با ترسیم مرزهای جدید  سعی در تغییر مرزهای کشورها دارند می دانند که چنین دولتی  ( دولت کردی ) ، دولت واقعی نخواهد بود. ترکیه و چند کشور دیگر استقلال و توسعه ی خود را  با اراده ی خود حل می کند و می بینید که دیگر کشورها ناراضی و مضطرب هستند. ما هزینه ی موجودیت خود را  پرداخت کرده ایم و هنوز هم در حال پرداخت آن  هستیم ، ترکیه در خاک و منافع  کشورهای دیگر چشمی ندارد  ، چنین اتهامی را بزرگترین توهین به خودمان می دانیم. ما با سازمان های تروریستی سر یک میز نخواهیم نشست ، چگونه سی هزار تریلی از عراق وارد سوریه می شود و شما صحبت از دموکراسی می کنید. به جای نادیده گرفتن جهانی شدن ، باید از آن به عنوان اهرمی برای آینده ی بهترانسان  استفاده کنیم .

غرب در مقابل جنایت جمال قاشچی چه کرد ؟ متاسفانه چند صدای کوچک شنیده شد وسپس  به فراموشی سپرده شد. پس آزادی بیان چه شد ، چنین قتل و اعمالی در برابر بازیگران آزادی بیان  را چگونه ارزیابی می کنید ، متاسفانه جهان پی گیر اینگونه مسائل نیست.

من معتقد هستم که غرب در مقابل این وقایع سکوت اختیارکرده است ، می دانید چرا ؟ زیرا  آنها معتقدند ما دلار داریم و با دلارهایمان می توانیم کارهارا حل و فصل کنیم  ،همیشه این کار را انجام می دهند.  آزادی بیان و آزادی فکر و اندیشه هرگز به خاطر دلار تغییر نخواهد کرد.

چه مدتی است که شما با تروریست ها هماهنگ حرکت می کنید

از چه زمانی شما  همکاری با تروریست ها را آغاز کرده اید؟ شاید  سازمان های تروریستی عضو ناتو شده اند و ما خبر نداریم ؟ این چه عقل و منطقی هست ؟ کسانی که مخالف تروریسم هستند باید این را اثبات کنند و در هر نشست بین المللی ضد تروریسم باید این سوال ها از آنان پرسیده شود .

ترکیه نه تنها در منطقه بلکه در سراسر جهان وظایف و مسئولیت های خود را انجام می دهد. ما باید اصلاحاتی انجام دهیم که تمامی کشورها بتوانند به  عضویت دائمی سازمان ملل متحد  درآیند. دنیا دنیای پس از جنگ جهانی اول نیست ، پس ما باید اصلاحات لازم را انجام بدهیم. ما به حرف های دشمنان قسم خورده ی ترکیه گوش نمی دهیم  ، بیاید اینجا و ببینید چه اتفاقی می افتد،  تعصب ها و پیش داوری های   خود را کنار بگذارید و بیاید باهم رک  باشیم.

دکتر سجاد پور معاون وزارت امور خارجه: آینده فقط متعلق به غربی ها نیست

دکتر سید کاظم سجادپو معاون وزیر امورخارجه و رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی  که به  عنوان سخنران از جمهوری اسلامی ایران در این نشست بین المللی حضور داشتند در سخنرانی خود گفتند: غرب متکبر است، ما می دانیم که غرب غرب است ، ما فناوری  ها و  گذشته ی آنها را می دانیم ، اما آنها متکبر هستند و احساس می کنند در هر زمینه ای برتر از دیگران هستند.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان افزودند:  تعاریف جهانی شدن از دیدگاه های مختلف وجود دارد. برای مدیریت جهانی شدن نیاز به ظرفیت تحلیلی می باشد ، همچنین  برای مدیریت شرایط  باید تحلیل دقیق  داشته باشیم . جهانی شدن به معنای تنوع بخشیدن است، در این خصوص رسانه ها نقش مهمی دارند.  جهانی شدن ویژگی های مختلفی دارد چین نمونه ای از جهانی شدن است، چین در تلاش است تا از طریق جاده ابریشم به جهانی شدن برسد.

دکتر سجادپور ادامه داد : از طریق رسانه ها ، با تصویرو ذهنیت هایی روبرو می شویم که غرب در مورد سایر کشورها ممکن است تولید کند. نه تنها غرب ، بلکه کشورهای  مختلفی نیز در حال ارتقا ی  قدرت هستند ، ما شاهد ظهور اوراسیا  هستیم، همچنین آسیا را می بینیم که  در حال رشد است. در حقیقت  تمام کسانی که می گفتند  همه ی جهان از  غرب تشکیل شده است ،  کسانی هستند که چین ، ایران و ترکیه را نادیده می گرفتند. آینده بشریت  تنها در غرب نبوده  بلکه باید تمام مناطق خارج از غرب مورد توجه قرار گیرد.

جهانی شدن توسط غرب معرفی و تعریف نشده است

 انور ابراهیم معاون سابق  نخست وزیر مالزی در سخنرانی خود در این همایش  گفت : " این تصور که جهانی شدن و جهانی سازی توسط غرب معرفی شده است از اساس اشتباه  است. "

 نخست وزیر مالزی که در بخش" جذابیت هویت های سیاسی در جهانی شدن  " سخن می گفت  ، امپراطوری عثمانی و امپراطوری مالاکا را  به عنوان امپراطوی هایی ،  که متعلق به اقصی نقاط دنیا و فعال در حوزه ی بین المللی ودر راستای جهانی شدن  حرکت کرده اند، معرفی کرد.

انور ابراهیم افزود : جهانی سازی تجربه ای  است که در گذشته نیز بوده است. ما محدودیت جهانی شدن را می فهمیم.   این اندیشه که جهانی سازی و جهانی شدن توسط غرب معرفی شده است ، اساساً ناقص است. وی با تأکید بر اینکه تضاد تمدنها باید با گفتگو بین شرق و غرب حل و فصل شود ، از رئیس جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان برای آغاز طرح ابتکار اتحاد تمدنها در سال ۲۰۰۵ قدردانی کرد.

عناوین نشست های همایش :

•          عملیات چشمه ی صلح به زبان ساده

•          جذابیت هویت سیاسی در دنیای جهانی شدن

•          عقب نشینی در جهانی شدن : تامل در نظم جهانی

•          ناتو در زیر اسلحه : ظهور چالشهای امنیتی

•          آینده ی روابط ترکیه –آمریکا: ابعاد سیاسی و امنیتی

•          افق های جدید برای قدرت های نو ظهور : همکاری یا رقابت ؟

•          بررسی مجدد دیپلماسی بشردوستانه به سوی توسعه فراگیر

•          تهدید راست گرایی افراطی  : جنگ با ترور  (ترور نوع دوم ) ؟

•          خاورمیانه در چهار راه : پاسخ های منطقه به تغییر چالشها

•          ترور جمال خاشقجی: بازتاب سیاست های منطقه ای

•          جنگ های تجاری و خطرات آن  بر رشد جهانی

•          مدیریت مهاجرت: اروپا و بحران پناهندگان

•        اتحادیه اروپا: رأی بدون اعتماد به نفس

شخصیت ها ی کشور ترکیه که در این همایش دو روزه  سخنرانی کردند :

•          رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه  

•          مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ی ترکیه

•          خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه

.           برات آلبایراک وزیر دارایی و خزانه داری ترکیه

•          یاوز سلیم کران معاون اول وزارت خارجه ی ترکیه

•          چاغری ارهان رئیس دانشگاه آلتین باش 

•          فواد اوکتای معاون رییس جمهور ترکیه

•          طالب کوچک خان استاد  جامعه شناسی دانشگاه مرمره

•          جواد یلماز ، نماینده مردم بینگول در مجلس ملی ترکیه  

•          برهان الدین دوران  استاد  دانشگاه ابن خلدون و عضو شورای امنیت و سیاست خارجی ریاست جمهوری ترکیه

•          یاسین آکتای مشاور رییس جمهور ترکیه

•          بنعلی ییلدریم  نخست وزیر سابق ترکیه

•          فاروک کایماچی معاون وزیر خارجه ترکیه  و مدیر امور اتحادیه اروپا

در این نشستها  سخنران هایی از کشورهای ، ایران ،  بوسنی و  هرز گوین  ، اندونزی، آرژانتین ،  کرواسی ، تونس ، روسیه ، لهستان ، لیبی ، چین ، ایتالیا ، انگلیس ، مالزی ، قطر ، استونی ، مجارستان ، هلند شرکت کردند.

کد خبر 1474

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =