چرا " آستانه "بستری برای اتحاد همه جهان است؟

در ماه جاری، پایتخت قزاقستان بار دیگر به کانون گفتگوهای بین ادیان جهانی تبدیل خواهد شد. آستانه در حال آماده شدن برای میزبانی اعضاء دبیرخانه و کارگروه کنگره ادیان جهانی و سنتی است - یک پلت فرم بین المللی منحصر به فرد که برای بیش از دو دهه، نمایندگان ادیان و سنت های فرهنگی مختلف را گرد هم می آورد تا در مورد چالش های جهانی ازمنه ما بحث کنند.

کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در آستانه با هدف اتحاد جامعه جهانی برگزار می‌شود. زیرا دین با حقیقت آغاز می‌شود و بشریت را به ثبات، صلح و هماهنگی با محیط می‌خواند. این را روسلان ابرایف کارشناس ارشد مرکز توسعه گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های نظربایف بیان کرد. به گفته وی اساس دین میل به نشاط است. دانش، تدبیر و هوش در آن مهم است.

" ادیان جهانی نظیر اسلام، مسیحیت و بودیسم بر اساس دعوت‌های خیرخواهانه پیامبران بنا شده اند. مهربانی و انسان دوستی بودا، حضرت عیسی و حضرت محمد (ص) مهمترین پیامبران الهی نسبت به دیگران بودند".

با این حال، خاستگاه خوب دین در قرون وسطی به شدت تحریف شد. نیروهای منفی مختلف در درگیری ها و خونریزی های بی معنی از مومنان سوء استفاده نمودند. این روند تا قرن ۲۰ تا ۲۱ ادامه داشت. بنابراین، در آغاز هزاره جدید، جهان با روندهای خطرناکی نظیر تروریسم، افراط گرایی و رادیکالیسم دینی مواجه بود. این امر سیاست و امنیت را در سطح جهانی تهدید می‌کند و همه دولت‌ها و مردم از آن رنج می برند.

"حمله تروریستی به مرکز تجارت جهانی در نیویورک در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ جهان را شوکه کرد. سنت جان پل دوم که برای سفر رسمی به قزاقستان آمده بود، از این رویداد غم انگیز انتقاد کرد. مقامات قزاقستان با درک نیاز به گفتگوی بین ادیان و تمدنها برای تقویت و ثبات در جهان، رهبران ادیان را در یک میزگرد  در آستانه  گرد هم آوردند و ایده مقابله مشترک با چنین پدیده هایی را که امنیت جهانی را تهدید می‌کنند، پیشنهاد کردند. در سال ۲۰۰۳، قزاقستان این ابتکار را اجرا کرد و نخستین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی را برگزار کرد."

به گفته این کارشناس، این ابتکار مهم در آستانه، قلب قاره اوراسیا، اتفاقی نبوده است. استپ قزاقستان همیشه محل ملاقات فرهنگ های مختلف بوده است. افزون بر این، با چهار تمدن بزرگ همسایه است: اروپا در شمال غربی، چین در شرق، هند در جنوب، و تمدن های اسلامی در جنوب غربی. از این رو، طی قرون متمادی، آستانه به منطقه ای از خرد تبدیل شده است که اندیشه‌ها و دانش‌های ارزشمند فرهنگ ها و تمدن های مختلف را جذب می کند. با توجه به اینکه خرد از طریق گفتگو به وجود می آید، به احترام متقابل نیز منجر می شود.

الگوی همزیستی مسالمت آمیز، احترام متقابل، تبادل افکار و گفت و گو که استپ قزاقستان القا کرده است در کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی به جهانیان معرفی و ارائه می شود. بنابراین، مردم قزاقستان فضایل تساهل و مهمان نوازی خود را در سراسر جهان گسترش می‌دهند. رهبران ادیان که به قزاقستان می‌آیند این تجربه موفق را تشخیص می‌دهند و مزایای آن را به جهانیان نشان می‌دهند. این کمک قابل توجهی به تضمین ثبات در جهان است.

قاسم ژومارت توکایف رئیس جمهور قزاقستان در سخنرانی خود در هفتمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی در سال ۲۰۲۲، با بیان نقش ویژه ادیان در تقویت روابط و هماهنگی در جهان، اهمیت گردهمایی رهبران دینی را به روشنی تعریف کرد. در این زمینه، پیوستن نیروها نه تنها برای یافتن توافق مشترک، بلکه برای یادگیری از یکدیگر است. تعلیم و تربیت اساس رشد معنوی و فرهنگی بشریت است.

هر تمدن و دینی به قدری فردی است و ویژگی های خاص خود را دارد که توانسته جنبه ها و ژرفای طبیعت انسان را آشکار سازد.

به عنوان مثال، ادیان و فرهنگ‌هایی که از شبه قاره هند سرچشمه می‌گیرند، بر فیزیولوژی و پزشکی تأکید داشتند و اعمالی نظیر یوگا و مدیتیشن را در سراسر جهان گسترش دادند. تمدن چین با اولویت دادن به اخلاق و نظم و انضباط، گام‌های بلندی برداشته است. تمدن غرب به کشف هدف زندگی یک فرد ادای احترام کرد، در حالی که تمدن شرقی بر خرد و ارزش معنوی تأکید داشت.

بسیاری از این سنت‌ها در جهان بینی قزاقی، جهان بینی سنتی و دینی، جوهر معنوی آن، که عمیقاً در تاریخ ریشه دارد منعکس شده است.

در حال حاضر، همانطور که روسلان ابرایف خلاصه کرد، کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی به بستری برای تعیین نقش دین در عصر جدید تبدیل شده است و راهی برای ایجاد صلح و ثبات در آینده بشریت، که در آن رهبران ادیان می‌توانند نه تنها به اهمیت صلح روی زمین توجه کنند، بلکه در مورد چگونگی حفظ آن با استفاده از خرد جمعی در میان بگذارند.

این گفت‌وگو بر اساس درک و احترام متقابل، به توسعه پایدار بشریت کمک خواهد کرد و همچنان ارزش همزیستی مسالمت‌آمیز را به جهانیان نشان می‌دهد.

منبع:  https://religions-congress.org/ru/news/novosti/۲۶۲۸

کد خبر 21287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =