این پروژه که با حمایت مالی صندوق سفیران ایالات متحده برای حفاظت از فرهنگ (AFCP)و از طریق همکاری سفارت آمریکا، موزه ملی و بناهای تاریخی زیمبابوه (NMMZ)و موسسه فناوری حراره اجرا شده است، مزایای فراوانی را ارائه میدهد. از جمله این مزایا میتوان به دسترسی نامحدود، مقیاسپذیری، سرعت بالا، چابکی و هزینههای پایدار کم اشاره کرد. همچنین، این پروژه امکان دسترسی آنلاین را فراهم میکند که امتیازی برجسته برای مدیریت و به اشتراکگذاری دادههاست.
پاملا ترمونت، سفیر ایالات متحده در زیمبابوه، درباره این پروژه گفت: «پایگاه داده مبتنی بر ابر، موزه ملی و بناهای تاریخی زیمبابوه را قادر میسازد تا مجموعههای ارزشمند خود را با جهان به اشتراک بگذارند و به شیوهای مؤثرتر مدیریت کنند.»
این پروژه با هدف حفظ و دیجیتالی کردن مجموعههای فرهنگی زیمبابوه طراحی شده است و از فناوریهای نوآورانه بهره میبرد تا دسترسی به این گنجینههای فرهنگی برای محققان، دانشجویان و عموم مردم در سراسر جهان آسانتر شود. او اظهار داشت که سیستم مدیریت مجموعهها، به مردم زیمبابوه و جامعه جهانی این امکان را میدهد تا به آثار فرهنگی مهم و منحصربهفرد موزه دسترسی داشته باشند، تحقیقات خود را گسترش دهند و درک بهتری از این گنجینههای ارزشمند به دست آورند.
در سال 2020، صندوق سفیران ایالات متحده برای حفاظت از فرهنگ مبلغ 75 هزار دلار به موزه ملی و بناهای تاریخی زیمبابوه اعطا کرد تا یک پایگاه داده مبتنی بر وب برای مستندسازی و حفاظت از هزاران اثر فرهنگی مهم موجود در مجموعه خود ایجاد کند. انتقال از یک کاتالوگ دستی به یک سیستم اسناد دیجیتال، مزایای متعددی از جمله کاهش خطر سرقت، بهبود دسترسی به مجموعه و افزایش تعامل میان موزه، مردم، پژوهشگران و دانشجویان را به همراه داشته است. پاملا ترمونت، سفیر ایالات متحده، یکی دیگر از دستاوردهای این پروژه را مشارکت بین موزه علوم انسانی زیمبابوه، مؤسسه فناوری حراره و موزه فاولر در دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس دانست که از نقاط قوت هر یک از این مؤسسات برای توسعه پایگاه داده استفاده شده است.
در جریان بازدید از این پروژه، گوینای ندیرینگئی، افسر اطلاعات و فناوری در موزه ملی و بناهای تاریخی زیمبابوه، مقامات بلندپایه را با عملکرد پایگاه داده ابری آشنا کرد. بازدیدکنندگان همچنین به بخش باستانشناسی موزه برده شدند، جایی که توانستند قالبها، شمشها، مجسمهها، النگوهای مسی و بسیاری دیگر از آثار ارزشمند را مشاهده کنند. لاومور ماندیما، معاون مدیر اجرایی در موزه علوم انسانی زیمبابوه در حراره، این پروژه را نقطه عطفی در تلاشهای مداوم این سازمان برای تبدیل موزه به یک مخزن قابلاعتماد و مطابق با استانداردهای جهانی توصیف کرد.
مونیارادزی مانیانگا، رئیس هیئتمدیره موزه ملی، اظهار داشت که سیستم مدیریت مجموعه مبتنی بر وب در موزه علوم انسانی زیمبابوه، به حفاظت، نگهداری و ترویج میراث فرهنگی کشور کمک خواهد کرد و مسئولیت هیئت امنای موزه را در این زمینه تقویت میکند. او این پروژه را ابزاری برای حفظ میراث زیمبابوه به نفع نسل حال و آینده توصیف کرد.
نظر شما