۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۸
دروغی به نام "علویت سیاسی"

روزنامه جمهوریت دیروز با انتشار خبری با تیتر «گفتمان خطرناک» از توطئه تحریک آمیز علیه علویان خبر داد که هم رژیم و هم صلح داخل را تهدید می کند. مرت اونر در این خبر از عباراتی چون واکنش کارشناسان به گفتمان «علوی گری سیاسی» توسط «ترول های حکومتی» و «نمایندگان تشکل های علوی تأکید کردند که گفتمان «علوی گری سیاسی» مشروعیت بخشیدن به کشتارها است» بهره می برد.

روزنامه جمهوریت دیروز با انتشار خبری با تیتر «گفتمان خطرناک» از توطئه تحریک آمیز علیه علویان خبر داد که هم رژیم و هم صلح داخل را تهدید می کند.

مرت اونر در این خبر از عباراتی چون واکنش کارشناسان به گفتمان «علوی گری سیاسی» توسط «ترول های حکومتی» و «نمایندگان تشکل های علوی تأکید کردند که گفتمان «علوی گری سیاسی» مشروعیت بخشیدن به کشتارها است» بهره می برد.

درباره این توطئه پیش از این در برنامه ۱۸ دقیقه که عصر جمعه در شبکه  TELE۱ پخش شد، به طور مفصل صحبت کردیم.

 پروفسور دکتر جانگل اورنک، تاریخ نگار آقای رها چامور اوغلو و آقای جمیل قلیچ، کارشناس الهیات، در این برنامه تاکید کردند که گفتمان «علویت سیاسی» که در قیاس با  مفهوم «اسلام سیاسی» که در صورت لزوم از خشونت بهره می برد؛ تولید می‌شود، ساختگی و غلط است، زیرا علویان اهداف شرعی دیگری جز حمایت از دموکراسی جمهوری خواه ندارند... این گفتمان به غیر از تجزیه طلبی و تهاجم، محتوای واقعی و نمود بیرونی ندارد... نمی توان علویت را با سوریه حزب بعث که توسط سنی ها و مسیحیان تأسیس و توسعه داده شد، تعریف کرد.

البته این اولین بار نیست که به علویان حمله می شود. از کشتارهای دوران عثمانی که بگذریم می رسیم به کشتارهای قهرمان مرعش، چوروم و سیواس-مادیماک علیه شهروندان علوی کشور انجام شد.

در سال ۲۰۰۹، ممتازر تورکون، نویسنده روزنامه زمان، علویان را به داشتن تمایلات کودتا در قالب طراح "توطئه" علیه نیروهای مسلح ترکیه متهم کرد.

آن زمان مقاله‌ای تحت عنوان «کودتاچی خواندن علویان، نئوفاشیسم است» نوشتم که امروز هم از آن دفاع می کنم:  علویان در این کشور، نه تنها کودتاگر نیستند بلکه ضامن دموکراسی سکولار جمهوریخواه هستند.

سه دلیل فلسفی، فرهنگی، تاریخی و سیاسی برای این امر وجود دارد:

۱) فرهنگ علوی مبتنی بر مدارا، آزادی و برابری است.

۲) علویان در طول تاریخ عثمانی مورد ظلم و ستم قرار گرفتند و با آنها ناعادلانه رفتار شد. به همین دلیل به جمهوری، دموکراسی، سکولاریسم و ‌حقوق بشر قلبا اعتقاد دارند.

۳) علویان در واقع یک اقلیت عددی هستند. به همین دلیل، حقوق برابر و عدم وجود هرگونه تبعیض علیه آنها تنها منوط به عملکرد خوب سکولار دموکراسی جمهوری خواه در ترکیه است.

آتش مسئله کُردها که خود ناشی از قوم گرایی در کشور است، بار دیگر توسط ائتلاف جمهوری شعله ور شده است...

قرار بود از علویان به عنوان یک گسل دیگر میان ترکیه استفاده شود، اما این آرزو به دلیل جمهوری خواهی و دموکراسی علویان محقق نشد...

مسئله علویت ناشی از فرقه گرایی سنی و ضد سکولاریسم، بار دیگر در دستور کار سیاسیون قرار گرفته تا این بار با اصطلاحی دروغین و تحریک آمیز مانند «علویت سیاسی» مطرح شود...

به نظر می رسد این یک بازی دستکاری سیاسی جدید است که توسط امپریالیست ها و جدایی طلبانی که در سوریه با آنها همکاری می کنند طراحی شده است!

امره کونگار

لینک خبر: https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/emre-kongar/siyasal-alevilik-yalani-۲۲۸۵۴۵۴

کد خبر 22633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =