۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۸

سیاست حمایت از سفر، تجربه و اجتماعی شدن جوانان دراروپا

" اراسموس " طرح توانمندسازی اتحادیه اروپا برای جوانان

هجرت، فراتر از سفر بی هدف و تلذذ جویانه است، شاید بتوان اراسموس را مشابه تجربه هجرت برای جوان اروپایی دانست.
" اراسموس " طرح توانمندسازی اتحادیه اروپا برای جوانان

 برنامه اراسموس " طرح عملی اتحادیه اروپا برای توانمندسازی جوانان  خصوصا دانشگاهی "یک برنامه سفر و تحرک اجتماعی(به معنای جامعه شناسانه) بر محور تبادل دانشجوی اتحادیه اروپا ( EU ) است که در سال ۱۹۸۷ تأسیس شد.   اراسموس +، یا Erasmus Plus، برنامه جدیدی است که تمام طرح های فعلی اتحادیه اروپا برای آموزش، آموزش، جوانان و ورزش را ترکیب می کند، آخرین برنامه برای بازه ۲۰۲۱-۲۷ می باشد.  این برنامه شامل ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۶ کشور مرتبط غیر اتحادیه اروپا با ۵۵ آژانس ملی است که مسئول مدیریت غیرمتمرکز اکثر اقدامات برنامه هستند. کشورهای دیگر در سراسر جهان نیز ممکن است در بخش های خاصی از این برنامه شرکت کنند. مسئولیت کلی مدیریت، هدایت و ارزیابی برنامه بر عهده کمیسیون اروپا (مدیر کل آموزش، جوانان، ورزش و فرهنگ) است که آن را توسط آژانس اجرایی آموزشی، سمعی و بصری و فرهنگی آن (EACEA) اجرا می کند.

 برنامه اراسموس " طرح عملی اتحادیه اروپا برای توانمندسازی جوانان خصوصا دانشگاهی "یک برنامه سفر و تحرک اجتماعی(به معنای جامعه شناسانه) بر محور تبادل دانشجوی اتحادیه اروپا ( EU ) است که در سال 1987 تأسیس شد.   اراسموس +، یا Erasmus Plus، برنامه جدیدی است که تمام طرح های فعلی اتحادیه اروپا برای آموزش، آموزش، جوانان و ورزش را ترکیب می کند، آخرین برنامه برای بازه 2021-27 می باشد.  این برنامه شامل 27 کشور عضو اتحادیه اروپا و 6 کشور مرتبط غیر اتحادیه اروپا با 55 آژانس ملی است که مسئول مدیریت غیرمتمرکز اکثر اقدامات برنامه هستند. کشورهای دیگر در سراسر جهان نیز ممکن است در بخش های خاصی از این برنامه شرکت کنند. مسئولیت کلی مدیریت، هدایت و ارزیابی برنامه بر عهده کمیسیون اروپا (مدیر کل آموزش، جوانان، ورزش و فرهنگ) است که آن را توسط آژانس اجرایی آموزشی، سمعی و بصری و فرهنگی آن (EACEA) اجرا می کند. اراسموس؛ سفر و تجربه را به مثابه توسعه فردی و ارتباطات اجتماعی تومان مورد توجه قرار داده است. هم مهارت ها و اعتماد به نفس جوان خصوصا دانشگاهی را افزایش می دهد و هم منجر به همگرایی، همبستگی|، دیگرخواهی، روحیه داوطلبانگی و همکاری میان فرهنگی حول ارزش های دموکراتیک و حقوق بشر می شود.

دقت در جرئیات برنامه که مورد تصویب اتحادیه و پارلمان اروپاست و همه کشورها عملا در تامین مالی آن نقش دارند نشان می دهد ریزترین دقت ها و اجتماعی ترین نگاه ها در طراحی و اجرای آن مد نظر بوده و اهمیت سفرهدفمند و به عبارتی هجرت در ادبیات و مفاهیم ایرانی اسلامی را مورد توجه قرار داده است. سفر، خروج از پوسته عادتوارگی و تلاش برای بیشینه سازی تطبیق ذهنی و عملی با جهان های اجتماعی است.

برنامه حمایتی همبستگی اراسموس که با اهداف مختلف و متفاوت در جهات مختلف آغاز به کار کرده و تا کنون فعال می باشد. این برنامه ی حمایتی از سال ۲۰۱۶ رسما و از طرح کلی دیگری با نام  +ERASMUS منشعب و شروع به فعالیت کرد و اهداف اصلی آن انسجام فرهنگی اجتماعی، کاهش بیکاری از طُرق آموزش مهارت های عملی و فرهنگی، همچنین کمک به حل بحران های مهاجرتی ضمن طرح ها و پروژه های متنوع است که عموما بر محور های آموزش فضای مجازی، تکنولوژی های روز دنیا، بازاریابی مدرن، علوم رایانه ای، همچنین تبادلات فرهنگی مانند اشتراک گذاری مشترکات فرهنگی و بیان روشن نقاط مبهم و تاریک فرهنگی، و صد البته کمک به انجام برنامه های حمایتی و عام المنفعه در سطح جامعه مانند حمایت، دوستی و همکاری جوانان در مراکز سالمندان و مدارس ابتدایی و گاهی در سطح دانشگاهی در برخی موارد حمایت از طبیعت مانند طرح های کاری در گلخانه ها و سایت های جنگلی بوده است.

از منظر طول مدت نیز، طرح ها کوتاه و بلند مدت می باشند، بدین صورت که طرح های یک تا دو هفته ای و طرح های یک یا چند ساله نیز وجود دارد.

طرح همبستگی اراسموس در سال ۲۰۱۸ از طرح اصلی اراسموس پلاس کاملا جدا شده، بودجه اختصاصی دریافت و به صورت جداگانه سازماندهی شد و مجددا از سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۲۷ در اتحادیه اروپا تمدید شده و با رویکرد آموزش و اشتغال، صنایع پایدار و مقابله با تغییرات اقلیمی به کار خود ادامه می‌دهد. حوزه های جغرافیایی این طرح عموما در اروپا، آفریقا آمریکای شمالی(کانادا) و گاهی خاورمیانه می باشد.

لازم به ذکر می باشد که عموم طرح ها برای جوانان بین ۱۸تا ۳۵سال و گاهی ۳۰ تا ۳۵ سال می باشد، در پایان این مورد نیز باید در نظر گرفته شود که عملا تمام طرح ها کلیه ی هزینه های شما را اعم از هزینه ی بلیط، تغذیه و اقامت را پوشش داده و مبلغی نیز  بعنوان درآمد و حق الزحمه شما در نظر گرفته می شود.

اراسموس؛ سیاست جوانان و توسعه اجتماعی در اروپا

اهداف :

هدف «اراسموس+ » ترویج تحرک فراملی یادگیری و همکاری بین سازمان‌ها و سیاست‌گذاران، به عنوان ابزاری برای بهبود کیفیت و تعالی، حمایت از همدلی و برابری، و تقویت خلاقیت و نوآوری در زمینه‌های آموزش، ورزش ، آموزش حرفه‌ای و جوانان است. در تمام این بخش‌ها، هدف ارائه پشتیبانی از طریق یادگیری مادام‌العمر برای توسعه آموزشی، حرفه‌ای و شخصی شرکت‌کنندگان در اروپا و فراتر از آن است.

 برنامه از طریق سه اقدام کلیدی دنبال می شود: ۱: تسهیل و تحریک به یادگیری افراد ۲: همکاری بین سازمان ها و نهادها ۳: حمایت از توسعه سیاست های اجتماعی و همکاری فرهنگی.

 کمیسیون اروپا پیشنهاد خود را برای برنامه فعلی اراسموس با دو برابر شدن بودجه به ۳۰ میلیارد یورو برای دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۷ تصویب کرد. بالاخره توافق بین پارلمان اروپا و شورای اروپا به تصویب رسید و انتشار مقررات جدید ۲۰۲۱/۸۱۷ برای ایجاد برنامه جدید Erasmus+ در ۲۸ مه ۲۰۲۱ انجام شد.

در این برنامه، اتحادیه اروپا متعهد شده است که «اراسموس+» را بیشتر گسترش دهد و با معرفی بعد «ترویج سبز_محیط زیست-» جدید و همچنین آموزش دیجیتال قوی، آن را غنی کند. بعد سبز جدید برای کمک به مبارزه با تغییرات اقلیمی و پرداختن به سایر چالش‌های جهانی از جمله سلامت طراحی شده است، در حالی که رشته آموزش دیجیتال به‌ویژه به دنبال بهبود کیفیت آموزش آنلاین در اروپا است که پس از همه‌گیری کووید ۱۹ رشد قابل‌توجهی داشته است. اولویت‌های دیگر برای این برنامه، تعهد به همگرایی و همدلی اجتماعی و تنوع، و ترویج مشارکت قوی‌تر در زندگی دموکراتیک، ارزش‌های مشترک و مشارکت مدنی است.

نزدیک به ۱۴ میلیون نفر از زمان ایجاد برنامه اراسموس در آن شرکت کرده اند. تعداد شرکت کنندگان جوان از سال ۱۹۸۷ به طور قابل توجهی افزایش یافته است. اسپانیا کشوری است که با بیش از ۴۷۰۰۰ نفر در سال به اکثر افراد اجازه شرکت در اراسموس را داده است، کمی جلوتر از فرانسه، آلمان(آلمان با بیش از ۳۲۸۰۰ ) و ایتالیا؛ کشورهایی هستند که بیشترین دانشجوی اراسموس را دریافت می کنند. به نظر شورای اروپا، اراسموس تأثیر مثبتی بر آموزش عالی داشته و مزایای آموزشی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را برای مؤسسات به ارمغان آورده است. همکاری بین‌المللی را حرفه‌ای می‌کند، پیوندهای دانشگاهی را تقویت می‌کند، همکاری‌های تحقیقاتی را تقویت می‌کند، و شبکه‌های غیررسمی را تشکیل می‌دهد و دوستی‌هایی در سراسر مرزها ایجاد می‌کند. این برنامه به منبع ارزشمندی از «قدرت نرم» و ارزش دیپلماتیک برای کشورهای شرکت کننده تبدیل شده است. در حال حاضر بیش از ۴۰۰۰ موسسه عالی در ۳۷ کشور در اراسموس شرکت دارند. در سال‌های ۲۰۱۲–۲۰۱۳، ۲۷۰۰۰۰ نفر شرکت کردند که محبوب‌ترین مقصدها اسپانیا، آلمان، ایتالیا و فرانسه بودند.

برنامه اراسموس قبلاً محدود به متقاضیانی بود که حداقل یک سال تحصیل در سطح عالی را گذرانده بودند، اما اکنون برای دانش آموزان دبیرستانی نیز در دسترس است. در واقع، برنامه‌های آموزش غیررسمی برای بزرگسالان، می‌تواند فرصت‌ها را برای دانش‌آموزان و کارکنان خود از طریق توسعه مشارکت‌های بین‌المللی امبتنی بر اولویت‌های برنامه، مانند ادغام و تنوع، تحول دیجیتال، محیط زیست و تغییرات آب و هوا یا مشارکت در زندگی دموکراتیک گسترش دهد. دانشجویانی که به برنامه اراسموس می‌پیوندند حداقل سه ماه تحصیل می‌کنند یا یک دوره کارآموزی را برای مدت حداقل ۲ ماه تا یک سال تحصیلی در یک کشور اروپایی دیگر انجام می‌دهند. مورد اول حرکت یا هجرت دانشجویی برای مطالعات و اکتشاف نامیده می شود، در حالی که مورد دوم حرکت یا هجرت دانشجویی برای کاریابی( placement) SMP نامیده می شود. برنامه اراسموس تضمین می کند که دوره سپری شده در خارج از کشور پس از بازگشت توسط دانشگاه آنها به رسمیت شناخته می شود.

اراسموس؛ سیاست جوانان و توسعه اجتماعی در اروپا

منبع: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این طرح ها می توانید به سایت زیر مراجعه کنید.

https://youth.europa.eu/solidarity_en

و برای مشاهده ی طرح های بلند مدت به سایت و در طرح های کوتاه مدت نیز به صفحات رسمی همبستگی اراسموس در شبکه های مجازی مراجعه کنید.

https://www.instagram.com/erasmus_plus_projects?igsh=aHNrbDJ۲Mm۰۱bDBi

https://www.instagram.com/erasmus_plus_italy?igsh=MTJqcG۹pd۲V۲djh۲eg==

اراسموس؛ سیاست جوانان و توسعه اجتماعی در اروپا

کد خبر 22184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =